Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2009

Luna Rossa Live

Κλείστε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) και απολαύστε!!!

Η πιό επαναστατική πράξη...

Διάβασα...
" Η πιο επαναστατική πράξη είναι να ξεχωρίζει κανείς από τη χειραγωγημένη μάζα, να ακολουθεί τον εαυτό του και να πραγματώνεται ως άνθρωπος. Η καλλιέργεια κρατάει τα μάτια του ανθρώπου ανοιχτά".
Συμφωνείτε;

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2009

Perfect squares


Αυτοί οι της utopia multimedia έχουν βαλθεί να μας τρελλάνουν με τα mails τους.

Πάντα τέτοια παιδιά. Και δε ξεχνάμε το δάσκαλο ε!

Εχουμε και ποινολόγιο, άμα λάχει, έτσι?


Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Μονάδα Εφηβικής ΥγείαςΤυχαία έπεσε στα χέρια μου το φυλλάδιο που έχει εκδώσει η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενα φυλλάδιο απαραίτητο για εφήβους, εκπαιδευτικούς και γονείς, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Εκεί διάβασα και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας τους και "μπήκα". Σας το συστήνω και σας προτρέπω να το κάνετε κι εσείς.


Η διεύθυνση είναι www. youth-health.gr


Βρήκα εκεί ενδιαφέροντα φυλλάδια που εύκολα μπορείτε να καταβάστε , να διαβάσετε ή και να τυπώσετε. Βρήκα προτεινόμενους τίτλους βιβλίων για γονείς, εφήβους και ειδικούς. Διάβασα με πολύ προσοχή φωνές εφήβων. Διάβασα και ξαναδιάβασα. Κάντε το κόπο να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα. Θα διαπιστώσετε πόσα πολλά πράγματα αγνοούμε όλοι μας. Φυσικά εννοώ και εμάς τους εκπαιδευτικούς. Φυσικά.

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2009

Δέκα μάγισσες τα δάχτυλά σου

Στης καρδιάς στους διαδρόμους

στης ανατολής τους δρόμους

μ' έμαθες να περπατώ.

Και ζωγράφισα τη νύχτα

στο κορμί σου και την ήπια

πιο πολύ να ζαλιστώ.

Δέκα μάγισσες τα δάχτυλά σου

δυο φωτιές τα χείλη τα γλυκά σου

ακροβάτες του ονείρου

ποταμόπλοια του Νείλου.

Του κορμιού σου την πιρόγα

μες στου έρωτα τη φλόγα

μ' έμαθες να οδηγώ.

Το φιλί να μη σωπαίνει

κόμπους στο καημό να δένει

όνειρα να κυνηγώ.

Ευχές

Και βέβαια οι ευχές μου προς όλους τους γνωστούς και φίλους που γιορτάζουν σήμερα.
Τ΄Αη Γιαννιού σήμερα.
Να είστε όλοι σας πολύχρονοι, γεροί και δυνατοί.
Και του χρόνου.

Ερώτηση

Οταν οι λέξεις χρησιμοποιηθούν όλες, τότε θα ψάξουν να βρουν νέες.
Τι λες θα το καταφέρουν;
Προσωπικά είμαι σίγουρος.
Γιατί θέλουν να σηκωθούν. Να πάνε λίγο ψηλότερα όπως λέει και το τραγούδι.
Και ο χορός καλά θα κρατεί.
Α! μη μου πεις, πως δε το δικαιούνται!!!

Σ΄ευχαριστώ φίλε.

Φίλε Μανώλη σ΄ευχαριστώ από καρδιάς.
Σ΄ευχαριστώ γιατί είσαι Ανθρωπος.
Σ΄ευχαριστώ γιατί είσαι φίλος.
Σ΄ευχαριστώ γιατί είσαι άξιος του ονόματος και του επαγγέλματός σου.
Δε ξεχνώ ότι κατάγεσαι από τη λεβεντογέννα μεγαλόνησο.
Εχουμε εξομολογηθεί αλλήλοις πάμπολα.
Πάντα με σεβασμό και διάκριση ο ένας προς τον άλλο.
Θεωρώ ότι είναι προνομία για μένα να σε ακούω.
Και σε ευχαριστώ για τούτο.
Σήμερα όμως το δικό μου ευχαριστώ είναι κατά πολύ μικρότερο της δικής σου προσφοράς στους δικούς μου ανθρώπους.
Επίτρεψέ μου να πω ότι πέρα από τις αλγεβρικές, οι ανισότητες διακρίνονται και στους ανθρώπους.
Κι εσύ βρίσκεσαι σαφώς στο μέλος που είναι μεγαλύτερο από το άλλο.
Σ΄ευχαριστώ από καρδιάς φίλε!

Andre Rieu.

O André Rieu γεννήθηκε στο Maastricht το 1949 και είναι βιολονίστας και διευθυντής της Ολλανδικής ορχήστρας. Άρχισε τη μουσική του καριέρα μικρό παιδάκι και συμμετείχε σε διάφορες ορχήστρες, μέχρι το 1987 που δημιούργησε τη δική του, με το ολλανδικό όνομα, Johann Strauss Orkest. Τον επόμενο χρόνο κιόλας, άρχισε η λαμπρή του καριέρα των μεγάλων επιτυχιών σε όλο τον κόσμο! Ξεκίνησε από την πατρίδα του που τον θεωρεί έναν από τα μεγαλύτερα αστέρια της στο μουσικό χώρο.Ο Αντρέ όμως δεν είναι μια συνηθισμένη απλά, περίπτωση εκλεκτού μουσικού. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Ένας απλός, εκπληκτικός άνθρωπος, που κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στους νέους, στον κόσμο των απλό, σε στάδια αθλητικά, σε χώρους που άλλες κλασικές συντηρητικές ορχήστρες ή συμφωνικές, δε θα τολμούσαν! Τομή βαθειά και ριψοκίνδυνη, με απόλυτη επιτυχία! Βοήθησε άπειρους νέους μουσικούς, άγνωστους κι ασήμαντους, να γίνουν γνωστοί συμμετέχοντας μαζί του ως έκτακτες εμφανίσεις. Με αποκορύφωμα την εμφάνιση του 3χρονου Ακίμ που έκλαψε ο κόσμος όλος. Κλείστε τη μουσική του blog στα δεξιά της σελίδας και απολαύστε τον μετά!

Συνειρμοί

Το αστέρι είσαι εσύ κι η ευχή είναι όλες οι ευχές της ψυχής του.
Να κυλήσουν όλα καλά στο αυλάκι της ζωής.
Της ζωής σας.
Να είστε όλοι καλά.
Ακούσατε άραγε το σχετικό δίσκο της Ευανθίας Ρεμπούτσικα;

Ενημέρωση-2

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για τα παρακάτω κάντε κλικ στο σύνδεσμο που βρίσκεται δίπλα τους.

Κ.Ε.Π. www.kep.gov.gr

Iνστιτούτο καταναλωτών www.newinka.gr

Γενική Γραμματεία καταναλωτή www.efpolis.gr

Γεν. Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων www.gsis.gr

Eνημέρωση

Αν θέλετε να δείτε τις αντικειμενικές αξίες για τα ακίνητα Αθηνών και προαστείων καντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Και μη τρομάξετε, έτσι;
http://assets.tanea.gr/files/aggelies/DIAMERISMA_ATHINON.pdf

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

Κι εσύΚι εσύ καλή μου κυρά των αστεριών και αρχόντισσα καλά έκανες!

Και ήξερες τι έκανες.

Καλή χρονιά και καλή δουλειά στο νέο σου πόστο.

Καλή χρονιά για σένα και την οικογένειά σου.

Αλήθεια ποιους στίχους θα γράψεις τώρα;

Περιμένουμε να ακούσουμε.

Ανυπομονούμε!!!

Εσύ ο άλλος φίλος

Βρεθήκαμε εκεί, δίπλα στην ακτή που σκάει το κύμα. Ηταν χειμώνας όταν ο Μανώλης θέλησε να είναι ο δικός μου "ανάδοχος". Φίλος εκλεκτός κι αυτός. Θεράπων της ιατρικής επιστήμης μα πάνω απ΄ όλα άνθρωπος. Εχουμε μιλήσει κι έχουμε πει πολλά, πολλά εσώψυχά του έχει καταθέσει ο ένας στον άλλο. Τον εκτιμώ για πολλά.
Εκεί λοιπόν στην ακτή του Ματιού βρεθήκαμε για πρώτη φορά. Αναζητητές και οι δύο μας, πιστεύω, αξιών και άλλων... Εκεί ανοίξαμε τους εαυτούς μας, εκεί οι καλοί φίλοι του ομίλου μας έφεραν πιό κοντά, εκεί μιλήσαμε για τα παιδιά μας και διέκρινα την αγάπη σου για το καμάρι σου. Κι ευχομαι να αξιωθείς να το δεις όπως το έχεις δει στο πιο απρόσιτο όνειρό σου. Μα ξέρεις κάτι; Εκεί μας ένωσαν και οι νόμοι της επιστήμης των αριθμών. Το διέκρινες, αλήθεια; Εκεί ακούσαμε ο ένας τον άλλο. Εκεί η αλληλοεκτίμηση ακολούθησε ανοδική πορεία. Περπατάμε σε μονοπάτια παράλληλα. Εχουμε κοινές αγωνίες και ανησυχίες πολλές. Σε διάφορα θέματα. Μπορεί κάπου να έχουμε απόψεις λίγο διαφορετικές. Αλλά η πίστη καθενός μας στις παναθρώπινες αξίες ταυτίζεται με εκείνη του άλλου. ΄Ομως θεωρώ ότι μας συνδέει κάτι σπάνιο στις μέρες μας. Κάτι που όσα χρήματα κι αν ξοδέψεις κανείς, δεν είναι δυνατό να το αγοράσει. Αυτό μόνο κατά τύχη βρίσκεται , στους δύσκολους καιρούς μας. Κι αυτό που μας συνδέει είναι Η ΦΙΛΙΑ.

