Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

H σημερινή θολούρα.

Η Νέα Μάκρη, όπως δεν φαίνεται...από το σπίτι σήμερα, ωρα 15.30. Στο βάθος το parking του ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου, στο Μαραθώνα.

Tα μικρά μου...

H γριά Ίρμα. Το πιό υπάκουο και καλόβολο σκυλί που είχα ποτέ.



Και ο υιός αυτής Ταρζάν ο Α΄, ο μεγαλοπρεπής και κυρίαρχος του χώρου μας...

Τα φαντάσματά μου, οι θεατές

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε στα ΝΕΑ ο ζωγράφος κ. Εδουάρδος Σακαγιάν.

H θνητή, ύστατη μέρα

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Πανεπιστημιακού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου από ΤΑ ΝΕΑ.

Πανεπιστήμια online

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Λέτε να μας ενδιαφέρει όλους;...

Σχολεία ξεχειλίζουν από γυμναστές

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Πάμε για πολλούς ολυμπιονίκες, έτσι?...

Η γιορτή του φάρου

Γιορτάζει ο φάρος σου σήμερα...

Θα πάω ίσαμε εκεί ν΄ανάψω ένα κερί στον άγιο.


Μια ταπεινή αυτοσχέδια προσευχή θα ψελλίσω...

Να περπατάς εκεί και να απορρίπτεις βάσανα...

Μην αμφιβάλλεις πως θα δεις κρίνους της άμμου ...

Σαν 'κείνους που βλέπαμε μαζί στο νησί των χρωμάτων.

Στιγμές όμορφες να απεικονίζεις.

Και μη ξεχνάς...

Είναι έλλογη η αλληλουχία των σκέψεών μου!!!

Το πράσινο κλωνάρι...

Kράτησα κι έβλεπα το πράσινο κλωνάρι

που μου ΄δωσες.

Το χρώμα του ήταν ζωντανό.

Βαθειές οι διεργασίες στη σκέψη μου.

Βελούδινες ήταν οι συνεπαγωγές της.

Στο έχω ξαναπεί...

Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας!!!

12 πράγματα να θυμάσαι για τους φίλους...

Αφού κλείστε την μουσική του blog δείτε το video, ακούγοντας μουσική και σκεφθείτε...



Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα...

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) δείτε το video και προβληματιστείτε...



Tο πρόγραμμα της ημερίδας της 27/2/2010

Διαβάστε παρακάτω το πρόγραμμα της ημερίδας στο Κολλέγιο Αθηνών που θα γίνει στις 27/2/2010. Αφορά όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.




To θέατρο στην εκπαίδευση

Πλαίσιο κειμένου:            ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
έχει ξεκινήσει μια σειρά από μηνιαίες συναντήσεις των μελών και φίλων του, με στόχο να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε ιδέες, πληροφορίες και απόψεις. Φέτος πραγματοποιήσαμε ήδη τρεις συναντήσεις που είχαν ως επίκεντρο την προβολή ταινιών σχετικών με θεατρικές τεχνικές. Στις επόμενες συναντήσεις στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο Θέατρο ως καλλιτεχνικό γεγονός (Φεβρουάριος) και στη σχολική πραγματικότητα και τις προκλήσεις της (Μάρτιος ).

Πλαίσιο κειμένου:             Πάμε θέατρο – Φεβρουάριος 2010

Ø Σάββατο 20/2/2010 στις 19.00

Όσοι θέλετε να απολαύσουμε όλοι μαζί μία παράσταση γεμάτη ποίηση και πάθος είστε καλεσμένοι στο θέατρο «Επί Κολωνώ - Black Box» (Ναυπλίου 12, Μεταξουργείο, Γέφυρα Λένορμαν), για να παρακολουθήσουμε την παράσταση: «Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού Εγώ»


Η παράσταση βασίζεται στο ερωτικό και επαναστατικό ποίημα του ποιητή "Σύννεφο με παντελόνια".
Η σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία είναι του συνεργάτη μας από τα
πρώτα βήματα του Δικτύου και μέλους μας, Τάκη Τζαμαργιά. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σμαρώ Κώτσια (μέλος του Δικτύου).
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της. Και με όσους αντέχουν μπορούμε να συνεχίσουμε στο μπαράκι με κουβέντα και ποτό.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα υπάρχει ειδική τιμή (13 ευρώ), επιβεβαιώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στη γραμματεία του Δικτύου: 210 6541600 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@theatroedu.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε (σημειώνοντας όνομα και τηλέφωνο).

Πλαίσιο κειμένου:          Γνωριζόμαστε μέσα από τις δουλειές μας-Μάρτιος 2010

Ø Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Δημιουργώντας με αφετηρία την επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι σχολικές γιορτές αποτελούν ένα πεδίο ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και πρόσφορο για δημιουργία και συνεργασία, σας καλούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις ιδέες και τους πειραματισμούς μας.

Στη συνάντηση αυτή τα μέλη θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τις δουλειές που υλοποίησαν με την τάξη ή την ομάδα τους. Στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε ιδέες, πληροφορίες και υλικό, να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε ο ένας τον άλλον.


Όσα μέλη επιθυμούν να παρουσιάσουν τις δουλειές τους μπορούν να επικοινωνούν με τη Νάντια Τσενέ, tsene@theatroedu.gr, τηλ. 22950 41365 (πρωί) και 2106212672 (απόγευμα) και την Ιωάννα Παλαιορούτη, jopal@otenet.gr, τηλ. 6974740848, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2010.


Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας δούμε στη συνάντησή μας.

Ώρα: 18.30 – 20.30

Τόπος: Γραφεία Δικτύου, Σαρρή 14, Ψυρρή

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 19/02/2010

Από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010 η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι απόφοιτοι και οι μαθητές ΕΠΑ.Λ. (ομάδας Α΄), και οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου ΤΕΕ, (ημερησίων, εσπερινών) ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά από 3 Μαρτίου μέχρι και 16 Μαρτίου 2010, ως ακολούθως:
Α) Οι μαθητές υποβάλλουν το μηχανογραφικό δελτίο ηλεκτρονικά στην επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας όπου λειτουργεί το λύκειό τους.
Β) Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ανωτέρω επιτροπή που θα λειτουργεί στο Γραφείο Ε.Ε. ή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του τόπου διαμονής τους.
Οι υποψήφιοι μαζί με το μηχανογραφικό δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου τους, αν είναι απόφοιτοι των ΕΠΑ.Λ. ή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίο τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ομάδα Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΕΠΑΛ ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη.
Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ και οι απόφοιτοι Β΄ κύκλου ΤΕΕ (ημερησίων, εσπερινών), με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν μαζί με το μηχανογραφικό τους δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση.
Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων www.ypepth.gr/exams έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του μηχανογραφικού δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ-ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια επιτροπή. Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑ.Λ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

Προβλήματα σε κλασματικές εξισώσεις

Διαβάστε παρακάτω για προβλήματα σε κλασματικές εξισώσεις, όπως έγραψε ο συνάδελφος κ. Μ. Χατζόπουλος.




Eπαναληπτικές ασκήσεις για την Α΄ Γυμνασίου

Κι εδώ ασκήσεις για τους μικρούς μαθητές μας της Α΄ Γυμνασίου. H συλλογή είναι συναδέλφου από το mathematica.gr



Διαγώνισμα Άλγεβρας

Δείτε παρακάτω τα θέματα από ενα 3-ωρο διαγώνισμα άλγεβρας που βρήκα στο δικτυακό τόπο mathematica.gr, που είμαι μέλος. Γερές ασκήσεις...




Η δύναμη της προσφοράς.

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του ) δείτε το video αυτό. Ακούστε για τη δύναμη της προσφοράς στον άνθρωπο.