Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Στη Κυνόσουρα του Σχοινιά σήμερα.

Ανάμεσα στα βράχια η ομορφιά.Κι εδώ άλλη ομορφιά.Χρώματα της φύσης, στη Κυνόσουρα.
Το πευκοδάσος από ψηλά στη Κυνόσουρα.Άλλη άποψη.Η Εύβοια στο βάθος από την άλλη μεριά της Κυνόσουρας.Το φυτό Fritillaria obliqua. Σαν Μαθηματικός δεν μπορώ παρά
να παρατηρήσω την αξονική συμμετρία της φύσης.


Συμμετείχα στο επιμορφωτικό εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που οργάνωσαν οι υπεύθυνες Π.Ε. της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής κ.κ. Αγγελίδου και Κρητικού με τη συνδρομή της κ. Π. Δεληπέτρου που ειναι συνεργάτιδα του τμήματος Βιολογίας του Παν/μίου της Αθήνας. Φτάσαμε στο τέρμα της παραλίας του Σχοινιά, βγάλαμε κάλτσες και παπούτσια, διασχίσαμε τμήμα του εκεί καταλήγοντος ρέμματος και τμήμα της θάλασσας, περπατήσαμε στα φύκια και ανεβήκαμε στη Κυνόσουρα. Μια φανταστική θέα με φόντο το πευκοδάσος εκεί. Και μια φύση που σε προκαλούσε να τη γνωρίσεις. Μιλήσαμε για τη χλωρίδα του τόπου και για άλλα σχετικά με τη περιοχή. Φωτογραφίσαμε, γελάσαμε, ευχαριστηθήκαμε. Πάντα τέτοιες διοργανώσεις καλές μου συναδέλφισσες. Αλλά και η παρουσία του Σχ. Συμβούλου του κλάδου ΠΕ4 κ. Αντ. Καστορίνη συμβολή στο κέφι όλης της παρέας. Να είμαστε καλά.

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

H χτεσινή ημερίδα σταδιοδρομίας στο Μουσείο Μαραθωνείου Δρόμου

Το θέμα της ημερίδας.Ο υπερμαραθωνοδρόμος κ. Τάκης Σκουρλής χαιρετίζει.Ο admin απευθύνοντας χαιρετισμό.
Ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης ενώ ομιλεί.Ο admin ενώ βρίσκεται στο βήμα.Ο Δήμαρχος Μαραθώνα.Με επιτυχία έγινε χτες Πέμπτη 19/3/2010 η διοργανωθείσα από την υπεύθυνη του ΓΡΑΣΕΠ του Γυμνασίου Μαραθώνα κ. Γουργιώτου Γεωργία , με τη συνδρομή συναδέλφων του σχολείου μας, ημερίδα επαγγελματικής σταδιοδρομίας στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου, στο Μαραθώνα. Μίλησαν ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Ζαγάρης για τα προβλήματα και τα επαγγέλματα του τόπου, οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ Παλλήνης Συνάδελφοι κ.κ. Αναγνωστάτου Π και Θεοδωρακόπουλος Ε και φυσικά η υπεύθυνη του ΓΡΑΣΕΠ. Χαιρετισμούς απηύθυναν η Δ/ντρια του Μουσείου κ. Μαρία Πολύζου , Πρωταθλήτρια στο αγώνισμα του Μαραθωνείου Δρόμου, ο υπερμαραθωνοδρόμος κ. Τάκης Σκουρλής και ο admin του blog.

Νομοσχέδιο- επανάσταση για τη δημόσια διοίκηση ψήφισε η Βουλή

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Η ποίηση αντέχει και το γιορτάζει.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ, σχετικά με την ημέρα ποίησης.

Ιnternet μέσα από την τηλεόραση «ευαγγελίζεται» η Google ΤV .

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Η Ειρήνη Παππά απαγγέλει "Τη Υπερμάχω".

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε την Ειρήνη Παππά να ψάλλει το "Τη Υπερμάχω" μέσα στην Αγία Σοφία της Πόλης.
Τη υπερμάχω

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) ακούστε το τροπάριο "Τη Υπερμάχω...", από χορωδία που συμμετέχει ο Πέτρος Γαϊτάνος.O ακάθιστος ύμνος σήμερα.


Τη υπερμαχώ στρατηγώ τα νικητήρια

Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια

Αναγράφω σοι η πόλις σου Θεοτόκε.

