Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Mια φωτό που μου άρεσε πολύ



Τούτη τη φωτό που μου έστειλαν , την έβλεπα και δεν χόρταινε το μάτι. Νησιώτικες ομορφιές της Ελλάδας που δεν μπαίνουν υπό... επιτήρηση.

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών

Διαβάστε εδώ για το σχεδιασμό για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της υπουργού μας.

Eξορθολογισμός θετικών μαθημάτων

Διαβάστε εδώ για τον εξορθολογισμό της ύλης των θετικών μαθημάτων της εκπαίδευσής μας όπως πληροφορούμαι από την ιστοσελίδα της υπουργού μας.

Δελτίο τύπου του ΥΠΔΒΜΘ

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου από το ΥΠΔΒΜΘ όπως μου στάλθηκε με mail. Δελτίο τύπου

27/05/2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σήμερα ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος με άκουσε με τη γνωστή ευαισθησία του και τη βαθιά γνώση του στα θέματα Παιδείας. Και πρέπει να πω ότι είμαι ενθουσιασμένη από την αισιοδοξία του για την αλλαγή στην Παιδεία. Κάτι που χρειαζόμαστε όλοι. Επίσης ενημέρωσα τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του Υπουργείου για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εσωτερικό, το εξωτερικό αλλά και σε 400 πυρήνες σε όλο τον κόσμο. Τον Ιούνιο θα γίνει ένα μεγάλο συνέδριο με προσκλήσεις σε διεθνείς προσωπικότητες και ο Πρόεδρος είναι εξαιρετικά θετικός στο να υποστηρίξει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία.


Ερώτηση δημοσιογράφου: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με το θέμα Μαντέλη; Πρέπει να κληθεί ο κύριος Σημίτης στην εξεταστική;

Υπουργός : Η ηθική χρεοκοπία είναι χειρότερη από την δημοσιονομική κρίση. Για αυτό και υπάρχει άμεση ανάγκη, όχι απλώς να έρθουν όλα στο φώς, όχι απλώς να ματώσουμε όλοι, αλλά να τιμωρηθούν όλοι, και όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι.


Ερώτηση Δημοσιογράφου : για τον κ. Σημίτη;

Υπουργός : Δεν είμαι εγώ αυτή που θα δώσω συμβουλές στον πρώην Πρωθυπουργό. Είμαι σίγουρη ότι, όπως σήμερα αντέδρασε άμεσα, θα λειτουργήσει με βάση τις διαδικασίες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Φωτό από τον Αη-Γιάννη στο Κόρθι της Ανδρου

Δείτε εδώ φωτό από το στρεβλό γεφύρι του Κουλούρη στον Αη Γιάννη Κορθίου, στην Άνδρο.

Αγκυροβολημένο


Δείτε αυτή τη φωτό, όπως την πήρα με mail. Πρώτη φορά βλέπω αγκυροβολημένο αεροπλανοφόρο.

Θέματα των Θρησκευτικών της Α΄Γυμνασίου

Δείτε παρακάτω τα θέματα στο μάθημα των Θρησκευτικών στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου Μαραθώνα.

thris-a

Πληροφόρηση επαγγελμάτων

Διαβάστε εδώ πολλές και σημαντικές πληροφορίες για όλα , σχεδόν, τα επαγγέλματα. Είναι χρήσιμο για τους μαθητές μας που τώρα αποφοιτούν από το Γυμνάσιο αλλά και τους γονείς των.

Σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Διαβάστε εδώ πληροφορίες για τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ.