Σάββατο 23 Απριλίου 2011

To εξώφυλλο της σημερινής ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ


Μου άρεσε έτσι απλά!!!

Φωτό από τους Επιτάφιους στην Ανδρο.

Δείτε εδώ ένα πολύ αξιόλογο φωτογραφικό "ρεπορτάζ" από τους Επιτάφιους στη Χώρα και στα χωριά της Άνδρου. Οι εικόνες είναι πολύ όμορφες. Η ανάρτηση πάρθηκε από το androsfilm.blogspot.com.

To πόρισμα της Κυπριακής Βουλής για τα γεγονότα του 1974.

Διαβάστε εδώ το πόρισμα της Κυπριακής Βουλής για τα γεγονότα του 1974. Αποτελείται από 384 σελίδες.

Ασκηση άλγεβρας για την Α΄Λυκείου.

Δείτε παρακάτω μια προτεινόμενη , από εμένα, άσκηση για μαθητές Α΄ Λυκείου.



Εικοσιδωδεκάεδρον Τεύχος 4.

Διαβάστε εδώ το 4ο τεύχος του περιοδικού "ΕΙΚΟΣΙΔΩΔΕΚΑΕΔΡΟΝ" από το δικτυακό τόπο mathematica.gr

Ανάσταση!!!






Αληθώς Ανέστη: ακούγεται σ’ όλη την Οικουμένη απ’ όλους τους Ορθοδόξους την ημέρα του Πάσχα. Τι σημαίνει αυτό; Ο καθένας το προσλαμβάνει διαφορετικά αλλά ίσως λίγοι είναι αυτοί για τους οποίους το «αληθώς ανέστη» σημαίνει αλλαγή πορείας, πορεία αγιασμού, αποδοχή του Χριστού.

Για τους πολλούς –και δυστυχώς σ’ αυτούς ανήκουμε κι εμείς οι «πιστοί»- το «αληθώς ανέστη» είναι συνώνυμο ενός ανώδυνου «χρόνια πολλά» (κάτι σαν το «happy birthday» ή χειρότερα, είναι το έναυσμα για το γιορτινό τραπέζι. Λίγοι πιστεύουμε αυτό που τα χείλη λένε...

«Αληθώς Ανέστη»: Πόσο επιφανειακά αλήθεια δεχόμαστε την Ανάσταση του Χριστού. Είναι μόνο μια απλή συναισθηματική φόρτιση, μια πρόσκαιρη αίσθηση χαράς; Τραγική απόδειξη: μία εβδομάδα το πολύ μετά την Ανάσταση, όλα «παίρνουν τον κανονικό τους ρυθμό» και το «αληθώς ανέστη» παραμερίζεται.

Δεν έχουμε καταλάβει ακόμα ότι ο «κανονικός ρυθμός ζωής» είναι μόνο ο αναστάσιμος. Δεν έχουμε νιώσει ότι τίποτε πριν από την Ανάσταση δεν ήταν «φυσιολογικό» και ότι μόνο τώρα όλα αποκαθίστανται, όλα αγιάζονται.

«Αληθώς Ανέστη»: ναι, ο Χριστός αναστήθηκε. Και όλοι τώρα μπορούμε να αναστηθούμε. Αρκεί να καταλάβουμε ότι η Ανάσταση δεν σταματά 50 μέρες μετά (αν το κρατάμε κι αυτό, γιατί οι περισσότεροι ξεχνάμε το «Χριστός ανέστη» μετά από 10 μέρες).

Η Ανάσταση είναι γεγονός καθημερινό πλέον. Αυτό πρέπει να το πιστέψουμε, να το καταλάβουμε, να το βιώσουμε. Τότε μόνο η ζωή μας, η ύπαρξή μας θα είναι μια διαρκής επιβεβαίωση της Ανάστασης. Τότε μόνο, η καρδιά και όχι τα χείλη, θα λέει «αληθώς ανέστη».

Aπό το xfe.gr

Mουσική των χρωμάτων...

Μου άρεσε πολύ αυτή η ζωγραφιά και την ανάρτησα εδώ.