Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο εγκέφαλός μας δεν βγαίνει ποτέ στη σύνταξη


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Σπύρος Μανουσέλης από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Γιατί κατεβαίνω μαζί σου Δήμαρχε

Όταν σφίγγουν το χέρι, τότε ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο...
(Από την σημερινή συνάντηση του admin με το δήμαρχο κ. Λουΐζο).


Ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνα και τωρινός δήμαρχος Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουΐζος με τον νέο μας Μητροπολίτη Σεβασμιότατο κ.κ. Κύριλλο.Οφείλω και μια εξήγηση κι από εδώ...
Γιατί κατεβαίνω μαζί σου Δήμαρχε.
Κατ΄ αρχήν να πω πως και ο εκπαιδευτικός έχει το δικαίωμα της έκφρασης.
Έχει το δικαίωμα της συμμετοχής στα κοινά.
Κατεβαίνω μαζί σου επειδή θεωρώ πως έχεις τη δύναμη και τη θέληση να δώσεις τη δυναμική που απαιτείται στη διοίκηση του νέου Δήμου μας, που φέρει το όνομα της γης της ελευθερίας, του Μαραθώνα.
Κατεβαίνω επειδή πιστeύω πως μπορείς να προσφέρεις πραγματικά στους δημότες εκείνα που στερήθηκαν μέχρι σήμερα.
Πιστεύω ότι αποτελεί κοινή πεποίθησή μας ,πως μόνο με συγκλίσεις απόψεων που θα προκύψουν ύστερα από διάλογο αντίθετων θέσεων οι τοπικές κοινωνίες θα πάνε μπροστά.
Στέκομαι με περίσκεψη κι ευθύνη απέναντι στα προβλήματα του τόπου μας.
Δεν απαξιώνω κανέναν από εκείνους που διοίκησαν το τόπο και έφυγαν ή φεύγουν.
Για καθέναν η ιστορία έχει καταγράψει το μέγεθος της προσφοράς του.
Επειδή προσφορά υπήρξε. Μπορεί να ήταν μικρή ή μεγάλη, αλλά υπήρξε.
Εχω όμως τη δική μου αγωνία για το μέλλον του τόπου μου. Δικαίωμά μου να αγωνιώ και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά. Τι κόσμο θα της παραδώσουμε; Με ποιές κοινωνικές συνοχές θα εφοδιάσουμε την κοινωνία του αύριο; Με ποιο τρόπο θα εφοδιάσουμε τα νέα παιδιά με αξίες και ήθος όταν εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε συμπεριφορές ασύμβατες και με τις αξίες και με το ήθος;
Επειδή έχω "μελετήσει' τη συμπεριφορά σου, διακρίνοντας ευγένεια, ήθος και δομές προσωπικότητας να σε χαρακτηρίζουν, αποφάσισα ύστερα από έντονο προβληματισμό, να καταγραφώ στον κατάλογο των συνεργατών σου, μετά την τιμητική πρόσκληση που μου έκανες.
Θέλω να σου επισημάνω και από εδώ πως διακρίνω ανάγκες, προβληματίζομαι και συστρατεύομαι για λύσεις ζητημάτων του κοινωνικού συνόλου.
Με λύσεις προβλημάτων δεν ασχολούμαι μια ζωή, άλλως τε;

Y.Γ. Είναι αυτονόητο πως θα βρίσκομαι στις επάλξεις της εκπαίδευσης. Το σχολείο μου, με τους καλούς μου συναδέλφους και τ΄ αγαπητά μου παιδιά, τους μαθητές μου, είναι "αγάπη" της ζωής μου. Είμαι και παραμένω δίπλα στην ανάγκη του κάθε μαθητή μου και του κάθε συναδέλφου μου. Tο σχολείο και η έννοια της εκπαίδευσης δεν εγκλωβίζονται από δημοτικές παρατάξεις. Ξεκάθαρο αυτό!!!

Η δημιουργία του Σύμπαντος χωρίς Δημιουργό


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Το περιστέρι νίκησε το «γρήγορο Ίντερνετ»


Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Eρωτήσεις κι απαντήσεις της Σαββίνας Γιαννάτου


Διαβάστε εδώ ερωτήσεις που της τέθηκαν και απαντήσεις που έδωσε η τραγουδοποιός η . Σαββίνα Γιαννάτου. Το κείμενο είναι από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.