Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Διαγωνισμός για τα δάση.

H Ειδική Γραμματεία Δασών, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και τα συμμετέχοντα δασαρχεία συνδιοργανώνουν τον πανελλαδικό διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία “Young People in European Forests”.
O διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.
Υποψήφιοι του διαγωνισμού μπορούν να είναι μαθητές γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε ομάδες των δύο (2) ή τριών (3) ατόμων που συστήνουν οι ίδιοι. (Διαγωνίζονται ως ομάδα και όχι ατομικά).
Η ύλη του διαγωνισμού και ο Κανονισμός του διαγωνισμού είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: www.parnitha.net  à Δράσεις à Διαγωνισμός για τα Δάση
Ο γραπτός διαγωνισμός θα διαρκέσει μία ώρα και 30 λεπτά και οι υποψήφιες ομάδες οφείλουν να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
Η νικήτρια ομάδα που θα διακριθεί στον ανωτέρω διαγωνισμό θα λάβει μέρος στον ευρωπαϊκό Διαγωνισμό “Young People in European Forests” που θα πραγματοποιηθεί στις 25-26 Σεπτεμβρίου 2013 στο Εθνικό Πάρκο Peneda- Geres, στην Πορτογαλία, με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα.
Για τη διευκόλυνση των διαγωνιζομένων δίνεται η μετάφραση της ύλης στα ελληνικά, και η ονοματολογία των ειδών χλωρίδας και πανίδας που αναφέρονται στην ύλη.
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από 18.1.2013 έως 18.3.2013. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://www.parnitha.net/Contest.asp.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας www.parnitha.net à Δράσεις à Διαγωνισμός για τα Δάση, ή στο τηλέφωνο 2102478540, υπεύθυνες: Άννα Δερβένη, Ελισσάβετ Δαμιανίδου.
Επισυνάπτουμε:
  • Τον Κανονισμό του Διαγωνισμού
 
Για το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας
Άννα Δερβένη

H σημασία του ύπνου στην υγεία, στη μνήμη και στη μάθηση.



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΝΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΘΗΣΗ»

Αθήνα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Ύπνου, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να επεξεργαστούν το θέμα «Η σημασία του ύπνου στην υγεία, τη μνήμη και τη μάθηση» και να στείλουν μία ερώτηση 3 γραμμών ανά τάξη. Οι μαθητές μπορούν να στείλουν επίσης επώνυμα ή ανώνυμα μια εμπειρία τους.

Οι ερωτήσεις θα συγκεντρωθούν και θα απαντηθούν ως μέρος των ομιλιών ειδικών επιστημόνων κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση και μέσω “Live Streaming”.  Επιπλέον, οι ομιλίες θα κινηματογραφηθούν και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό μέσω των ιστοσελίδων των συνεργαζόμενων φορέων.

Οι μαθητές μπορούν να κάνουν χρήση του βίντεο που αποστέλλεται μαζί με αυτήν την ανακοίνωση αλλά και να συμβουλευθούν τις παρακάτω ιστοσελίδες:


Στόχος της δραστηριότητας αυτής είναι να εμπνεύσουμε τους μαθητές να ασχοληθούν με τις νευροεπιστήμες και, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους στο μάθημα της Βιολογίας, να προβληματιστούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους για τη σημασία του ύπνου στη ζωή τους.

Βασικός επίσης στόχος είναι να βοηθήσουμε τους νέους ανθρώπους να γνωρίσουν τον επιστημονικό κόσμο της χώρας μας και μάλιστα εκείνον που βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας.

Προτείνουμε λοιπόν στους μαθητές να απευθύνουν τις ερωτήσεις τους προς τα μέλη της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες στο e-mail: info@hsfn.gr, συμπεριλαμβάνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους. 


Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή ερωτήσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2013.

Ωρα για επενδυτική επανάσταση

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε την ανάρτηση από το δικτυακό τόπο antikleidi.com.
Δείτε παρακάτω μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους.

Kαθαριότητα στα σχολεία

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε μια επιστολή προς την εφημερίδα ενός αναγνώστη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Κρίση χωρίς κριτήρια

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε το δημοσίευμα του Πάσχου Μανδραβέλλη.

validation...

Δείτε παρακάτω μια ταινία μικρού μήκους που θα σας αρέσει...

Δεν θα μπορείτε να... κρυφτείτε στο Facebook

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε την ανάρτηση απ το ιστολόγιο tromaktiko.blogspot.gr

Ο μεγαλύτερος γνωστός πρώτος αριθμός έχει εκατομμύρια ψηφία

Kάντε κλικ εδώ και διαβάστε την είδηση για την εύρεση ενός νέου πρώτου αριθμού.

Το μαθηματικό μυαλό που πλούτισε από το ξυστό

Kάντε κλικ εδώ και διαβάστε την είδηση από το ιστολόγιο fotismaths.blogspot.gr

Ασκήσεις Άλγεβρας Α΄Λυκείου

Δείτε παρακάτω ασκήσεις στην ύλη της Άλγεβρας Α΄Λυκείου όπως τις έγραψε ο συνάδελφος Ζήνων Λυγάτσικας και παρουσιάζονται στο ιστολόγιο του φίλου-συναδέλφου Μάκη Χατζόπουλου.