Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Yπάρχει και φιλότιμο...

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) δείτε την ελληνική ταινία με τους Μαυρογιαλούρους... Απολαύστε την!!!Φωτό από τον Αγ. Γεράσιμο της Κεφαλονιάς.

Η διασταύρωση πάνω από τα Φραγκάτα, στην επαρ. οδό Αργοστολίου-ΣάμηςΕ! να μη δρουν οι μαύροι μαρκαδόροι...Από την είσοδο της Ι. Μονής ατενίζοντας προς τον Αίνο.Η μεγαλοπρεπής είσοδος.Το επάνω μέρος της εισόδου.Η μικρή εκκλησία με το σκήνωμα του Αγίου.Η λάρνακα από απέναντι.Κι από κοντά.Ο γερο-πλάτανος στον περίβολο.Η είσοδος από έξω.Ο Αίνος από τον περίβολο.

O ΄Ορμος των Υστερνίων


Στο μικρό εκκλησάκι αυτού του μικρού οικισμού άναψα ένα κερί και μια αυτοσχέδια προσευχή ψέλλισα... Μα κι εκείνα τα λόγια που άκουγα, απ το στόμα του ασπρομάλλη γέροντα ιερωμένου, δονούσαν πραγματικά το είναι μου και τη ψυχή μου. ΄Κείνη η παράκληση προς την Κυρία των Αγγέλων θα μου μείνει αξέχαστη. Το βράδυ η εικόνα του έναστρου ουρανού σε καλούσε σε αναχώρηση και η μουσική πρόσθετε άλλες διαστάσεις στο βίωμα των στιγμών... Η κουβεντούλα με τους ψαράδες γλύκαινε τη κουρασμένη σκέψη. Ανάβλεμμα του νου μου ένιωθα... Θέλω να ξαναπάω εκεί. Μα η μορφή εκείνου του ιερέα , και όχι μόνο..., ξέρω πως στο βάθος της μνήμης μου θα διατηρείται. Και δε θέλω να τη σβήσω. Πέρασαν κιόλας 26χρόνια από τότε, εκεί στον Όρμο Υστερνίων...

Mνήμες...


΄Κείνο το πρωί η καλημέρα ήταν όμορφη σα την ομορφιά της θάλασσας.

Ανίχνευα τα θέλω και τους στοχασμούς και πάλι...

Όπως ένιωσα σα βρέθηκα στο στρογγυλό κτίσμα με τις κολώνες...

Το παρελθόν ήταν ζωντανό διανθισμένο με όνειρα...

Κρατούσαμε στα χέρι μας μαργαρίτες και τις μαδούσαμε...

Και το απόγευμα χαράξαμε το όνομά μας στη χρυσή άμμο παραδίπλα.

Οι στιγμές παραμένουν ανεξίτηλα ζωντανές.

Κι αν ο άνεμος ήταν δυνατός, τον δαμάσαμε.

Σαλπάραμε για τις πολιτείες των θέλω μας...

΄Ετσι δε συνέβη;

ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΤΕ!!!

Διαβάστε παρακάτω τις σελίδες για τη φωτοκύκλωση, από το φυλλάδιο του Δήμου Μαραθώνα. Αν κάντε κλικ πάνω σε κάθε εικόνα θα δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος.


Σελίδα 1.Σελίδα 2.Σελίδα 3.Σελίδα 4.Σελίδα 5.Σελίδα 6.

To ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως στην Ανδρο


Το ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως ιδρύθηκε το 1994, βρίσκεται στην Χώρα Ανδρου επι της οδού Καϊρη. Το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως είναι ένα κοινωφελές Ίδρυμα που συστάθηκε με σκοπό την ίδρυση και λειτουργία πολιτιστικού και πνευματικού κέντρου στην Άνδρο. Βασικός στόχος του Ιδρύματος είναι η προώθηση των πολιτιστικών πραγμάτων στο νησί της Άνδρου αλλά έμμεσα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το Ίδρυμα στα πλαίσια του πολιτιστικού του σκοπού παρουσιάζει την τέχνη με την ευρύτερη και ολοκληρωμένη της μορφή χωρίς συνοριακούς φραγμούς, δίνοντας όμως πάντα προτεραιότητα στος ελληνικό χώρο: εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία, θέατρο, χορός βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντός του. Η πορεία του Ιδρύματος γενικότερα βασίζεται σε δύο σκέλη. Το ένα είναι μια μόνιμη και σταθερή προσφορά στον κόσμο της Άνδρου, σε ετήσια βάση με σκοπό την ανακούφιση και διέξοδο των πνευματικών και πολιτιστικών αναζητήσεων του τόπου και τη δημιουργία «πνοής» σε εποχές που η «κίνηση» στο νησί είναι πραγματικά περιορισμένη. Το δεύτερο σκέλος αποτελούν οι εκδηλώσεις οι οποίες στοιχειοθετούν και το κέντρο βάρους των συνολικών εκδηλώσεων του Ιδρύματος, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Από το 1997 λειτουργεί εξοπλισμένο Εργαστήρι Κεραμικής για παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές. Από το 1998 παραδίδονται μαθήματα Μουσικών Οργάνων (μαντολίνο, κιθάρα,πιάνο) για παιδιά ηλικίας 7 - 18 ετών. Τόσο η παροχή των οργάνων, όσο και των μαθημάτων προσφέρονται δωρεάν. Από το 1994 παραδίδονται μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής για παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν στους μαθητές. Υποτροφίες: Μέσα στα πλαίσια μιας προσπάθειας οικονομικής και ηθικής ενίσχυσης των τελειοφοίτων του Λυκείου της Άνδρου που επιτυγχάνουν στις εισαγωγικές εξετάσεις στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το Ίδρυμα Πέτρου και Μαρίκας Κυδωνιέως έχει καθιερώσει το θεσμό των Υποτροφιών. Από την περίοδο 1997 μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει συνολικά 26 υποτροφίες. Από το 1995 έχει καθιερώσει το θεσμό "Πλόες" στα πλαίσια του οποίου κάθε καλοκαίρι διοργανώνει εκθέσεις διάσημων ζωγράφων. Έχουν εκτεθεί έργα των: Τσόκλη, Τάκη, Παύλου, κ.α. Θέση - Πρόσβαση: Βρίσκεται στη Χώρα της Άνδρου. Μέρες - Ώρες Λειτουργίας: Χειμερινό ωράριο: Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, 10:00 – 14:00
Θερινό ωράριο: Καθημερινά (εκτός Τρίτης), 10:00 – 14:00
Στη διάρκεια εκθέσεων:Δευτέρα-Σάββατο 10:00-13:30 & 18:30-21:30, Κυριακή 10:00-14:00, Tρίτη κλειστό. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22820.24598 Web site: e-mail: kydoniefs@hol.gr

Βίντεο για τον εορτάζοντα Αγ. Γεράσιμο στην Κεφαλονιά.

Αφού κλείστε την μουσική του blog δείτε το βίντεο αυτό από γιορτασμό του Αγ. Γερασίμου στην Κεφαλονιά.Βίντεο για την Παναγιά την Προυσιώτισσα.


Αν σας ενδιαφέρει να δείτε ένα βίντεο για το Μοναστήρι της Παναγιάς της Προυσιώτισας στην Ευρυτανία αναρτώ πιό κάτω τα σχετικά links.

http://rapidshare.com/files/371484214/Iera_Monopatia_Panagia_Proussiwtissa.part1.rar
http://rapidshare.com/files/371488532/Iera_Monopatia_Panagia_Proussiwtissa.part2.rar

Στο μισό τα πρόστιμα για μαγαζιά που... καπνίζουν


Διαβάστε εδώ για τα πρόστιμα που θα... επιβληθούν σε καπνιστές και σε καταστήματα... Θα ισχύσουν λέτε;
Το δημοσίευμα είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Τεχνίτες με δουλειά, άνεργοι με πτυχίο


Διαβάστε εδώ αυτό το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Ο πόλεμος της γνώσης

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Ενα τραγούδι που ερμηνεύει η Μ. Φαραντούρη

Aφού κλείστε την μουσική του blog ακούστε την μουσική μα διαβάστε και τους στίχους του τραγουδιού στο βίντεο που βλέπετε παρακάτω.