Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Όσο κρατάει ένας καφές...

Η σιδερένια εξώπορτα του σχολικού συγκροτήματος της οδού Κωλέττη 34.


Τον απολαύσαμε φίλε σήμερα τον καφέ μας, εκεί κοντά στην πλατεία των Εξαρχείων, κοντά στο κτίριο του σχολείου της οδού Κωλέττη που στέγασε τις μαθητικές μου αγωνίες τόσο στα χρόνια του Δημοτικού, όσο και στα χρόνια του Γυμνασίου, αφού η Βαρβάκειος στεγαζόταν εκεί. Λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο που ένας εντελώς ανεγκέφαλος... στέρησε τη ζωή από έναν 17-χρονο μαθητή. Μα κι απέναντι από το σπίτι του ποιητή-γιατρού από το Μοναστήρι που ελπίζω να θυμάσαι τα λόγια της ιατρικής πινακίδας...Ξέρεις σκέπτομαι, πόσο πολύ ο γιατρός ύμνησε τις ομορφιές της ζωής. Γιατί τις ύμνησε... Διαφωνείς μήπως; Τα Εξάρχεια είναι στενά συνδεδεμένα με τα χρόνια της νιότης μου. Πάντα τα επισκέπτομαι με νοσταλγία για τα χρόνια που έφυγαν. Εκεί οι πρώτοι φίλοι, οι καλοί γείτονες της οικογένειάς μου, τα σχολεία μου, οι πρώτοι μου εφηβικοί έρωτες...Εκεί και το άλσος του Αγ. Νικολάου που άρχισα να καταλαβαίνω την ομορφιά των παιχνιδιών και μάλιστα των ομαδικών. Αλλως τε μη ξεχνάς πως εκεί ήταν το σπίτι που έμενα, στα πρώτα χρόνια της ζωής μου. Κάθε οικοδομικό τετράγωνο λες κι έχει τη δική του ιστορία για μένα. Σου μίλησα την άλλη φορά για το σπίτι της οδού Αραχώβης και τη δική του πολυτάραχη ιστορία , στα χρόνια του πολέμου. Θέλω να πάω κι εκεί μια μέρα. Και το θέλω πολύ!!!
Δεν ξεχνώ, πως κι εσύ εκεί άνοιξες τα δικά σου φτερά για την επαγγελματική σου καταξίωση και σου εύχομαι τα καλύτερα...
Και φυσικά τα καλύτερα σε όλες τις πτυχές της ζωής σου. Κι αν βρίσκεις εμπόδια στο δρόμο, μην ξεχνάς...Κάθε εμπόδιο για καλό είναι. Έτσι θα λες κι έτσι είναι φίλε. Και φυσικά το βιβλίο για τον Πίνδαρο είναι εξαιρετικό. Ποιοτικό και άρτιο κατά πάντα. Ευχαριστίες και από εδώ. Και οι ευχαριστίες είναι και για την κατάθεση των σκέψεων της δικής σου αγωνίας. Χρειάζεται να έχει σμιλευτεί κατάλληλα η φιλία και να έχει δοκιμαστεί σε στιγμές δύσκολες για να καταθέσει κάποιος στο φίλο, την αγωνία του. Και με τιμάς, όταν εγώ γίνομαι το αποθετήριο των δικών σου προβληματισμών και της αγωνίας για το αύριο. Και είναι αυτονόητες οι ευχές μου!!!

Θέματα διαγωνισμού της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας

Διαβάστε εδώ τα θέματα του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού όπως τα έδωσε το παράρτημα Χανίων της Ε.Μ.Ε.

Θέματα Άλγεβρας Α΄ Λυκείου

Διαβάστε εδώ θέματα Άλγεβρας Α΄ Λυκείου από δύο λύκεια των Χανίων της εξετ. περιόδου Ιουνίου 2010.

Φωτό από Σιδ. Σταθμούς

Ο Σ.Σ. στην Αυλίδα κοντά στη Χαλκίδα.



Ο Σ.Σ. Χαράδρας κοντά στη Σφενδάλη της Αττικής.

Ταξιδεύοντας στον χρόνο... με τον ΟΣΕ

Διαβάστε εδώ για τις δυσλειτουργίες στα δρομολόγια του ΟΣΕ , ανά την Ελλάδα.

Λένε «αντίο φοιτητική ζωή» λόγω της κρίσης

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται στις δυσκολίες, λόγω εξόδων, φοίτησης των παιδιών μας.

Oι ιδέες δε δολοφονούνται

Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι πρώτο θέμα σήμερα στα δελτία ειδήσεων των ΜΜΕ. Το άκουσα κι εγώ καθώς βρισκόμουν στο κέντρο της Αθήνας με ένα φίλο. Και φυσικά οι ιδέες ούτε φυλακίζονται, ούτε δολοφονούνται. Αν διαφωνείς τότε παραθέτεις τις δικές σου και μέσα από το διάλογο προσπαθείς να βρεις την αλήθεια. Αν φυσικά είσαι διατεθειμένος να κάνεις διάλογο...Ξεπερνώ σχόλια που διαβάζω στο διαδίκτυο σχετικά με το γιατί και τα κίνητρα της δολοφονίας. Οι ξερόλες πάντα υπερπερισσεύουν. Ας σιγήσουμε για ένα λεπτό για την μνήμη του δημοσιογράφου που έφυγε και ας είναι τούτη η σύντομη σιωπή αφετηρία περίσκεψης...