Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Σκέψη...

Οι  όμορφες κουβέντες δεν είναι πάντα αληθινές και οι αληθινές κουβέντες δεν είναι πάντα όμορφες....Διαφωνείτε;

Xιούμορ και Μαθηματικά.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του καλού φίλου και συναδέλφου Ι.Σ. Σταμέλου, Δ/ντή της Δ.Δ.Ε. Λασηθίου. Ο κ. Σταμέλος είναι στοχαστής και από τους εξαιρετικούς συναδέλφους και δεν αμφιβάλλω πως και τούτη η δουλειά του είναι εξαιρετική!!! Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΑΥΛΟΣ.

Διάλεξη απ την ομάδα "ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ".

Δείτε παρακάτω το βίντεο απ τη 2η διάλεξη που οργάνωσε η ομάδα ΘΑΛΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ με θέμα "Διαθεματικές και Διεπιστημονικές προσεγγίσεις της Σύγχρονης Τέχνης. Παραδείγματα από εκπαιδευτικά προγράμματα". 
 

Από το βιβλίο του T.S. Elliot "Οι τρεις φωνές της ποίησης"

Με αφορμή ένα ερώτημα μιας καλής φίλης, από εδώ το Μαραθώνα, σχετικό με το δυσνόητο των στίχων αρκετών ποιητών...αντί για απάντηση θα της παραθέσω μια μικρή παράγραφο απ το βιβλίο του Τ.S. Elliot απ το βιβλίο της Σχ. Συμβούλου Αγάθης Γεωργιάδου...
Εγραψε ο T.S. Elliot λοιπόν....

"Αν παραπονεθείτε πως ένας ποιητής είναι σκοτεινός [...] θυμηθείτε πως αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να βάλει κάτι μέσα σε λέξεις, κάτι που δεν μπορούσε να το πει με κανέναν άλλο τρόπο, και γι΄ αυτό σε μια γλώσσα που ίσως άξιζε τον κόπο να τη μάθουμε". 

Γεωμετρία Β΄ Λυκείου

Ο συνάδελφος Παύλος Τρύφων είχε την καλοσύνη να μοιραστεί μαζί μας πολύ καλές σημειώσεις του με θεωρία και ασκήσεις στην ύλη της Γεωμετρίας της Β΄Λυκείου. Ευχαριστώ και τον άλλο καλό συνάδελφο Μάκη Χατζόπουλο που μας το γνωστοποίησε στο ιστολόγιό του. Τις σημειώσεις αυτές τις βλέπετε παρακάτω.

Διαγωνίσματα Γυμνασίου

Κάντε κλικ εδώ και δείτε θέματα διαγωνισμάτων Γυμνασίου απ τα Δωδεκάνησα  όπως τα προτείνει στο ιστολόγιό του ο Σχ. Σύμβουλος των Μαθηματικών της περιοχής.

Οι δέκα έξτρα φόροι του 2013

Kάντε κλικ εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα της Μαρίας Βουργάνα από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Ο φόβος... διώχνει τα έρημα

Kάντε κλικ εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα της Τασούλας Καραϊσκάκη.