Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μιε ραδιοφωνική εκπομπή

Aκούστε εδώ τι είπε ο βουλευτής κ. Μίμης Ανδρουλάκης σε εκπομπή του Ρ/Σ Flash.

Ενα μικρό αφιέρωμα στον άνθρωπο των γραμμάτων, της τέχνης, της διπλωματίας και της δημοκρατίας.


Διαβάστε εδώ ένα μικρό αφιέρωμα για τον Αλέξανδρο Ξύδη, εξέχοντα μέλος του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος στις παλιές δύσκολες εποχές...

To εκλογικό μου δίφυλλο σε ψηφιακή μορφή

Για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου όπου κατέρχομαι ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο τοπικό Συμβούλιο του Μαραθώνα και με το συνδυασμό ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ του σημερινού Δημάρχου Ν. Μάκρης κ. Ιορδάνη Λουίζου, δημιούργησα με τη σημαντική και καθοριστική βοήθεια του αδελφικού μου φίλου Χ.Ζ. το παρακάτω δίφυλλο. Το αναρτώ έδω μέχρι να τη στιγμή που θα το μοιράζω σε έντυπη μορφή και για ενημέρωσή σας, όταν το παραλάβω από το τυπογραφείο.

Πρόσληψη ανάγκης...

Τούτες τις μέρες καθώς με ηρεμία μα και αποφασιστικότητα προετοιμάζομαι για τον αγώνα της 7ης Νοεμβρίου, έχω την προνομία να ακούω... Όλοι θέλουν να μιλήσουν, να εκφράσουν την αγωνία τους, να πουν για τις ελλείψεις που έχουν ως δημότες και πολίτες, να επισημάνουν τι προσδοκούν από αυτούς που θα τους εκπροσωπούν από την καινούργια χρονιά, σε τοπικό επίπεδο. Με λογισμό και μ΄ όνειρο πορεύομαι σε τούτα τα ακούσματα. Εστω κι αν διαφωνώ σε κάποια απ΄ αυτά.
Χτες βρέθηκα σε μια άλλη συγκέντρωση. Εκεί δεν πρόβαλλα όμως την ιδιότητά μου ως υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου. Άκουσα και απάντησα. Μου έκανε εντύπωση η αγωνία των πολιτών για το αύριο και για το σήμερα. Απαιτήσεις όχι παράλογες μα εύλογες. Κατέγραφα τις σκέψεις τους και ο προβληματισμός μου μεγάλωνε. Θέλω , αν εκλεγώ, να βαδίσω με αξιοπρέπεια. Να επιδείξω ένα νέο ήθος. Αυτό που οι συντριπτικά πολλοί επιζητούν και αδυνατούν ίσως να εκφράσουν...
Όπως όμως εξήγησα στον επικεφαλής του συνδυασμού που συμμετέχω, στο σημερινό Δήμαρχο Ν. Μάκρης κ. Ιορδάνη Λουίζο, οι πολίτες είναι ένα βήμα από την πλήρη απαξίωση και περιφρόνηση των "αρχόντων" και της εξουσίας κάθε επιπέδου. Κι όσοι από εμάς έχουμε την επιθυμία να τους εκπροσωπήσουμε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τις ανάγκες τους. Και οι πολίτες, έχω την γνώμη για να μην πω την πεποίθηση, πως λένε, πως κραυγάζουν ίσως... " Αλλάξτε νοοτροπία, δεν πάει άλλο τούτη η παρακμή". Και εγώ συντάσσομαι με τούτη την ανάγκη τους!!!