Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

Ανόητες απορίες

Διαβάστε, κάνοντας κλικ στον τίτλο της ανάρτησης,  το δημοσίευμα από 
ΤΑ ΝΕΑ.

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας.

Δείτε παρακάτω φωτό από το σημερινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο Σχολείο μας.


Ο 1ος Υπ/ντής κ. Λ. Ζάχος και η συνάδελφος της Αγγλικής κ. Σ. Κυριακοπούλου στην ανάγνωση της απονομής αριστείων και βραβείων.


 Η κάθε εκδήλωση θέλει κι εκείνους που ασχολούνται με τον ήχο...


Η ορχήστρα μας στη σκηνή


Η χορωδία μας με τη συνάδελφο κ. Κολοκοτρώνη.


Και η εκ των υπευθύνων της γιορτής, Φιλόλογος κ. Μ. Τριπολιτάκη.
Ο εκ των Πληροφορικών μας κ. Σ. Ευθυμίου με την κ. Σ. Κυριακοπούλου

Γυναίκες Ηπειρώτισσες

Αφού κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου ( δεξιά και πάνω ) ακούστε το βίντεο με την εξαίρετη φωνή της Μαρινέλας, κάνοντας κλικ εδώ.

Aύριο η επέτειος μιας εποποίας μας...

                        
Αύριο τιμάμε τους προγόνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν στα βουνά της Ηπείρου πιστοί στις προσταγές του γένους.
Αφού κλείστε τη μουσική του ιστολόγιου ( στα αριστερά ) ακούστε το βίντεο με την  αξέχαστη Σοφία Βέμπο, κάνοντας κλικ  εδώ


Παρακάτω διαβάστε τη φωνή των Ελλήνων διανοουμένων της εποχής...

"Είναι δύο εβδομάδες τώρα, που ένα τελεσίγραφο μοναδικό στα διπλωματικά χρονικά των Αθηνών για το περιεχόμενον, την ώρα και τον τρόπο που το παρουσίασεν η Ιταλία κάλεσε την Ελλάδα να της παραδώση τα εδάφη της, να αρνηθή την ελευθερία της και να κατασπιλώση την τιμή της.
    Οι Έλληνες δώσαμε στην ιταμή αυτή αξίωσι της φασιστικής βίας, την απάντησι που επέβαλαν τριών χιλιάδων ετών [σημ. Φ.Μ.: και πλέον] παραδόσεις, χαραγμένες βαθειά στην ψυχή μας, αλλά και γραμμένες στην τελευταία γωνιά της ιερής γης με το αίμα των μεγαλυτέρων ηρώων της ανθρωπίνης ιστορίας. Και αυτή τη στιγμή κοντά στο ρεύμα του Θυάμιδος και στις χιονισμένες πλαγιές της Πίνδου και των Μακεδονικών βουνών πολεμούμε, τις περισσότερες φορές με τη λόγχη, αποφασισμένοι να νικήσουμε ή να αποθάνουμε μέχρις ενός.
    Σ' αυτό τον άνισο σκληρότατο αλλά πεισματώδη αγώνα, που κάνει τον λυσσασμένο επιδρομέα να ξεσπάζη κατά των γυναικών, των γερόντων και των παιδιών, να καίη, να σκοτώνη, να ακρωτηριάζη, να διαμελίζη τους πληθυσμούς στις ανοχύρωτες και άμαχες πόλεις μας και στα ειρηνικά χωριά μας, έχουμε το αίσθημα ότι δεν υπερασπιζόμαστε δική μας μόνον υπόθεσι: Ότι αγωνιζόμεθα για την σωτηρία όλων εκείνων των Υψηλών αξιών που αποτελούν τον πνευματικό και ηθικό πολιτισμό, την πολύτιμη παρακαταθήκη που κληροδότησαν στην ανθρωπότητα οι δοξασμένοι πρόγονοι και που σήμερα βλέπουμε να απειλούνται από το κύμα της βαρβαρότητος και της βίας. Ακριβώς αυτό το αίσθημα εμπνέει το θάρρος σε μας τους Έλληνες διανοουμένους, τους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, ν' απευθυνθούμε στους αδελφούς μας όλου του Κόσμου για να ζητήσουμε όχι την υλική αλλά την ηθική βοήθειά τους. Ζητούμε την εισφορά των ψυχών, την επανάστασι των συνειδήσεων, το κήρυγμα, την άμεση επίδρασι, παντού όπου είναι δυνατόν, την άγρυπνη παρακολούθησι και την ενέργεια για ένα καινούργιο πνευματικό Μαραθώνα που θα απαλλάξη τα δυναστευόμενα Έθνη από τη φοβέρα της πιο μαύρης σκλαβιάς που γνώρισε ως τώρα ο κόσμος.
Κωστής Παλαμάς, Σπύρος Μελάς, Άγγελος Σικελιανός, Γεώργιος Δροσίνης, Σωτήρης Σκίπης, Δημήτριος Μητρόπουλος, Κ. Δημητριάδης, Νικόλαος Βέης, Κ. Παρθένης, Ιωάννης Γρυπάρης, Γιάννης Βλαχογίαννης, Στρατής Μυριβήλης, Κώστας Ουράνης, Μιλτιάδης Μαλακάσης, Γρηγόριος Ξενόπουλος, Αλέξανδρος Φιλαδελφεύς, Αρίστος Καμπάνης.
Η σκάλα στο πλάι της οικίας του Μεταξά, που ανέβηκε ο πρέσβυς της Ιταλίας Ντίνο Γκράτσι, για να επιδόσει το ιταλικό τελεσίγραφο.

Mια ανατολή...

Η Ανατολή χτες το πρωί από το σπίτι μου. Στο βάθος ο κόλπος του Μαραθώνα. Και μπροστά διακρίνεται η Λεωφ. Κ. Σουλίου.