Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου 2010

Συσχετισμός...

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τα τοπία του τότε.

Μη σκεφτείς να συσχετίσεις αυτά με το σήμερα.

Θα αποτελεί ασέβεια στο παρόν.

H πολυπλοκότητα στην επιστήμη


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ με τον παραπάνω τίτλο. Το βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Τούτος ο αργαλειός...


Τούτος ο αργαλειός υφαίνει ανεπιτήδευτα.

Τούτος ο αργαλειός υφαίνει θαλπωρή.


Είναι γεμάτα χάρη τα χέρια που τον κινούν.


Αντιλαμβάνομαι τις σκέψεις που μετασχηματίζονται σε δημιουργίες.


Αυτή η βελούδινη ύφανση που πιάνω στα χέρια μου
με οδηγεί

σε διαδικασία έκδοσης συμπερασμάτων.


Τούτο το ταξίδι των συνειρμών

θα είναι ανεπηρέαστο απ΄τις ριπές του βοριά


κι απ΄τις συνέπειες της άρνησης.


Απλά επιβιβάζομαι και ταξιδεύω...

Πώς θα αναγεννηθεί το δάσος του Πρέβελη


Aυτό το δάσος του Πρέβελη ήθελα εδώ και πολύ καιρό να το επισκεφθώ. Κάηκε όμως πριν λίγες μέρες και δε ξέρω πότε θα ξαναγίνει όπως ήταν. Ηταν όμως ένα δάσος εκπληκτικής ομορφιάς. Διαβάστε εδώ γι αυτό από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στη φωτό οι φωτό πριν και μετά τη φωτιά με γεμίζουν θλίψη.

Μνημείο-σύμβολο της Θράκης η Μονή Παναγίας Κοσμοσώτειρας

Ο τρούλος της εκκλησίαςΗ εκκλησία απ΄ έξω.Διαβάστε εδώ για τον Ι.Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας και την αφή της φλόγας για τους special olympics. To δημοσίευμα είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Διαβάστε παρακάτω λίγα λόγια για το Ναό που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ με ομάδα συναδέλφων που ασχολούμαστε με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Η βυζαντινή εκκλησία «Παναγία Κοσμοσώτειρα», ιδρύθηκε (ως καθολικό του μοναστηριού της Βήρας) το 1152 από τον Σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό. Είναι το πιο αξιόλογο μνημείο της βυζαντινής εποχής, μικρογραφία του ναού της Αγίας Σοφίας στην Πόλη. Οι τοιχογραφίες της αποτελούν λαμπρό δείγμα της Σχολής της Κωνσταντινούπολης του 12ου αι. Ανάμεσα στις μορφές είναι και αυτές του Κομνηνού και των γιων του. Το 1357 υπό κατοχή των Οθωμανών η εκκλησία μετατράπηκε σε Τζαμί. Οι Τούρκοι κατέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό τις τοιχογραφίες και τις κάλυψαν με επίχρισμα, για να ζωγραφίσουν τα δικά τους φυτικά μοτίβα και αραβουργήματα. Δέκα χρόνια αργότερα επισκέπτεται τις Φέρες ο Α. Ορλάνδος, Ακαδημαϊκός, απεσταλμένος του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, και ξεκινά τις πρώτες εργασίες συντήρησης της εκκλησίας. Κατά τις επόμενες δεκαετίες και ως τις μέρες μας, ήλθαν στο φως σπουδαίες αγιογραφίες και αφαιρέθηκε το μεταγενέστερο κοκκινωπό επίχρισμα στους εξωτερικούς τοίχους , αποκαλύπτοντας έτσι σημαντικά στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του ναού.

Ο γρίφος των εκπαιδευτικών κενών

Διαβάστε εδώ για ποιο λόγο, ενώ υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, τα σχολεία με την έναρξη έχουν ελλείψεις καθηγητών. Το δημοσίευμα είναι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά τα αθλήματα των μεγάλων;


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που περιέχει αλήθειες...

Θέματα Μαθηματικών Β΄ Γυμνασίου περιόδου Σεπτεμβρίου

Δείτε παρακάτω τα θέματα των Μαθηματικών περιόδου Σεπτεμβρίου 2010, στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές του σχολείου μας.

Κάντε κλικ πάνω στα θέματα για να τα δείτε με ευκρίνεια.