Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Φωτό από Τήνο

Και αφού στη Τήνο αύριο εορτάζει η Παναγιά και το νησί της , σας παραθέτω κάποιες όμορφες φωτό του νησιού που βρήκα στο διαδίκτυο, και που φυσικά δεν είναι δικές μου.

Η εκκλησία της Μεγαλόχαρης



Φωτό του όρμου Υστερνίων, από τα Υστέρνια. Κι οι καθρέφτες που είναι;...



Φωτό από τον όρμο Υστερνίων.



Φωτό από το μαυσωλείο του ΕΛΛΗ, στο ισόγειο του Ι.Ν. της Μεγαλόχαρης



Εκπληρώνοντας το τάμα...




Το τέμπλο του Ι.Ν. της Μεγαλόχαρης



Η θαυματουργή εικόνα

O τορπιλισμός της ΄Ελλης

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε για το τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ στο λιμάνι της Τήνου στις 15/8/1940.

http://www.tinos.biz/elli/elli_torpedoing_gr.html

Aφιέρωμα στο βομβαρδισμό της Ελλης

Kάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε για το αφιέρωμα του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης στο Βομβαρδισμό της ΄Ελλης.

http://www.agonaskritis.gr/2008/08/14/4323

Θαύματα και εμφανίσεις της Παναγίας μας

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε θαύματα και εμφανίσεις της Παναγίας μας (από έκδοση της Ι. Μ. Παρακλήτου).

http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/agiologion/panagia_appearaces_miracles.htm

Γευστικό ταξίδι

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε για ένα άλλο ταξίδι...στην άγονη(;) γραμμή. Το δημοσίευμα είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=72947

Μικρή πατρίδα

Αφού κλείσετε τη μοσυική του blog (στα δεξιά του) απολαύστε Χρ. Θηβαίο και Μ. Φραγκούλη στη "Μικρή Πατρίδα" και ταξιδέψτε στη πατρίδα της ψυχής σας.


Στίχοι

Εσύ εκεί.

Στην ομορφιά του νησιού σου.

Εμείς εδώ.

Στην ομορφιά μιας άλλης γης.

Οι σκέψεις μας μηδένισαν τις αποστάσεις.

Και φυτέψαμε γιασεμιά.

Πήραμε κουβεντούλες και τις κάναμε λίπασμα.

Η μυρωδιά των γιασεμιών , μύρωσε τη ψυχή μας.

Διαφωνείς;

Βραδιές Αυγούστου, μέρος 2ο

Φίλε Γιάννη σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μα πραγματικά χαίρομαι τις βραδιές του φετεινού Αυγούστου, εδώ στην Αττική γη, που βρίσκομαι. Φίλοι καλοί, φίλοι με όλη τη σημασία της λέξης, φίλοι από τους οποίους παίρνεις σκέψεις, ιδέες, νοήματα ζωής. Δε σου κρύβω πως θα ήθελα να βρισκόμουν στη των Κυκλαδων γη. Συνήθειες πολλών ετών δεν ξεχνιούνται εύκολα. Μα κι εδώ καθώς αναπολούσα τα της ζωής γενικότερα ήμουν και είμαι ευτυχής καθώς χαίρομαι το κάθε λεπτό και τις ανθρώπινες παρουσίες της ζωής μου. Και όχι μόνο. Αύριο καθώς οι περισσότεροι από εμάς θα ανάψουμε ένα κερί στη χάρη της Κυρίας Θεοτόκου και θα ακουμπήσουμε σε αυτήν τις κρυφές ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο, ας αναλογισθούμε όχι μόνο εκείνα που μας λείπουν αλλά εκείνα που έχουμε. Συνήθως και το ξέρεις , κάνουμε το πρώτο , ξεχνώντας το δεύτερο. Ομως ζούμε, αισθανόμαστε, βλέπουμε, γελάμε, τρώμε, αγαπάμε, χαιρόμαστε, και τόσα άλλα. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κι ένα σωρό από άλλα ρήματα που έχουν να κάνουν με τις δραστηριότητές μας και θα έπρεπε να μας γεμίζουν...Αλλά είναι ανθρώπινο το να ψάχνουμε και να είμαστε ανικανοποίητοι εν πολλοίς... Θέλω να πιστεύω ότι κι εσύ εκεί στο νησί μαζί με την οικογένειά σου, θα χαίρεσαι την παραμονή και θα προσλαμβάνεις δυνάμεις εν όψει της νέας χρονιάς μας. Αντε να γυρίσεις για να μας προσφέρεις, σε συναδέλφους και μαθητές σου , δείγματα του λόγου σου που είναι εντυπωσιακός και καθηλωτικός. Ποτέ δε ξεχνώ την προσφορά σου στην ΕΛΜΕ Ηλείας, όταν υπηρετούσαμε εκεί, για το συνάδελφό μας που έφυγε τόσο άδικα. Περιμένουμε λοιπόν και πάλι την έκφραση της ψυχής σου. Γραπτά ή προφορικά να μας δώσεις σκέψεις και λόγο που λείπει από την κοινωνία μας σήμερα. Σπανίζει , θα έλεγα. Αναμένουμε λοιπόν, Χρόνια πολλά για την αυριανή μέρα. Και του χρόνου να είμαστε καλύτερα όλοι.

Γρίπη, σχολεία και Ε.Ε.

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε το πως η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση αντιμετωπίζει το θέμα της γρίπης στα σχολεία. Το δημοσίευμα είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=72980

Τα χωριά του μαρμάρου, στη Τήνο

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε για τα χωριά του μαρμάρου, στη Τήνου. Το δημοσίευμα είναι από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=72963

Για ένα γρήγορο καλοκαιρινο γεύμα

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε για την παρασκευή ομελέττας εύκολα και γρήγορα, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι. Θυμήθηκα πάλι τη "φρουτάλια" της ΄Ανδρου...Αντε και περνάει ο καιρός γρήγορα...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4531339&ct=4

Η γέψη του 15-Αύγουστου

Κάνοντας κλικ παρακάτω θα διαβάσετε για τη γέψη του 15-Αύγουστου, όπως γράφει ο Πανεπιστημιακός κ. Κ. Γεωργουσόπουλος στα ΝΕΑ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4531485

35 χρόνια από το 15-Αυγουστο του 1974

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να διαβάσετε για όσα συνέβησαν στη μαρτυρική Κύπρο το 15-αύγουστο του 1974. Το δημοσίευμα είναι από ΤΑ ΝΕΑ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4531417

Μια ιστορία για το internet

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Δείτε τι συμβαίνει, αν σε θέλει η τύχη... και όχι μόνο.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_13/08/2009_325536

Ανήσυχες μαμάδες

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάσετε το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με θέμα "ανήσυχες μαμάδες on line" που θεωρώ πολύ ενδιαφέρον.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_14/08/2009_325636

Προσωνύμια της Παναγίας

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε για τα προσωνύμια της Παναγίας μας. Είναι εντυπωσιακός ο μεγάλος αριθμός σους.

http://thefirstfirstlady.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

Tα φιδάκια της Παναγίας στη Κεφαλλονιά

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε για τον Ι. Ν. Παναγίας Λαγκουβάρδας, στη Κεφαλλονιά, όπου κάθε χρόνο το 15-Αύγουστο βγαίνουν τα γνωστά μας "φιδάκια της Παναγίας".

http://www.imk.gr/opk/opk07l.htm