Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Σιδηροδρομικοί σταθμοί



Το να πιεις ένα καφεδάκι δίπλα από τις ράγες, κι ενώ τα διπλανά δέντρα χορεύουν από τις ριπές του ανέμου σε χαλαρώνει κάμποσο. Εδώ , δύο φωτό από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της ΄Εδεσσας και του Ισθμού που με πήγαν χρόνια πίσω.

The blue Danube

Και μια άλλη εκτέλεση του γνωστιού κομματιού από τον μεγάλο Andre Rieu. Aπολαύστε την αφού πρώτα κλείστε τη μουσική του blog στα δεξιά του.


Hava Nagila

Απολαύστε Andre Rieu στο γνωστό κομμάτι Hava Nagila, αφού προηγουμένως κλείσετε τη μουσική του blog στα δεξιά του.


Εκδήλωση

Παρέστην προχτές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομ. Αυτοδιοίκηση Ανατ. Αττικής στο Πν. Κέντρο "Χρήστος Μπέκας", με την ευκαιρία της γιορτής των Τριών Ιεραρχών. Μου άρεσαν ιδιαιτέρως τα λόγια του Δ/ντή Δευτ. Εκπ/σης Αν. Αττικής όσο και του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας. Και οι δύο είπαν λόγια μεστά, λόγια που απέχουν από τη λεξιπενία της καθημερινότητας. Επιβεβλημένη και η τιμή στους συναδέλφους που αποχώρησαν από την ενεργό δράση. Μια εκδήλωση ουσιαστική στην οποία είχα την ευκαιρία και τη χαρά να συναντήσω συναδέλφους μετά από χρόνια.

Για τη καλοσύνη

Χτες διάβασα ένα εξαιρετικό δημοσίευμα για τη καλοσύνη της "Ε" . Το άρθρο έχει γράψει η Barbara Taylor Καθηγήτρια της σύγχρονης ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του East London, της Μεγ. Βρετανίας.
Γράφει ανάμεσα στ΄ άλλα, λοιπόν.
"Μέχρι ενός σημείου, η καλοσύνη ήταν πάντα ταμπού, γιατί μας εμπλέκει με τους άλλους ανθρώπους με τρόπους που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Με την καλοσύνη ανοιγόμαστε στους άλλους κι αυτό μπορεί να εμπεριέχει ρίσκο. Αυτό που συνέβει στις σύγχρονες κοινωνίες τςη Δύσης είναι πως τα ρίσκα που συνδέονται με την καλοσύνη έχουν γίνει πολύ μεγαλύτερα-διότι ζούμε σε κοινωνίες όπου η ανταγωνιστυικότητα και η επίδοση, ως αξίες, έχουν υπερισχύσει της αξίας της καλοσύνης."

Eυχή

Καλημέρα και καλό μήνα στους αναγνώστες αυτού του blog μα σε όλο το κόσμο.
Ας έχουμε περισσότερη γαλήνη σε όλους τους τομείς της ζωής μας.