Αλλ' ως έχουσα το κράτος απροσμάχητον

Εκ παντίων μέ κινδύνων ελευθέρωσον

Ίνα κράζω σοι·

Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε.

Με αφορμή την επίδοση της βαθμολογίας του 2ου τριμήνου

Διάβασα στο "άγγελμα της ημέρας"...


Τα παιδιά χρειάζονται την αγάπη μας...

Ιδίως όταν φαίνεται πως δεν την αξίζουν...

Ημέρα επίδοσης ελέγχων σήμερα

Σήμερα τις τελευταίες ώρες του σχολικού ποργράμματος έγινε η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών του σχολείου μας. Συζητήσεις με συναινετική διάθεση... μα κι άλλες δίχως κοινά σημεία αντίληψης.... Βεβαίως μένω με μια απορία.... Αν κάποιος γονιός εκαλείτο σε ένα σημαντικό γεγονός, θα έλεγε πως έχω να πάω στην Αθήνα και δεν θα μπορέσω να έρθω; Επειδή θεωρώ ( αφελώς; ) πως η επίδοση των ελέγχων και η ενημέρωση από τους καθηγητές προς τους γονείς των παιδιών είναι σημαντικό γεγονός...

Από τη Βάρη...

Ένα όμορφο λουλούδι, έτσι δίχως σχόλια.

Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ιστορικό Δοκίμιο για τη Φιλική Εταιρεία

ΔΟΚΙΜΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Σώστε τα αρχεία σας on-line

Διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ.

Κοστολόγηση ιατρικών πράξεων

Διαβάστε εδώ τι πληρώνει το Δημόσιο για ιατρικές πράξεις( εξετάσεις - εγχειρήσεις ) των ασφαλισμένων του.

Μια περιουσία στα μαθήματα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχετικά με τα έξοδα των γονέων για μαθήματα των παιδιών τους. Προβληματίζει για πολλά...

Κινητή τηλεφωνία και Υγεία

Διαβάστε εδώ το εκ 36 σελίδων φυλλάδιο της ΕΕΑΕ και του Υπουργείου Ανάπτυξης για τη κινητή τηλεφωνία και την υγεία μας. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Φωτό από την παλιά Αθήνα

Πρόσφυγες στο χώρο της αρχαίας αγοράς.Η οδός Πλουτάρχου στο Κολωνάκι.Η οδός Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι.Φωτό από τη πλατεία στο Θησείο

Φίλε Γ.Γ. Ευχαριστώ για τις φωτό.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Αστέρι της αστραπής

Η εισβολή του απρόσμενου συνέβη...

Στις ώρες της χαλάρωσης

η αστραπή έγινε αστέρι.

Οι σκέψεις των στεναγμών αποχωρούν.

Συνειδητοποιώ την αλληλουχία

των γεγονότων.

Ξεκουράζομαι από τον ίσκιο της μυγδαλιάς.

Προσμένω!!!

Πριν λίγες μέρες...


Φίλοι και συνάδελφοι μου. Επιθύμησα μωρέ εκείνη τη σύναξή μας στο μικρό απλό μαγαζί της κατηφόρας, μετά την μαθηματική μας συνάντηση. Πότε θα ξαναπάμε; Πότε θα ξανασμίξουμε αναζητώντας ουσιώδεις ασυνέχειες και ασύμπτωτες της σκέψης μας; Ξέρετε, καθώς και το λίγο κρασί να βρέχει τον ουρανίσκο, αναζητούμε νέες εφαρμογές της μαθηματικής σκέψης και η κουβεντούλα μας διανθίζεται με άλλα... Πότε θα πάμε λοιπόν;

Κυριακή, 14 Μαρτίου 2010

Πάσχα στην Αμοργό


Διαβάστε εδώ για το πως εορτάζεται το Πάσχα στην Αμοργό. Αυτό το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αφιερώνω στο καλό μου συνάδελφο κ. Γιάννη Β. Κωβαίο.

Πάσχα στη Φολέγανδρο


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το Πάσχα στη Φολέγανδρο.

Από το στρες στην υπογονιμότητα σε δύο κινήσεις

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Εκλεισε το gamato, βούλιαξε το Internet

Αυτή κι αν είναι είδηση !!! Paul εξακολουθείς να είσαι πεσμένος ψυχολογικά; Ρωτώ απλά, φίλε!!!

Πορτραίτο μιας νεράϊδας

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε μουσική από το Λουδοβίκο των Ανωγείων.
Η Κύπρος στο επίκεντρο παγκόσμιας συνωμοσίας!

