Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Σχετικά με τη λειτουργία του Γυμνασίου Μαραθώνα

Σχετικά με τη λειτουργία του Γυμνασίου Μαραθώνα ανακοινώνουμε τα παρακάτω.

1.  Αύριο Τετάρτη 18/12/2019 θα εκκλησιαστούν τα παιδιά της Α΄ Τάξης και οι μαθητές/μαθήτριες των τμημάτων Γ2 και Γ3.

2. Μεθαύριο Πέμπτη 19/12/2019 θα εκκλησιαστούν τα παιδιά της Β΄ Τάξης και οι μαθητές/μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Γ4.

3. Την Παρασκευή 20/12/2019 θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

4. Την Δευτέρα 23/12/2019 θα γίνει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά μας, τα τμήματα θα επισκεφτούν την αίθουσα  όπου θα εκτίθενται τα είδη για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι και οι μαθητές θα αποχωρήσουν  περίπου στις 11.00. Για την ίδια μέρα  δεν υπάρχει πληροφορία για την ώρα αναχώρησης των μαθητικών δρομολογίων. ΑΝ αλλάξει κάτι θα ενημερώσουμε.

Στο σπίτι μου έχω έναν θησαυρό!

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το ιστολόγιο του συναδέλφου Νίκου Τσούλια π. Προέδου της ΟΛΜΕ και γραμματέα παιδείας του ΚΙΝΑΛ.

Θέματα διαγωνίσματος Άλγεβρας Α΄ Λυκείου

Δείτε παρακάτω τα θέματα όπως τα έβαλε ο συνάδελφος Νίκος Κουτσουράδης και δημοσίευσε στο ιστολόγιό του ο συνάδελφος Μάκης Χατζόπουλος.


Τα Μαθηματικά στην ποίηση και η ποίηση των Μαθηματικών,

Διαβάστε εδώ την εισήγηση του συν. Στέφανου Μπαλή στο συνέδριο της Ε.Μ.Ε. της Λαμίας. Δυστυχώς ο Στ. Μπαλής αναχώρησε για άλλες πολιτείες...... μα δε μπορώ να ξεχάσω εκείνη τη πνευματοφόρο συζήτησή μας για το θέμα που ανέπτυξε, σε εκείνο το αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λαμίας.

Η αξιοποίηση των Μαθηματικών Δεξιοτήτων των Μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και στην υλοποίηση διαθεματικών στόχων.

Διαβάστε εδώ την εξαιρετική ανακοίνωση των συναδέλφων π. Σχολικών Συμβούλων ΠΕ03 Σωτηρίας Σαμπάνη, Σπύρου Φερεντίνου και  Γιώργου Καρκούλια.

Επισημαίνω μια παράγραφο από την εργασία.......  "Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι γονείς για τις επιδόσεις του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο για τη στάση, την οποία τηρεί το παιδί απέναντι στην επιδίωξη της επιτυχίας και η ενίσχυση των προσπαθειών του παιδιού από τους γονείς αυξάνει την επιθυμία του για επιτεύγματα."

Μέθοδοι Απόδειξης και Εύρεσης στα Μαθηματικά

Διαβάστε εδώ την εργασία του βετεράνου και άξιου συναδέλφου Μαθηματικού Αντώνη Κυριακόπουλου.

Το πρόβλημα της υδροροής:Μια προσέγγιση με χρήση γεωμετρικού λογισμικού

Διαβάστε εδώ την ανάπτυξη του προβλήματος από τον συνάδελφο Μπάμπη Τουμάση.

Η γεωμετρια,η φυσικη και η συγκρυσταλλωση»

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση του Ανδρέα Κασσέτα.