Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Γκριγκόρι Πέρελμαν, o μαθηματικός που αδιαφορεί για τις τιμές

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τι είναι ποίηση

Ποίηση είναι, ο Θεός που πορεύεται σε όλο το κόσμο με

ανοιγμένα τα χέρια Του.Νικηφόρος Βρεττάκος

H λειτουργία του σχολείου μας αύριο 26/3/2010

Για την ενημέρωση των κ.κ. γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου μας, πληροφορούμε και από εδώ πως αύριο Παρασκευή 26/3/2010, τελευταία ημέρα λειτουργίας πριν από τις διακοπές του Πάσχα, το σχολείο μας θα λειτουργήσει κανονικά όλες τις ώρες του ωρολογίου προγράμματος.

Φωτό από το Μαραθώνα σήμερα, 25-3-2010

Το ηρώο στην κεντρική πλατεία.Λίγο πριν την έναρξη της δοξολογίας, στη λήξη της θείας λειτουργίας οι ιερείς δίνουν τη θεία μετάληψη. Αριστερά οι άρχοντες του τόπου.Οι πολιτικές αρχές και εκπρόσωποι των Ε.Δ.Η κεντρική πλατεία του Μαραθώνα με το ηρώο και την εκκλησία του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου.Στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης.
Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες του Γυμνασίου μας προσέρχονται για τη δοξολογία.Η εξέδρα των επισήμων στη κεντρική πλατεία.Στο κεντρικό δρόμο.Με τα παιδιά της σημαίας στο προαύλιο του σχολείου μας.

Φωτό από Αγία Λαύρα

Εξω από την Μονή της Αγ. Λαύρας.Πϊνακας που αναφέρεται στην εξέγερση του 1821.Το μικρό εκκλησάκι που σύμφωνα με την παράδοση υψώθηκε το λάβαρο του αγώνα.

Αθανάσιος Διάκος


Διαβάστε εδώ ένα δημοσίευμα για τον Αθανάσιο Διάκο. Το βρήκα ενδιαφέρον.

Aγία Λαύρα

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) δείτε κι ακούστε το βίντεο.


Xρόνια Πολλά


Χρόνια Πολλά για σήμερα.Χρόνια Πολλά για την Ελλάδα και το γένος. Κι αν πρέπει σήμερα να κάνουμε κάτι... ας μεθάμε με το κρασί του '21, όπως μεταγενέστερα μας σύστησε ο μεγάλος Κ. Παλαμάς σε μια άλλη μεγάλη στιγμή της ιστορίας μας. Άψογα τα παιδιά μας στο ζωντανό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA που έγινε έξω από το σχολείο μας. Και ο δάσκαλός τους, δε μπορεί παρά να μιλάει με τρόπο που να ταιριάζει στη μέρα τούτη. Μέρα ξεχωριστή για όλους μας. ΄Ετσι πρέπει να είναι. Βεβαίως να μην ξεχνάμε και την θρησκευτική ορθόδοξη διάστασή της. Γιατί και η Ορθοδοξία γιορτάζει σήμερα. Και του χρόνου!!!