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από τα χθεσινά ΝΕΑ.

Δάσκαλοι προδότες, αλλήθωροι πατριώτες

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Συνέντευξη της κ. Λαμπράκη-Πλάκα

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της κ. Λαμπράκη-Πλάκα στα ΝΕΑ.

Εκδήλωση για τα Ναρκωτικά.


Καλή η εκδήλωση για το πρόβλημα των ναρκωτικών που οργάνωσε ο Δήμος Μαραθώνα χτες το βράδυ στο Μουσείο Μαραθωνείου Δρόμου. Καλοί οι ομιλητές, απελπιστικά λίγοι οι παρόντες γονείς, πολύς ο προβληματισμός...Ευχαριστίες στη Μ.Κ.Ο ¨Μέριμνα" και στο Δήμο Μαραθώνα για την εκδήλωση. Ευχή... να ακολουθήσουν κι άλλες.
Στη φωτό: 1η από αριστερά η κ. Μαρία Πολύζου, πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα του Μαραθωνίου δρόμου, 5ος από αριστερά ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης, 2ος από δεξιά ο admin του blog και ομιλητές από την Μ.Κ.Ο "Μέριμνα".

Διημερίδας συνέχεια...

Με αφορμή την διημερίδα που παρακολούθησα στο Γαλλικό Ινστιτούτο....


Το γαλλικό ινστιτούτο στην οδό Σίνα βρίσκεται πάνω από την οδό Δελφών , πάνω από το κτίριο που στέγαζε τη Βαρβάκειο Σχολή απ΄ όπου απεφοίτησα. Μιλώ για τα πρώτα έτη της δεκαετίας του 1970. Εκεί Ασκληπιού και Αραχώβης ,μετακόμισε το ιστορικό γυμνάσιο της ΑΘήνας το καλοκαίρι του 1971 από το άλλο ιστορικό κτίριο, του 35ου Δημ. Σχολείου Αθηνών της οδού Κωλέττη. Εκεί φοίτησα στις δυό τελευταίες τάξεις του τότε Εξαταξίου Γυμνασίου. Είχα να περάσω από εκεί 38 χρόνια. Μετά το καλοκαίρι του 1972 οπότε απεφοίτησα, οι δρόμοι μου δεν με είχαν φέρει από εκεί. Και προχτές με αφορμή την διημερίδα που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, οι μνήμες ήρθαν ξανά μπροστά μου. Είδα και πάλι το κτίριο που στεγαζε τότε το σχολείο μου. Είδα το παλιό , σε άσχημη κατάσταση κτίσμα που στέγαζε παλιότερα το 5ο Γυμνάσιο Θηλέων Αθηνών, είδα τη γειτονική εκκλησία του Αγίου Νικολάου Πευκακίων, εκεί που παντρεύτηκαν οι γονείς μου και βαπτίστηκε η αδελφή μου. Άναψα ένα κερί στην μνήμη και των τριών. Είδα το διπλανό αλσύλιο , εκεί που μεγάλωσα, εκεί που έτρεχα, πιτσιρικάς 4-5 ετών. Φίλε , διαπίστωσες πως μέχρι στιγμής η μνήμη μου λειτουργεί επαρκώς. Και η ευχή μου είναι να συνεχίσει έτσι. Ανέβηκε πολύ η διάθεσή μου μετά από τα περάσματα που με συνδέουν με το παρελθόν. Και η επακολουθήσασα , έστω και νηστίσιμη γαστριμαργική ευωχία στο εστιατόριο της Βαρβακείου Αγοράς μαζί με το απολαυστικό κρασάκι, μας έκανε να συνειδητοποίησουμε για μιά ακόμη φορά. κάτι απλό.... Ναι, η ζωή μας αποτελείται από καλές στιγμές. Που αυτές οι στιγμές έχουν την ικανότητα να απομακρύνουν τις φθοροποιές σκέψεις και να μας ταξιδεύουν εκεί που ποθούμε. Να είμαστε καλά. Τις φωτό του παλιού μας σχολείου αφιερώνω στους συμμαθητές μου του ΣΤ3 της Βαρβακείου Σχολής, του σχ. έτους 1971-72.

Αν κάνετε κλικ πάνω σε κάθε φωτό, θα τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος.


To αρχικό κτίριο του παλιού Ε΄ Γυμνασίου Θηλέων που το σχολείο μας χρησιμοποιούσε βοηθητικά. Θυμάστε που κάναμε Αγγλικά με τον boy???........


