Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Τι είναι ο νεο-έλληνας;

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) δείτε κι ακούστε το βίντεο. Είναι πολύ ενδιαφέρον.Η κρίση του ευρώ και τα γερμανικά φάρμακα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του κ. Σταύρου Λυγερού από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Kατάλογος των φαρμάκων που δεν θα μας χορηγούν τα ταμεία

Διαβάστε εδώ τον κατάλογο των φαρμάκων που δεν μας χορηγούν πλέον τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Θέματα Πανελληνίων Εξετάσεων

Δείτε εδώ τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων στα μαθήματα:

Βίντεο με την Υπουργό μας

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά μας ) δείτε κι ακούστε το βίντεο με την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου.Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου του ΥΠΔΒΜΘ.21/05/2010

Ενημέρωση για περιστατικά προσπάθειας δολίευσης των Εξετάσεων στη Ρόδο

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που εστάλη στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, σημειώθηκαν σήμερα στην Ρόδο περιστατικά προσπάθειας δολίευσης των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα:

1. Στο ΓΕΛ Ιαλυσού μαθητής συνελήφθη με ενεργοποιημένο το κινητό του, να επιχειρεί την ανάγνωση και αξιοποίηση μηνύματος που έλαβε με τις σωστές απαντήσεις (κλειστού τύπου) στο μάθημα "Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων". Η Πρόεδρος της Λυκειακής Επιτροπής προέβη στην κλήση του αριθμού από τον οποίο απεστάλη το μήνυμα και διαπίστωσε την ταυτότητα του αποστολέα.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Λυκειακής Επιτροπής προέβησαν στις προβλεπόμενες διαδικασίες και τον μηδενισμό του γραπτού, ενώ ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Εξετάσεων Δωδεκανήσου ενημέρωσε την Εισαγγελία Ρόδου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιαλυσού, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για διερεύνηση του περιστατικού.

Στο ίδιο ΓΕΛ συνελήφθη και δεύτερος μαθητής που είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια εξέτασης μαθήματος. Η Λυκειακή Επιτροπή προέβη στον μηδενισμό του γραπτού.

2. Στο 2ο ΓΕΛ Ρόδου, μαθήτρια συνελήφθη από τον επιτηρητή να επιχειρεί την αντιγραφή από σκονάκι. Η Λυκειακή Επιτροπή προέβη και σε αυτή την περίπτωση στον μηδενισμό του γραπτού.


Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Κων/νου και Ελένης σήμερα


Γιορτάζουν σήμερα και είναι τόσοι πολλοί και τόσες πολλές. Οι Κώστηδες και οι Ελένες. Εύχομαι Χρόνια Πολλά και Καλά στους φίλους μου, τους συγγενείς μου, τους συναδέλφους μου, στους μαθητές μου. Εδώ στην Αττική, στην Αλμωπία, στην Μυτιλήνη, στην Κυπαρισσία, στην ΄Ανδρο, στο Λασήθι κι αλλού. Και του Χρόνου να είμαστε όλοι καλά μα και καλύτερα.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

Φωτό από το Ναύπλιο

Το κτίριο της 1ης Σχολής των ΕυελπίδωνΒόλια...έξω από το κτίριο αυτό.Κανόνι της εποχής του τότε.Άλλη άποψη του κτιρίου.Και το μικρό εκκλησάκι δίπλα.Ναυπλιώτικη αρχιτεκτονική.

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Φωτό από το Ναύπλιο

Μπαλκόνι με λουλούδιαΗ δημόσια βιβλιοθήκη.Στο παλιό σιδ. σταθμό.Καμπαναριό στο Παλαμήδι.Το Ναύπλιο και το Μπούρτζι από το Παλαμήδι.Και άλλη μια φωτό με ίδιο φόντο.

Πτυχία για κορνίζες

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ. Αλλά το ερώτημά μου παραμένει: Γιατί η κατοχή ενός πανεπιστημιακού πτυχίου να οδηγεί κατ΄ανάγκην σε επαγγελματική αποκατάσταση. Οι καιροί αλλάζουν...

Ημέρα της γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα.

Ας αφήσουμε την μνήμη να γυρίσει πίσω σήμερα. Εχουμε χρέος ως Ελληνες.

Tα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

Δείτε παρακάτω τα σημερινά θέματα των Πανελληνίων εξετάσεων.

Θεματα προαγωγικών εξετάσεων στα Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου του σχολείου μας.

Δείτε παρακάτω τα θέματα στα Μαθηματικά , στα οποία διαγωνίστηκαν χτες οι μαθητές της Α΄ Τάξης του σχολείου μας.themata-a-g-2010

Σαν σήμερα.


Μπορώ κι εγώ να θεωρώ το σήμερα κάτι ξεχωριστό. Ναι, επειδή ο νους σήμερα σκέπτεται..."Σαν σήμερα....". Κι όταν σκαλίζεις στις διαδρομές των χρόνων, θυμάσαι και τις κακές στιγμές μα κυρίως θες να θυμάσαι τις καλές. Εκείνες που σε ανεβάζουν και δίνουν νόημα στη ζωή σου. Έτσι σαν σήμερα, είχα ξυπνήσει νωρίς και τότε. Και ήρθα και σε είδα για πρώτη φορά. Το πρώτο και μονάκριβο παιδί μου. Και σήμερα το απόγευμα καθώς θα ταξιδεύεις, έχοντας απλώσει τα δικά σου φτερά στη ζωή, θα θυμάμαι, θα σκέπτομαι, θα χαίρομαι και θα εύχομαι για σένα. Θα εύχομαι να έχεις πρόοδο και επιτυχία στη ζωή σου. Θα εύχομαι να αποκτήσεις εκείνα τα αγαθά, πνευματικά και υλικά, τα οποία θα δώσουν νόημα στη ζωή και θα σε κάνουν πραγματικά ευτυχισμένη. Και θέλω από σένα να μη σταματήσεις να σκέπτεσαι, να έχεις ορθή κρίση, να αγαπάς και να βοηθάς το συνάνθρωπό σου, να μην στέκεσαι απέναντι στην αρνητική άποψη εγωιστικά, αλλά να προσπαθείς να προσπερνάς εκείνα που σε φθείρουν. Να θυμάσαι πως πρέπει να ακους κι εσύ και να μη θες μόνο να σε ακουν. Πολλά "ζιζάνια" φυτρώνουν στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Πολύς κόπος και πόνος ίσως υπάρχει στη ζωή όλων μας. Μη το ξεχάσεις ποτέ. Μέσα από τον πόνο όμως δες ένα κρυφό χαμόγελο. Εκείνο που αν καταλάβεις τη σημασία του για σένα, θα δεις τα γεγονότα από μια άλλη οπτική γωνία. Και θα πορεύεσαι δίχως ανούσιες στάσεις και κριτικές. Αλλως τε οι κριτικές θα πρέπει να είναι περισσότερο για σένα και λιγότερο για τους άλλους. Να θυμάσαι πως πρέπει εσύ να φτιάξεις το δικό σου κόσμο. Πρώτα αυτόν κι ύστερα τον κόσμο των πολλών. Και το να φτιάξεις το δικό σου κόσμο, να δομήσεις τη δική σου προσωπικότητα είναι κι αυτό δύσκολο ίσως παιδί μου. Θα στέκομαι πάντα δίπλα σου, θα στέκομαι στο διάβα σου με τρόπο ουσιαστικό κι όχι δήθεν. Θέλω κι εύχομαι να καμαρώνω για σένα, όπως κάνω και σήμερα. Και καθώς μου αρέσει να διαπιστώνω πως δίνεις έμφαση στις αξίες της ζωής θέλω να σε ασπαστώ με πατρική τρυφερότητα και το δικό μου " σ΄ αγαπώ πολύ" να πλημμυρίζει το είναι σου. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ παιδί μου!!!

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Φωτό από τη Ραφήνα του παρελθόντος

To λιμάνι της Ραφήνας στη δεκαετία του 1970.Το τσιμεντόπλοιο στην άκρη του μώλου.Το F/B ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ αγκυροβολημένο στο μώλο.


Oι φωτό είναι από τον δικτυακό τόπο ναυτιλία.gr

Φωτό από Ναύπλιο.

Ενα τμήμα του Ναυπλίου από το Παλαμήδι.Ο δρόμος καταλήγει στην είσοδο του Παλαμήδιου.Όψη ενός άλλου τμήματος του Ναυπλίου από το Παλαμήδι.Το Παλαμήδι από την οδό Δερβενακίων του Ναυπλίου.

Tα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων

Διαβάστε εδώ τα σημερινά θέματα των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Φωτό στη Ραφήνα

Αεροφωτογραφία του λιμανιού της Ραφήνας.Τα πλοία για την Ανδρο δεμένα. Τα θυμάστε;

Ανεξίτηλες γραμμές...


Φυτεύεις την αγάπη

και την ποτίζεις μ΄ έρωτα.


Τα μάτια κλείνουν.


Όραμα ευτυχίας προσδοκούν να δουν.

Και μετασχηματισμός οδύνης
εύχεσαι να γίνει...

Μα το ερώτημά μου παραμένει...

Πως μπόρεσες να ζωγραφίσεις ανεξίτηλα
στην επιφάνεια της θάλασσας

το νέο μονοπάτι της εφηβικής πορείας;