Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Σ΄ευχαριστώ

Σε ευχαριστώ για την ευπρέπειά.
Σε ευχαριστώ για το σεβασμό.
Σε ευχαριστώ γαι την κατανόηση.
Σε ευχαριστώ γαι την ευγένεια.
Σε ευχαριστώ για τη διάθεση.
Σ΄ευχαριστώ γιατί ξέρεις να ακούς.
Σε ευχαριστώ για το ότι ξέρεις να διακρίνεις.
Σε ευχαριστώ για το ότι ξέρεις να δίνεις.
Λίγα είναι όλα αυτά;

Το δικό σου παραμύθι

H κιθάρα είναι ένα μουσικό όργανο που μου αρέσει πολύ. Μα μου αρέσει και αυτό το τραγούδι. Είναι όμορφο να ξετυλίγουμε τις κόκκινες κλωστές των δικών μας παραμυθιών και να τους δίνουμε κλώτσο να γυρίσουν...Το έχουμε ανάγκη όλοι μας... Κλείστε πρώτα τη μουσική του blog(στα δεξιά του) και μετά ακούστε στίχο και μουσική.


Μια άρνηση

Κι ένα βίντεο του αγαπημένου τραγουδιστή της νεολαίας και όχι μόνο. Από μια συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, ενός λόφου που κι αυτός είναι συνδεδεμένος με τα χρόνια της δικής μου παιδικής αθωότητας και εφηβεἰας. Πόσα και πόσα παιχνίδια εκεί... ατενίζοντας της πόλη της Παλλάδας Αθηνάς και προσπαθώντας να εντοπίσεις ότι ο νους ήθελε. Πόσα όνειρα έκανα από εκεί βλέποντας κάτω. Κι όταν άναβα το κερί στον ΄Αγιο Σιδερέα ευχόμουν για τα καλύτερα στη ζωή μου. Ήρθαν άραγε;
Και οι στίχοι του τραγουδιού παραπέμπουν στα "θέλω"της ψυχής καθενός μας. Των μικρών μα και των μεγάλων. Γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.


Ασκητική

Η ασκητική του μεγάλου "αιρετικού" του Νίκου Καζαντζάκη είναι ένα βιβλίο που θέλει να του αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να αισθανθείς τα νοήματα των σκέψεων του συγγραφέα. Βρήκα το βιντεάκι στο youtube και σας το παραθέτω. Bεβαίως και δεν είναι δική μου δημιουργία αλλά καθώς το είδα μου άρεσε πολύ. ΄Ετσι κλείστε τη μουσική στα δεξιά του blog και δείτε το video. ΄Ισως αρέσει και σε εσάς.


Μιε εντυπωσιακή πτώση

Kλείστε τη μουσική στα δεξιά του blog και απολαύστε μια εντυπωσιακή πτώση!!!


Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009

Παράλειψη...

΄Οχι, δε το είχα σκεφθεί. Επρεπε όμως να έχω φτιάξει ένα δάφνινο στεφάνι από τον άλλο τόπο που αρετή και η αξιοπρέπεια είχαν φτάσει πολύ ψηλά. Από το Μαραθώνα. Και να το καταθέσω εκεί. Σε έναν άλλο τόπο από τους πολλούς, που οι πρόγονοι έκαναν όχι το αυτονόητο για κάποιους.... Εκεί στην ιερή γη των Θερμοπυλών. Τα παιδιά από τη Μακεδονία με πρόλαβαν μια μέρα πριν. Και οι δάφνες από τη χώρα του Στρατηλάτη ακουμπούν εκεί για να θυμίζουν ότι κάποιες μνήμες κρατούν ψηλά τις σημαίες, στις εποχές της λησμονιάς. Δίνω μια υπόσχεση στον εαυτό μου. Παραπέμπω τη σκέψη στο μέλλον. Ναι, δε θα της επιτρέψω να λησμονήσει πάλι.

Η γέφυρα του γοργοπόταμου από ψηλά

Η γέφυρα του Γοργοπόταμου από ψηλά. Από το χώρο του ελικοδρομίου. Και η φύση τριγύρω είναι τόσο όμορφη. Συμβατή με την ομορφιά της Ελευθερίας...

Γοργοπόταμος

Προχωρόντας προς τις βάσεις της ιστορικής γέφυρας του Γοργοπόταμου. Είναι διάχυτο το άρωμα της ιστορίας των Ελλήνων εδώ.

Δημιουργώντας

Τα παιδιά μας ενώ δημιουργούν με μοναδικά εφόδια πέτρες, κλαριά και άνθη από αγριολούλουδα

Στο παραποτάμιο δάσος του Σπερχειού

Πινακίδα στο παραποτάμιο δάσος του Σπερχειού κοντά στο χωριό Ροδονιά. Ετσι, για να μη χαθούμε.

Προβληματισμοί

Και αυτή η πινακίδα από το προαύλιο της Ι. Μονής Αγάθωνος.
Δίχως σχολιασμό και πάλι.

Προβληματισμοί...

Η παραπάνω πινακίδα είναι από την αυλή του μοναστηριού της Ι. Μονής Αγάθωνος.
Παρατίθεται έτσι απλά, χωρίς σχόλια.

Ευχαριστίες


Καλοί μου συνάδελφοι του ΚΠΕ της ιστορικής μα και μαρτυρικής πόλης της Υπάτης, σας ευχαριστώ κι από εδώ για την όλη φιλοξενία και την προσφορά γνώσεων στους μαθητές του σχολείου μας. ΄Εχετε κάνει καλή δουλειά, σίγουρα. Με εντυπωσίασαν και η παρουσίαση του αστεροσχολείου και η αντίστοιχη για το ποτάμι. Ακόμη η μετάβαση στις όχθες του Σπερχειού μια ακόμα πολύ όμορφη εμπειρία. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στη σειρά των φωτό για τη χλωρίδα της περιοχής σας. Οι φωτό είναι εντυπωσιακές. Να είστε καλά να δημιουργείτε πάντα.

Γνώση...

Ξέρετε ότι...

-10 στρέμματα δάσους παράγουν 10 με 12 τόνους οξυγόνο το χρόνο;

-5 μεγάλα δέντρα παράγουν οξυγόνο που χρειάζεται ένας άνθρωπος το χρόνο;

- 10 στρέμματα έλατα απορροφούν σε ένα χρόνο 250 κιλά διοξειδίου του θείου και άλλα οξείδια;

-1 εκατομμύριο νέα δέντρα φυτρώνουν ανά 10 τετρ. χιλιόμετρα κάθε χρόνο στα δάση;

- 1 ενήλικη αλεπού τρώει κάθε βράδυ 30-40 ποντίκια;

Κι όπως είπε ο μεγάλος Μαχάτμα Γκάντι "Στη φύση υπάρχουν αρκετά αγαθά γαι όλους, όχι όμως αρκετά για την απληστία όλων".

Από το φυλλάδιο "Το δασικό περιβάλλον της Οίτης" του ΚΠΕ Υπάτης

Tο ψήσιμο...

Το τηγάνι σας χωράει δύο μόνο -2-μπριζόλες που φυσικά πρέπει να ψηθούν και από τις δύο -2- πλευρές τους. Είστε τρία -3-άτομα και πρέπει να ψήσετε -3-μπριζόλες που η πλευρά κάθε μιας χρειάζεται 5 λεπτά για να ψηθεί. Πως μπορείτε να ψήσετε και τις τρείς -3-μπριζόλες στο λιγότερο δυνατό χρόνο;