H οδός Βαλτετσίου με κατεύθυνση τα Εξάρχεια. Η φωτό είναι τραβηγμένη από τη γωνία Ασκληπιού και Βαλτετσίου. Το εκεί τυροπιτάδικο στα χρόνια της νιότης μας, δεν υπάρχει πιά.


Η οδός Βαλτετσίου καθώς αρχίζει από την μάντρα του Γαλλικού Ινστιτούτου. Στην αριστερή γωνία για όσους δεν θυμούνται ήταν η είσοδος της Β.Π.Σ. για εμάς τους μαθητές.


Θυμάστε την αυλή μας. Στο βάθος η σκάλα που βγάλαμε την φωτό των αναμνήσεων. Θυμάστε τον "πτερωτό" καθώς έκανε τον έλεγχο του μήκους της κόμης; "Η φαβορίτα να είναι στο ύψος του ακουστικού πόρου, κύριοι....", έλεγε ο αείμνηστος Σώτος.....


Η είσοδος του κτιρίου του παλιού Ε΄ Γυμνασίου Θηλέων από την αυλή μας. Εκεί ο boy, μα και ο Indian Boy έκαναν μάθημα.


Η οδός Αραχώβης έξω ακριβώς από την κυρία είσοδο της Β.Π.Σ.


Και η οδός Δερβενίων από την είσοδο του Αγ. Νικολάου.Η είσοδος του Αγ. Νικολάου.Το σχολείο μας από την μικρή "αλάνα" έξω από τον ΄Αγιο Νικόλαο.


Κι άλλη μια άποψη της Β.Π.Σ.Τα τέσσερα παράθυρα με τις κουρτίνες είναι παράθυρα του ΣΤ3 σχ. έτους 1971-72. Θυμάστε μωρέ;


Κι άλλη μια άποψη της τάξης μας μα και άλλων.Η κυρία είσοδος της Β.Π.Σ. Τώρα στεγάζεται εκεί το 5-ο Λύκειο Αθηνών.Η Β.Α. μεριά του σχολείου μας.
Η Β.Α. μεριά της Βαρβακείου σχολής. Αριστερά η οδός Δελφών και δεξιά η οδός Αραχώβης.Η οδός Οκτάβιου Μερλιέ(προέκταση της οδού Αραχώβης) από τη διασταύρωσή της με την οδό Σίνα. Δεξιά το αλσύλιο του Αγ. Νικολάου Πευκακίων.
ΕΠιστημονικής διημερίδας απόηχοι....

Μου άρεσε η διημερίδα που οργανώθηκε από το εργαστήριοο Συγκριτικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και φιλοξενήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο της οδού Σίνα. Καλοί οι ομιλητές, ανεβασμένο το επίπεδο των παρουσιάσεων, προβληματισμός υπήρξε και αναπόφευκτες οι συγκρίσεις έγιναν μεταξύ Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης. " Η επαγγελματική και παιδαγωγική κατάρτιση των εκαπιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κριτική και συγκριτική θεώρηση.", αυτό ήταν το θέμα. Εμένα με προβλημάτισαν όλες οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις. Πολύ καλή η τοποθέτηση της υπουργού μας κ. Αννας Διαμαντοπούλου, μεστή η ομιλία του κ. Δημήτρη Ματαθαίου , Καθηγητή Πανεπιστημίου, ενδιαφέρουσες και οι τοποθετήσεις των πρέσβεων των χωρών της Γαλλίας, Φινλανδίας και Μεγάλης Βρεταννίας. Απλοί όλοι τους, διέκρινες την επιθυμία τους να ακουστούν δίχως έπαρση και άλλα.....
Και βεβαίως με γέμισαν χαρά και με έκαναν περισσότερο ευδιάθετο οι συναντήσεις και οι εξ αυτών κουβεντούλες με συναδέλφισσες και συναδέλφους. Η αγωνία μας για την παιδεία ήταν και παραμένει αμείωτη. Και θα μας καλεί για συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδληλώσεις. Ε! και το άλλο Σάββατο καλοί μου συνάδελφοι, το ραντεβού μας είναι στο Σχοινιά, με αφορμή δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.Και έπεται συνέχεια...

Όσα η αγάπη ονειρεύεται...

Αφού κλείστε την μουσική του video (στα δεξιά του) ακούστε Χαρούλα και Αλκίνοο σε ένα πολύ όμορφο τραγούδι.