Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2010

Περίεργες φωτό αυτοκινήτων

Δείτε παρακάτω περίεργες φωτό αυτοκινήτων...


H προγραμματισμένη ζωή είναι τυρρανία

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Αριθμολαγνεία

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ που αναφέρεται στους αριθμούς.

Αρχισε η μάχη για το ηλεκτρονικό βιβλίο.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ, για την νέα εποχή στο βιβλίο.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 29/01/2010

Δήλωση Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου σχετικά με την επιστολή προς τους Πρυτάνεις.

Έχει σημασία να μην ακολουθούμε τα γεγονότα.
Ένα στόχο έχουμε όλοι: το Πανεπιστήμιο να υπηρετεί τον πραγματικό του ρόλο, δηλαδή την εκπαιδευτική διαδικασία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Η επιστολή μου αφορά αυτά ακριβώς που ειπώθηκαν στη σύνοδο των Πρυτάνεων.
Θεωρώ δεδομένη τη συνεργασία όλων ώστε το δημόσιο Πανεπιστήμιο να έχει το φωτεινό μέλλον που όλοι θέλουμε.

Ε-learning

Πριν να δείτε και ακούσετε το video κλείστε την μουσική (στα δεξιά του).

Δηλώσεις δύο συναδέλφων από τη Θεσσαλονίκη

Μην ξεχάσετε να κλείσετε την μουσική του blog πριν να δείτε και ακούσετε το video.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 29/01/2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με δύο εκπαιδευτικούς από τη Θεσσαλονίκη που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η κυρία Προκοπίου και ο κύριος Κολτσάκης είναι δύο από τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα, που αποτελούν πρότυπα καινοτομίας, δουλειάς και δημιουργικής παραγωγής. Στην ελληνική εκπαίδευση, στο δημόσιο σχολείο έχουμε ανάγκη από την ανάδειξη τέτοιων θετικών προτύπων.

Και οι δύο, όπως και πολλοί άλλοι, έχουν κάνει πολύ σπουδαία δουλειά, έχουν δώσει το χρόνο, την εμπειρία, την ευφυΐα τους για να δημιουργήσουν νέα πράγματα για το σχολείο.

Σήμερα το διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ανοίξει νέους ορίζοντες στους μαθητές, να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους, να κάνει πιο ευέλικτο και ανοιχτό το σχολείο και να δημιουργήσει καινοτομία και πρότυπα.

Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου και πολύ γρήγορα θα ανακοινωθεί η πρώτη δράση που θα αφορά το σύνολο των σχολείων και των εκπαιδευτικών που θα λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε την καθημερινή βοήθεια και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς που έχουν εμπειρίες και βιώνουν αυτή την προσπάθεια στην τάξη.

Η επιλογή των δύο εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη, μιας φιλολόγου και ενός φυσικού, αναδεικνύει τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται και στην Περιφέρεια για να συγκεντρωθούν όλες οι δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πρόσκληση έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα: Την ανάδειξη θετικών προτύπων στην εκπαίδευση. Είναι πάρα πολλοί οι εκπαιδευτικοί που παλεύουν καθημερινά για ένα καλό και δημιουργικό σχολείο. Στόχος μας είναι σε εύλογο χρονικό διάστημα η χώρα μας από 25η που είναι σήμερα στην Ε.Ε. στο χώρο της Κοινωνίας της Πληροφορίας και της χρήσης νέων μέσων, να ανέβει στις πρώτες θέσεις.

Μπορούμε να το πετύχουμε;

Μπορούμε, γιατί κάθε φορά που βάζουμε στόχους ως έθνος, ως πολιτεία μπορούμε να τους πετύχουμε.

Με μια προϋπόθεση: Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών με την καρδιά και την ψυχή τους.

Και σήμερα είμαι πολύ αισιόδοξη ότι αυτές οι δυνάμεις υπάρχουν.

Και πάλι εδώ...

Μετα από λίγες μέρες απουσίας και πάλι εδώ από σήμερα. Να απολαμβάνω τα θετικά στοιχεία του διαδικτύου. Ευχαριστώ όλους όσους μου ευχήθηκαν περαστικά και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν νέα μου. Ολα πήγαν καλά, ευχαριστώ τους γιατρούς που με εγχείρησαν και το Θεό που επιστρέφω υγιής στις δραστηριότητές μου. Να είστε κι εσείς όλοι καλά.

