Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Διαγωνισμός Κανγκουρό

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε θέματα για το διαγωνισμό Κανγκουρό.


Πεθαίνοντας από το κρύο

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από την εφημερίδα Free Sunday.

Kύπρος: Το νησί με τους περισσότερους χρήστες Facebook

Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, σε σχέση με τον πληθυσμό κάθε χώρας, στο Facebook, καταγράφει η Κύπρος με 553.900 χρήστες στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η οποία δημοσιεύει στοιχεία από την ειδική ιστοσελίδα αναλύσεων κοινωνικών δικτύων «Ρingdom».

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα, στην Κύπρο έχουν παρουσία στο Facebook 75% του πληθυσμού, ή 95% εκείνων, που είναι συνδεδεμένοι με το Ίντερνετ. Μάλιστα, η άνοδος της Κύπρου στην πρώτη θέση χρηστών του Facebook σε αναλογία πληθυσμού παγκοσμίως οφείλεται στη ραγδαία εξέλιξη της χρήσης του κοινωνικού δικτύου στο νησί το τελευταίο εξάμηνο του 2011.

Ειδικότερα, το τελευταίο εξάμηνο έδωσαν το «παρών» στο διαδίκτυο 71.480 πρόσωπα (φυσικά και εμπορικά) στην Κύπρο, με βάση τα αριθμητικά και στατιστικά δεδομένα που διατηρεί και ενημερώνει ζωντανά η εταιρεία SocialΒaker, απ' όπου αντλήθηκαν οι αριθμοί για τον κατάλογο του «Ρingdom».

Επίσης, για την κατάταξη χρησιμοποιήθηκαν τα δεδομένα για τον πληθυσμό κάθε χώρας με βάση το Wikipedia, αλλά και ο αριθμός των συνδεδεμένων με το Ίντερνετ προσώπων σε κάθε χώρα με βάση τα δεδομένα της Διεθνούς Τράπεζας.

Ποσοστό 74% των συνδεδεμένων με το Facebook στην Κύπρο είναι από 18 έως 44 ετών. Ποσοστό 16% είναι από 13 έως 17 ετών, 6% από 45 έως 54 ετών και 2% από 55 έως 64. Άλλο 2% των όσων χρησιμοποιούν το Facebook στην Κύπρο, είναι συνταξιούχοι, δηλαδή πρόσωπα άνω των 64 ετών.

Η πλειοψηφία των χρηστών του Facebook στην Κύπρο είναι άντρες (56% των χρηστών)। Το ποσοστό των γυναικών είναι 44%.

Πηγή δημοσίευσης: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣτΕ: «Πράσινο φως» για τους ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ.

Απεργία στην ΕΡΤ χωρίς απεργούς στο λογιστήριο

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ।

Η εξίσωση του Top 10

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Η επιστήμη των μυστικών

Κάντε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης και διαβάστε το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.