Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Aπό το σεμινάριο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νεάπολης Λασηθίου

O admin παρουσιάζοντας την εργασία της ομάδας του.Ομοίως.Συνάδελφοι ενώ παρακολουθούν την παρουσίαση.Το Σαββατιάτικο πρωινό μας στην Ι. Μονή Παναγίας της Κεράς, λίγο πριν μπούμε στο οροπέδιο του Λασηθίου.Είδαμε και το τέμπλο της Ι.Μονής Παναγίας Βιδιανής στο Οροπέδιο Λασηθίου.

Τα κινητά εκνευρίζουν τον κουτσοµπόλη εγκέφαλο


Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Εξι ασκήσεις για πολύ κοφτερό μυαλό

Διαβάστε εδώ αυτό το ενδιαφέρον δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ που μας αφορά όλους.

Θύματα ενδοσχολικής βίας 15% των μαθητών

Διαβάστε εδώ αυτό το ενδιαφέρον άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που αφορά προβλήματα του σημερινού σχολείου. Και σαφώς πρέπει να μας προβληματίσει...

Για το φίλο απ΄το Μπερούτι...


Ξέρεις τούτες τις μέρες έχω πολλές φορές ταξιοδέψει σε εκείνη την όμορφη πόλη που κάποτε φιλοξενούσε κι εσένα μα κι εμένα. Πήγα στο Asrafiye, στη Tabarja εκεί στη βάση των Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων, πέρασα μια βόλτα από τα μαγαζιά της Hamraa, πέρασα από την οδό Nagib Ardatti.
Τι λες; Είσαι να πάμε για ένα καφεδάκι εκεί στα στενά της Place des Martyrs, να θυμηθούμε τα παλιά;
Έχεις ακούσει την εκδοχή πως ο Γιώργος Σεφέρης ατενίζοντας το απέραντο γαλάζιο της ανατολικής μεσογείου, έγραφε ενώ ήταν εκεί; Εκεί πάνω από τη συνοικία των πολυτελών ξενοδοχείων , λίγο πιο πριν από το αμερικανικό πανεπιστήμιο της πόλης.
Δεν ξέρω αν ξέρεις πως χρόνια αργότερα υπηρετούσε ως Πρέσβυς της Ελλάδας στη Δαμασκό, ο φίλος του Σεφέρη Αλέξανδρος Ξύδης, εξέχων άνθρωπος των γραμμάτων και πρεσβευτής της Δημοκρατίας...
Καλημέρα φίλε!!!

Απρόσμενη συνάντηση χτες...

Το περασμένο Σάββατο και στη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου κ. Ιορδ. Λουίζου στο Μαραθώνα δέχτηκα μια πρόσκληση. Μια πρόσκληση για μια κουβεντούλα. Κατάλαβα πως θα επρόκειτο για μια κουβεντούλα δίχως θέματα ημερήσιας συζήτησης. Γνώριζα εκείνον που με προσκάλεσε μόνο εξ όψεως. Είχα ακούσει ελάχιστα για το πρόσωπό του. Εκείνο που είχα διαισθανθεί ήταν μια δομημένη σκέψη που έπρεπε να έχει...
Χτες βράδυ λοιπόν βρεθήκαμε να απολαμβάνουμε αχνιστό καφέ εδώ στο Μαραθώνα. Η κουβεντούλα ήταν απρόσμενα ενδιαφέρουσα για μένα. Με αφορμή τη καθοδό μου στον εκλογικό στίβο άκουγα τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις του, ομολογώ με έκπληξη. Η ποιότητα του λόγου του ήταν χαρακτηριστική και δεν την έχω συναντήσει εύκολα εδώ, συνομιλώντας με άλλους συμπολίτες.
Η χτεσινή κουβεντούλα μας θα συνεχιστεί κι άλλες φορές. Με ενδιαφέρει να ακούω τις απόψεις του και να προβληματίζομαι. Βάρυνε βεβαίως η σκέψη μου από τις ελπίδες του μα και από τις ελπίδες άλλων όπως μου τις μετέφερε εκείνος. Δεν είναι μικρό πράγμα συμπολίτες σου να σου εναποθέτουν ελπίδες τους... Όπως του είπα θέλω η ενδοσκόπηση που κάνω συχνά στον εαυτό μου, να συνεχιστεί. Και τούτος ο συμπολίτης θέλω να είναι σίγουρος. Η κατάθεσή των απόψεών μου, όπως αυτή έγινε χτες βράδυ θα συνεχίσει να έχει την ίδια αξιοπρέπεια. Είναι αυτονόητο αυτό!!!