Συρτάκι

Απολαύστε συρτάκι από την φιλαρμονική του Andre Rieu. Παρατηρείστε τη χαρά και τη ζωντάνια στα πρόσωπα των Εγγλέζων καθώς η ακοή τους πλημμυρίζει από τη μαγεία του ελληνικού χορού. Αυτοί οι συνήθως σοβαροί και φλεγματικοί υποκύπτουν μπροστά στη ζωντάνια και τη τέρψη της ελληνικής μουσικής. Δονήσεις από νότες, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά εφαρμογή της επιστήμης των αριθμών. Και οι Ελληνες ταίριαξαν , υπακούοντας στους νόμους του σύμπαντος, τις νότες. Τις έκαναν να δονούν τα ακουστικά τύμπανα με τρόπο μοναδικό. Κλείστε τη μουσική του blog( στα δεξιά καθώς βλέπετε) και απολαύστε συρτάκι!!!


Ζεϊμπέκικος

Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός των χορών. Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός του άνδρα. Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός του Έλληνα. Ο Ζεϊμπέκικος είναι ο χορός του μάγκα.
Ο Ζεϊμπέκικος είναι η αναμέτρηση με τη δύναμη της ψυχής. Η αποθέωση της έκφρασης συναισθημάτων μέσα από ένα τρίλεπτο χορό. Είναι αρχαίος Ελληνικός χορός, Τούρκικος και Ελληνικός από τους Έλληνες που ζούσαν εκεί... πριν την καταστροφή. Το σκηνικό μεταφέρεται στην Ελλάδα με τους μόρτηδες και τους ρεμπέτες. Την εποχή της κατοχής εξελίσσεται και φθάνει στην παραγγελιά. Καρσιλαμάς, καμηλιέρικος , απτάλικος, γρήγορος και η σημερινή του μουσική εξέλιξη, που δεν αφαιρεί τίποτα από τα πιο πάνω δραματικά στοιχεία του χορού, είναι κάποιες από τις μορφές της μουσικής του. 0 τουρκικός ζεϊμπέκικος (zeymbek) χορεύεται ακόμα ομαδικά σε κύκλο, αλλά και από ένα χορευτή.
Απολαύστε το ζεϊμπεκικο της Ευδοκίας!


O αγιασμός των υδάτων

΄Εγινε με τη καθιερωμένη επισημότητα ο αγιασμός του νερού στη παραλία Μαραθώνα. Η παιδική μπάντα πολύ αξιόλογη έδωσε άλλο τόνο στην όλη τελετή. Και οι βουτηχτάδες -4- μόνον. Αλλες χρονιές είχαμε περισσότερους. Μα το κρύο ήταν τσουχτερό και δεν επέτρεπε παλλικαριές....Αλλά και ο κόσμος πιό λίγος από άλλα Θεοφάνεια. Δε πειράζει. Και του χρόνου να είμαστε καλά! Με υγεία, δύναμη και ευτυχία στη πορεία μας. Και ας θυμηθούμε. Ανοίγουν μεθαύριο οι σχολικές αίθουσες. Πρέπει να τις ζεστάνουμε...

Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου 2009

Σ΄ ευχαριστώ

Φίλε σ΄ευχαριστώ που ήρθες χτες. Σε ευχαριστώ για το έντυπο και ψηφιακό υλικό που μου πρόσφερες. Μα προπαντός σε ευχαριστώ για τη κουβεντούλα που είχαμε, που για μένα ήταν φορτιστής μπαταρίας. Αυτού της ψυχής μου. Καλή χρονιά να έχεις.

Εκδήλωση

Πολύ καλή και η αποψινή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα. Αρτια όπως κάθε χρόνο. Καλή και η βράβευση των περσινών αποφοίτων του Λυκείου που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Παράγει έργο ο Σύλλογος αυτός. Και όπως τόνισε η Πρόεδρος πυραμίδα του έργου του η αιμοδοσία και τα από αυτήν προκύπτοντα οφέλη. Να είστε πάντα γερές και δυνατές, συμπολίτισες. Πάντα άξιες σε όλα, σε όσα η φύση εντέλλεται από εσάς να περαιώσετε. Και του χρόνου.

Tα Θεοφάνεια


Χρόνια Πολλά για αύριο. Και του χρόνου. Και έρχεται το τέλος των χριστουγεννιάτικων διακοπών μας. Να είμαστε καλά. Θα γίνει στη παραλία του Μαραθώνα στις 10.45 η τελετή του αγιασμού των υδάτων και παρουσιάζει ενδιαφέρον η παρακολούθησή της. Να δούμε πόσους βουτηχτάδες θα υπάρχουν.
"Εν Ιορδάνι βαπτιζομένου Σου Κύριε
η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις
του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι
Αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα.
Και το Πνέυμα εν είδει περιστεράς
εβεβαίου του λόγου το ασφαλές.
Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός
Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι"