Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Η έκθεση στο Γαύριο της Ανδρου

Κάντε κλικ παρακάτω για να δείτε το βίντεο , από το youtube, για την έκθεση στο Γαύριο της Ανδρου γύρω από την ναυτική κι όχι μόνο ιστορία του νησιού. Σίγουρα όλοι οι συντελεστές έδωσαν ότι μπορούσαν για την επιτυχία της έκθεσης αλλά θεωρώ ότι η συμβολή του φίλου και συναδέλφου Γιάννη Πίππα, θα ήταν καθοριστική. Γιάννη πάντα τέτοια πονήματα.

http://www.youtube.com/watch?v=NvMHkZuEc3g

Τυπογραφείο Καραουλάνη στην Ανδρο

Aφού κλείστε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) δείτε το βίντεο για το τυπογραφείο Καραουλάνη και τη τοποθέτησή του στη Καΐρειο Βιβλιοθήκη της ΄Ανδρου. Εντύπωση μου προκαλούν τα ζεστά λόγια του π. Ιωάννη Στάμου, σημαίνοντος προσώπου της Αντριώτικης Κοινωνίας.

Χτες βράδυ


Ομορφη η χτεσινή βραδιά με τα παιδιά, τους κουμπαρους τους και τους γονείς τους. Κι όταν η μαμά είναι καλή στο μαγείρεμα όλα συντείνουν στο να την ακολουθήσει και η κόρη...Μου άρεσαν , μας άρεσαν καλύτερα θα έλεγα, όλα τα φαγητά. Μα εισέπραξα την ησυχία του χωριού και τις δονήσεις του τόπου έντονα. Θέλω να ξαναπάω, έτσι να πιώ ένα καφέ εκεί και να γευτώ το γάργαρο νερό. Μα κι εκείνη η περικοκλάδα στο κήπο με ταξίδεψε στις νύχτες του νησιού της μάνας καθώς το αναπολώ τέτοιες μέρες που έχουμε. Τη θυμάμαι έντονα!!!
Παιδιά να είστε ευτυχισμένοι , χάρηκα πάρα πολύ που προχωράτε μα χάρηκα και για τον κουμπάρο σας που είδατε πόσους κοινούς γνωστούς βρεθήκαμε να έχουμε.
Σας ευχαριστώ όλους για την όμορφη αυτή βραδιά κι ας έφτασα σχεδόν ξημερώματα σπίτι. Δε σας κρύβω ότι δεν ήθελα να φύγω!!!