Η γιορτή των 3 Ιεραρχών


Η Εκκλησία τιμά και τους τρεις μαζί στις 30 Ιανουαρίου, ως προστάτες της παιδείας και των γραμμάτων.
Η παιδείας τους, η καλλιέργεια και το εύρος των γνώσεών τους, το ενδιαφέρον τους για τη μόρφωση είναι ο πρώτος λόγος τιμής προς αυτούς. Περισσότερο, όμως, η σύνδεση της Ελληνικής Παιδείας με τη Χριστιανική πίστη είναι η αιτία που αναδείχτηκαν σε προστάτες των γραμμάτων και των τεχνών, του συνόλου της πνευματικής ζωής.
Εδειξαν με τη ζωή και το έργο τους ότι η πίστη προς το Θεό και η αγάπη προς το συνάνθρωπο συμβαδίζουν. Νοημάτισαν τον αρχαίο κλασικό κόσμο και διέσωσαν αξίες με πανανθρώπινο περιεχόμενο. Απέδειξαν ότι η αλήθεια του Χριστού μπορεί σε κάθε εποχή να γίνει πράξη. Και αυτός είναι ο σκοπός της πραγματικής γνώσης. Οι ίδιοι είναι και θα είναι οδηγοί προς την αληθινή γνώση και τη μόρφωση.
Αγαθά πρότυπα κάθε νέου ανθρώπου.

Το άρθρο είναι από το blog Η διαδρομή

Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στο Ιντερνετ είναι πιο ορθή επιλογή απ' ό,τι η βράβευση του Ομπάμ

Διαβάστε εδώ το ενδιαφέρον δημοσίευμα από την σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που υπογράφει ο κ. Σπύρος Μανουσέλης.

Παιχνίδια εξουσίας στο διαδίκτυο.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που υπογράφει ο σ. Σπύρος Μανουσέλης.

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Απουσία...

Για λόγους ανωτέρας βίας απουσιάζω λίγες μέρες από εδώ. Ευελπιστώ, συν Θεώ, να επιστρέψω δριμύτερος προς τα τέλη της εβδομάδας. Να είστε καλά όλοι οι επισκέπτες του blog μου.

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2010

Mε ενοχλεί η εξαργύρωση των πάντων...

Διαβάστε εδώ μια συνέντευξη του κ. Αγγελου Δεληβοριά, Δ/ντή του Μουσείου Μπενάκη. Τη διαβάζω ξανά και ξανά.

H αυθεντική κρητική ιστορία

Διαβάστε παρακάτω την αυθεντική κρητική ιστορία , όπως την έγραψε ο κ. Α. Κρασσανάκης.


ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαγώνισμα στον ολοκληρωτικό λογισμό Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης

Διαβάστε εδώ τα θέματα διαγωνίσματος στον Ολοκληρωτικό Λογισμό Γ΄ Λυκείου (κατεύθυνσης) όπως τα προτείνει ένας συνάδελφος από τη Θεσπρωτία.

Aισιοδοξία, το καλύτερο φάρμακο

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του κ. Σπύρου Μανουσέλη από τη χτεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Είναι σε όλους μας γνωστό το πόσο συμβάλλει η αισιοδοξία στη λύση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητάς μας αλλά και άλλων προβλημάτων του καθενός μας...

O ρόλος του πατέρα στην οικογένεια.

Διαβάστε παρακάτω αυτή την δημοσιευμένη, στην ιστοσελίδα του 2ου ΠΕΚ Αθήνας, εργασία που αναφέρεται στο ρόλο του πατέρα μέσα στην οικογένεια.

Δύσβατο το μονοπάτι της αυτογνωσίας...

Διαβάστε εδώ κι αυτό το δημοσίευμα από τα χτεσινά ΝΕΑ. Το βρήκα αξιόλογο και με προβλημάτισε.

Μια μικρή συνέντευξη του Αλέκου Φασιανού

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού στα χτεσινά ΝΕΑ.

Δύο ματιές κι ένα όραμα...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ της χτεσινής μέρας. Το δημοσίευμα αναφέρεται στην Κούβα και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

Η ευτυχία μεταδίδεται υπό την μορφή κυμάτων.

Διαβάστε εδώ κι αυτό το δημοσίευμα από την χτεσινή ΕΛΥΕΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Και e-λογιστής στο μπάχαλο των αποδείξεων

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την χθεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Μας ενδιαφέρει όλους, νομίζω.

Mακεδονικός Αγώνας μέρος 2-ο

Αφού κλείστε κι εδώ την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) δείτε κι ακούστε το βίντεο, που είναι το δεύτερο μέρος του βίντεο για τον Μακεδονικό αγώνα.Μακεδονικός αγώνας Μέρος 1-ο

Αφού κλείστε κι εδώ την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) δείτε κι ακούστε το βίντεο, που είναι το πρώτο μέρος του βίντεο για τον Μακεδονικό αγώνα.