Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Φωτό από την Πεντελική... εξόρμηση

Η σήραγγα λίγα μέτρα μακρύτερα από τη σπηλιά του Νταβέλη. Κρύο πολύ μέσα και κάποια στοιχεία διέλευσης ανθρώπων που προκαλούν ερωτήματα.




Η πινακίδα με λίγα λόγια ιστορίας μέσα στο σπήλαιο για το μικρό ναό.




Η Αγία Τράπεζα του μικρού Ναού.




Δύο σκέπαστρα στο δάπεδο που παραπέμπουν αλλού...δίπλα από την Αγία Τράπεζα.




Ο μικρός ναός καθώς μπαίνουμε στη σπηλιά.



Η περίεργη αποθήκη(;) από μπετό στα αριστερά καθώς εισερχόμαστε. Γιατί να έγινε;




Ερειπωμένα οικήματα των συνεργείων εξόρυξης...με τα graffities....



΄Ενα περίεργο σχέδιο σε ένα μεγάλο μάρμαρο!!!




Ατενίζοντας μια κορυφή της Πεντέλης




Και η Αθήνα στα πόδια μας...



Βίντεο για τη σπηλιά του Νταβέλη

Αφού πρώτα κλείσετε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) δείτε το βιντάκι από το youtube για τη σπηλιά του Νταβέλη.



H σπηλιά του Νταβέλη.

Σήμερα το πρωί με αφορμή μια πρόσκληση των φίλων του Μουσείου Μαραθώνα επισκεφθήκαμε με συναδέλφους του σχολείου τη περιβόητη σπηλιά του Νταβέλη στη Πεντέλη. Η επίσκεψη ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα, οι εικόνες πολλές και συνεχείς. Ακούσαμε με ενδιαφέρον τα λόγια του καθηγητή κ. Martin Kreeb για το σπήλαιο και την ευρύτερη περιοχή και σίγουρα προβληματιστήκαμε. Πάντως ο μετρητής ραδιενέργειας που είχε μαζί του ο συνάδελφος Παύλος δεν έδειξε τίποτε το ιδιαίτερο από πλευράς μετρήσεων....Αγαπητέ πρόεδρε και συνάδελφε Βασίλη πάντα τέτοιες εκδηλώσεις!!!
Παρακάτω σας μεταφέρω λίγες πληροφορίες για το σπήλαιο που ανίχνευσα από δικτυακό τόπο σχετικά με τα μυστήρια...της Ελλάδας.

Η σπηλιά του Νταβέλη

Στη νοτιοδυτική πλευρά της Πεντέλης, σε υψόμετρο 720μ., βρίσκεται η "Σπηλιά του Νταβέλη". Το σπήλαιο αυτό, πριν ονομαστεί έτσι, ονομαζόταν "Σπήλαιο των Αμώμων", δηλαδή των αγνών και αναμάρτητων, γιατί μόνο αυτοί μπορούσαν να εισέλθουν εκεί. Τώρα, για ποιο λόγο είχε αυτή την περίεργη ονομασία, είναι άγνωστο και περίεργο. Φημολογείται ότι ο περιβόητος λήσταρχος Νταβέλης στα μέσα του περασμένου αιώνα είχε ανακαλύψει υπόγεια περάσματα στη σπηλιά, που οδηγούσαν στην Αθήνα, αλλά και άλλες δυνάμεις, φυσικές και μη, που τον βοηθούσαν στους σκοπούς του. Το σπήλαιο έχει διαστάσεις περίπου 45x62 μέτρα και εξερευνήθηκε για πρώτη φορά από το ζεύγος Πετρόχειλου το 1935. Όπως διαβεβαιώνουν οι μελετητές δεν βρήκαν καμία στοά που να οδηγεί προς την Αθήνα. Πάντως αντίθετα με τα παραπάνω, η θεωρία της "κούφιας Γης" επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα και από τον μετροπόντικα που συνέχεια έπεφτε σε κενά κάτω από το έδαφος και σε αρχαιολογικούς χώρους. Έχει παρατηρηθεί να υπάρχουν κάποια δεδομένη στιγμή στη σπηλιά του Νταβέλη ορισμένα περάσματα που οδηγούν στα ενδότερα του βουνού και λίγο αργότερα να είναι σα να μην υπήρξαν ποτέ...

Μετά από το 1985, η "σπηλιά του Νταβέλη" έγινε πολύ διάσημη στα clubs των νέων, ως σημείο ισχύος. Έχουν συγκεντρώσεις εκεί ακόμα και σήμερα και χρησιμοποιούν τη σπηλιά ως σημείο αυτοσυγκέντρωσης και σκέψης. Όλες οι θέσεις γύρω από τη σπηλιά έχουν ακόμα σημάδια από τελετές . Αν είναι λοιπόν να ετοιμάσετε κάποια εξερευνητική επιχείρηση, να φροντίστε να είστε σωστά εξοπλισμένοι με φακούς, μετρητή ραδιενέργειας (γκάιγκερ), λάμπες φθορίου και φυσικά φωτογραφική μηχανή ή ακόμα και βιντεοκάμερα. Και να μην πάτε μόνοι σας, φροντίστε να είστε τουλάχιστον τρεις και αυτό για δύο λόγους. Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να έχετε μάρτυρες για όσα μπορεί πιθανώς να δείτε και να βιώσετε.



Γονείς χαλαρώστε

Κάνοντας κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από "ΤΑ ΝΕΑ". Μήπως συνειδητοποιείτε κάτι;

Μη μένετε μαζί μόνο για χάρη των παιδιών σας

Διαβάστε αυτό το άρθρο από τα ΤΑ ΝΕΑ, κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Μπορεί να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε αλλά πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσετε.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4522796&ct=2

Ερωτας και Μαθηματικά.

Διαβάστε, κάνοντας κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο, το άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ με θέμα "΄Ερωτας και Μαθηματικά".

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4522801&ct=2

Θηρευτές του μηδενός...

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί για να διαβάσετε το ενδιαφέρον άρθρο του Πανεπιστημιακού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου που αναφέρεται στο έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=30&ct=19&artid=4522837