Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Η καταστροφή της Σμύρνης

Δείτε παρακάτω την ταινία "Η καταστροφή της Σμύρνης". Είναι από το google.


Η ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας και το ψευδεπίγραφο κράτος των Σκοπίων

Διαβάστε εδώ το βιβλίο του καθηγητή κ. Κυριάκου Παπακυριάκου που αναφέρεται στην ιστορία και τον ελληνισμό της Μακεδονίας.

Σπιρτόκουτο

Η ταινία "Σπιρτόκουτο".


Κουβεντούλα "παρά θίν΄ αλός"...

Κουβεντούλα ζεστή χτες βράδυ, στο λιμανάκι της Ν. Μάκρης περί πολλών... Ανάκληση σελίδων της μνήμης, διαπιστώσεις, προβληματισμοί, αφορμές για περίσκεψη και γιατί όχι....ενατένιση ελπίδων. Ασχετα με το αν κάποια πράγματα βλέπεις να διακρίνονται από μια δύσκολη μονοτονία και αμετάβλητη, ως προς το ρυθμό της, φθορά... Η μουσική και η ατμόσφαιρα από το ημίφως συνετέλεσε όμως στο άνοιγμα των σκέψεων και στην κατάθεση γεγονότων και συμπεριφορών , που απεύχομαι για εσάς για το μέλλον. Το αντίθετο εύχομαι. ΄Ομως το ότι όλοι μας, οι της παρέας μας εννοώ, ανοιχτήκαμε και μάλιστα σε πολλά... το θεωρώ πολύ θετικό. Αφήσαμε κάποια βαρίδια μας εκεί. Δεν ξέρω αν ήταν μικρά ή μεγάλα. Και όταν φύγαμε προς συνάντηση του Μορφέα... ε! μη μου αρνηθείτε πως δεν είμαστε λίγο ανάλαφροι. Λίγο, είπα...

Nέες επιτυχίες για τα παιδιά του Αθλ. Συλλόγου "Ο Μιλτιάδης"

Τα παιδιά αθλητές με το προπονητή τους κ. Σπύρο Μπούσουλα.

«Σάρωσαν» οι παλαιστές του συλλόγου «Μιλτιάδης» Μαραθώνα, κρίνοντας εκ των αποτελεσμάτων, στους διασυλλογικούς αγώνες πάλης, που έγιναν στη Δροσούπολη Άνω Λιοσίων, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου. Έλαβαν μέρος 27 σωματεία, με 260 αθλητές, ενώ οι 14 αθλητές του Μαραθώνα, έφεραν άπαντες μετάλλιο.

«Οι αγώνες ήταν σκληροί και αποδείχτηκε η καλή δουλειά που κάνουν τα παιδιά, κατακτώντας τη 2η θέση στη γενική κατάταξη, με πρώτους τα Άνω Λιόσια με 32 συμμετέχοντες και 24 μετάλλια και τρίτους τα Ψαχνά Ευβοίας» σημειώνει ο προπονητής Σπύρος Μπούσουλας. Αναλυτικά, Χρυσά πήραν οι: Θεόδωρος Γκίνης, Δημήτρης Μπούσουλας, Ηλίας Κατσίφας, Σταμάτης Μπάτρης, Δημήτρης Κολοκύθας Δημήτριος και Αθανασία Φαφούτη, από τις γυναίκες. Αργυρά πήραν οι: Αννα Τοτόμη, Κωνσταντίνος Τριπερίνας, Παύλος Καρακοζίδης, Φωτεινή Δρίτσα, Ιωάννης Πηλιχός και Αθανάσιος Ράικος, ενώ Χάλκινα οι: Χρήστος Μπάτρης και Αλέξανδρος Μπούσουλας.


Από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Ο ΔΗΜΟΤΗΣ".


Η νέα μάχη του Μαραθώνα

Από παλιότερη διεξαγωγή του Κλασσικού Μαραθωνίου, στην αφετηρία, στον Μαραθώνα.


Στη διάρκεια της τελετής έναρξης του περσινού κλασσικού Μαραθωνείου, η Υφυπουργός κ. Γκερέκου με τη φλόγα στο κέντρο και δεξιά ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ σχετικά με τη διεξαγωγή του Κλασσικού Μαραθωνείου Δρόμου από το 2010 και μετά.

Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) ακούστε τις παιδικές χορωδίες Λάμπρου και Τυπάλδου στο τραγούδι "Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι".



Φωτιά στα σύνορα της γης.

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του ) απολαύστε το τραγούδι "φωτιά στα σύνορα της γης" από τις παιδικές χορωδίες Τυπάλδου και Λάμπρου.


Tερατάκια τσέπης

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του) ακούστε Λ. Μαχαιρίτσα και την παιδική χορωδία του Σπ. Λάμπρου στα "τερατάκια τσέπης".



Μικρή πατρίδα

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του ) ακούστε την "Μικρή πατρίδα", από την παιδική χορωδία του Σπ. Λάμπρου.



Aλεξάνδρεια

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του ) ακούστε την... από το βίντεο και την παιδική χορωδία του Σπ. Λάμπρου.



Eνα ελληνικό όπλο στην Πόλη.

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο από τη σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Αν θέλετε να το διαβάσετε κάντε κλικ εδώ.

«Xronia polla» με πολλούς παραλήπτες

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με αυτό το τίτλο.

Λέξεις της δεκαετίας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με τον παραπάνω τίτλο.

Kαταλάβαμε τη σημασία της γλώσσας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με αυτό το τίτλο. Και φυσικά είναι αξιέπαινη η δουλειά της συναδέλφου, στο ΓΕΛ Μαρκοπούλου.