Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Το θεώρημα του παπαγάλου

Το ξαναδιαβάζω τούτες τις ημέρες, αυτό το θαυμάσιο βιβλίο του Ντένι Γκετζ. Ενα βιβλίο που είχα αγοράσει τον Ιούλιο του 2001 και με είχε εντυπωσιάσει. Σας το συστήνω ανεπεπιφύλακτα. Ταξιδεύω στο πολιτισμό πολλών λαών με αυτό το βιβλίο. Επιβεβαιώνομαι πως δεν είμαστε μόνο εμείς οι ΄Ελληνες ο... περιούσιος λαός του Κυρίου. Να μην αυτοεπιβεβαιωνόμαστε, όμως μάθαμε ίσως.... Πολλοί άλλοι λαοί έχουν το δικό τους μερίδιο στη διαμόρφωση της ιστορίας και του πολιτισμού. Να μη το ξεχνάμε αυτό. Εχουμε βεβαίως και εμείς τη δική μας συμβολή στη πορεία της ανθρωπότητας. Αλλά δεν είμαστε οι μοναδικοί.

Η εικόνα του σύμπαντος ολοκληρώθηκε.

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Οφειλόμενη διευκρίνηση....

Για όσους δεν ξέρουν ή κάνουν πως δεν ξέρουν... αν και ξέρουν, υπενθυμίζω πως....
1. Αριστείο προόδου παίρνουν όλοι οι μαθητές των Γυμνασίων που θα βγάζουν ετήσιο γενικό μέσο όρο μεγαλύτερο ή ίσο του 18,5
2. Βραβείο προόδου παίρνει ο πρώτος σε επίδοση μαθητής ή μαθήτρια τμήματος τάξης ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο ετήσιος γενικός μέσος όρος των μαθημάτων.

Τα συμβούλια επιλογής Δ/ντών στις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Διαβάστε παρακάτω την είδηση από το δικτυακό τόπο alfavita.gr σχετικά με τα μέλη των Συμβουλίων επιλογής των νέων Δ/ντών Εκπαίδευσης.
Το Συμβούλιο Επιλογής των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Α/βάθμιας Εκπαίδευσης

Αλεξανδρής Νικόλαος, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά - Χατζηδήμου Δημήτριος, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Κολέζα Ευγενία, μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών - Οικονόμου Γεώργιος, Σύμβουλος του Π.Ι. - Μπουρσανίδης Χρήστος, μέλος του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. και Αιρετοί Καραγιάννης Θωμάς και Παληγιάννης Βασίλης

Το Συμβούλιο Επιλογής των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης

Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου , μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Αλεξάνδρα Κορωναίου, μέλος ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου - Αθανάσιος Τζιμογιάννης , μελος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Αδάμ Αγγελής , Μόνιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου - Φωτεινή Κομσέλη, μέλος Επιστημονικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ και οι Αιρετοί Δημήτρης Καρλάφτης - Θεοφιλος Σακαλίδης

Ως γνωστόν έχουν προκηρυχθεί 58 θέσεις Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 58 θέσεις Διευθυντών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του ν. 3848/2010 το Υπουργείο Παιδείας συγκροτεί α) συμβούλιο επιλογής διευθυντών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και β) συμβούλιο επιλογής διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα συμβούλια είναι επταμελή και αποτελούνται από:
α) Έναν πρόεδρο ή διατελέσαντα πρόεδρο παιδαγωγικού τμήματος ή καθηγητικής σχολής Α.Ε.Ι. με αναγνωρισμένη συμβολή στα θέματα παιδείας ή εκπαιδευτικό με αναγνωρισμένη εμπειρία στη διοίκηση και συμβολή στα θέματα παιδείας, ο οποίος ορίζεται με τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ύστερα από γνώμη της αρμόδιας κατά τον Κανονισμό της Βουλής Επιτροπής.
β) Δύο μέλη Διδακτικού – Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) βαθμίδας καθηγητή ή αναπληρωτή καθηγητή με εμπειρία στην άσκηση διοίκησης που ανήκουν σε παιδαγωγικά τμήματα ή καθηγητικές σχολές των A.E.I. ή, στην και σε τμήματα διοικητικής επιστήμης των Α.Ε.Ι.. γ) ένα σύμβουλο ή μόνιμο πάρεδρο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, και ένα μέλος του επιστημονικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και δ) Τους δύο αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια της αντίστοιχης βαθμίδας.
Ο αριθμός των μελών των συμβουλίων που ορίζονται από κάθε φύλο ανέρχεται σε ποσοστό ίσο τουλάχιστον με το ένα τρίτο του συνόλου των μελών, εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

Το You Tube πάει τηλεόραση

Διαβάστε εδώ για τη δυνατότητα να βλέπει κανείς τα βίντεο του You Tube στη τηλεόραση.

Δυό λόγια για τους επισκέπτες του ιστολογίου μου.

Δυό λόγια να πώ για εσάς όλους, που επισκέστε το ιστολόγιό μου και του ανεβάζετε την επισκεψιμότητα. Κατ΄ αρχήν ένα ευχαριστώ που με διαβάζετε. Κι ένα άλλο ευχαριστώ για εκείνους που στέλνουν ένα σχόλιο, μικρό ή μεγάλο. Από χτες βράδυ όμως ο υπολογιστής μου είναι υπό ιατρική... παρακολούθηση, σε ένα ιστρείο υπολογιστών στη Ραφήνα. Προσδοκούσα πως θα τον είχα απόψε μαζί μου, αλλά ο γιατρός... απεφάνθη πως το εξιτήριο θα δοθεί αύριο.
Με δάνεισε, προσωρινά, ένα μικρό netbook για να μην είμαι αποκομμένος από την διαδικτυακή κοινωνία, αλλά αυτά τα μικρά μηχανήματα δεν τα πάω... καθόλου. Υπομονή λοιπόν και από αύριο , πρώτα ο Θεός, θα είμαι στις αναρτήσεις μου συνεπής. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ βεβαίως αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω...