Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Καλό ταξίδι και σε σένα Σμηναγέ



Που να βρούμε κι άλλη δύναμη να κατευωδώσουμε κι εσένα Σμηναγέ, άξιο τέκνο της λεβεντογέννας μεγαλονήσου; Με τι καρδιά να δεχτούμε το γεγονός πως ένα ακόμα παλλικάρι-αετός του Αιγαίου μας έφυγε, μετά από άνιση μάχη με το θάνατο; Η Πολεμική μας Αεροπορία σήμερα μα και η πατρίδα ολόκληρη υποκλίνεται στο τσακισμένο άψυχο κορμί σου. ΄Εδωσες τη ζωή σου για την Ελλάδα όπως εδώ και αιώνες κάνουν οι ΜΑΧΗΤΕΣ. Ας είναι αιώνια η μνήμη σου και ας είσαι εσύ το τελευταίο θύμα στον αγώνα για την προάσπιση των συνόρων της Ελλάδας μας. Καλό ταξίδι Σμηναγέ. Θα ατενίζεις ανεμπόδιστα τις κορφές του Ψηλορείτη από εκεί που είσαι. Όπως κάνουν οι ΑΕΤΟΙ. Κι εσύ ήσουν ένας από αυτούς. Μόνο που τούτη τη φορά άνοιξες τα φτερά σου μια για πάντα.

Θέματα εξετάσεων στα Μαθηματικά

Δείτε παρακάτω θέματα απολυτηρίων εξετάσεων στα Μαθηματικά περιόδου Σεπτεμβρίου 2007, στα οποία διαγωνίστηκαν μαθητές του σχολείου μας.



Οι πειρατές του διπλανού δωματίου


Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ.

Για τους φίλους μου στο Σιδόντα

Τούτες τις φωτό αφιερώνω στους πολύ αγαπημένους μου φίλους τον Μίλτο, τη Ρούλα, τα παιδιά τους, τα ξαδέλφια τους, μα και σε όλη την παρέα του Σιδόντα. Να είστε όλοι σας καλά.


Από εδώ για το χωριό σας,ε;



Και από δεξιά προς Βαρίδι...



Όμορφο το ξωκκλήσι του Αγ. Μάμαντα!!!



Πανοραμική θέα προς το Σιδόντα. Στο βάθος ο καβοντόρος...



Θυμάμαι τις κουβέντούλες μας τα βράδια, εκεί...

Παναγιώτης Καλατζόπουλος: Ερωτήσεις και απαντήσεις

Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις που έδωσε σε ερωτήματα που του τέθηκαν ο κ. Παναγιώτης Καλαντζόπουλος.

Καταγραφή σκόρπιας σκέψης...




Μην προσπαθείς να θυμηθείς τη λησμονιά...

Ανάτρεξε στις θύμησες και μύρισε ευωδιά

από θυμάρι, γιασεμί και νυχτολούλουδο.

Δες τα άνθη του μέλλοντος

που φυτώνουν...

Ζωντανές φωτογραφίες, ολοζώντανες μνήμες...

Η θέα προς Κυπρί και Γαύριο, ανεβαίνοντας για το μοναστήρι της Αγίας ή Ζωοδόχου Πηγής, πάνω από το Μπατσί, στην ΄Ανδρο.



Βλέποντας ενα τμήμα του Μπατσιού, ανάμεσα από τ΄αρμυρίκια.


Τούτες οι φωτό σε προκαλούν να ανακαλέσεις μνήμες...Σε προκαλούν επιτακτικά και συνεχώς. Κι εσύ κάτω από την επήρεια της τελευταίας επίσκεψης, ξαναγυρνάς πίσω. Θυμάσαι τόσο το πρόσφατο όσο και το παλιότερο παρελθόν. Θυμάσαι πρόσωπα, δρώμενα, καταστάσεις, καλές μα κι αρνητικές. Όμως το να βλέπεις τούτες τις φωτό περισσότερο σε ξεκουράζει παρά σε προβληματίζει...Ανιχνεύεις τη μυρωδιά του τόπου και τα όσα πήρες εκεί. Και πήρες εικόνες, πολλές εικόνες ομορφιάς και στιγμές παμπολλες. Ουσιαστική και η τυχαία συνάντηση με τον συγγραφέα Μ.Χ. Χαίρομαι για την αποστολή προς εμέ των βιβλίων του. Τα περιμένω με λαχτάρα για να τα διαβάσω. Λαογράφος εκ των αρίστων ο κ. Μ.Χ. Η συνάντησή μας παλιότερα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ένωσε τις ιστορικές και λαογραφικές αναζητήσεις μας. Θέλω να συναντήθούμε στην Ελβετία της Άνδρου... αγαπητέ μου φίλε. Εκεί θα εξαντληθούν τάχιστα οι μπαταρίες της φωτογραφικής μηχανής μου. Τοπία ασύγκριτης ομορφιάς κι εκεί. Που τα έχω δει μόνο σε βιβλία κι εφημερίδες. Θα σταματήσω όμως εδώ. Θέλω να εστιάσω το νου μου στις λεπτομέρειες των φωτό. Αξίζει...

Δύσκολο να θυμάσαι, εύκολο να ξεχνάς.


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από τη χτεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που αναφέρεται στη λειτουργία της μνήμης.

Diaspora: ο νέος φιλόδοξος αντίπαλος του Facebook


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από τη χτεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Bρείτε το pin...

Δώστε απάντηση στο παρακάτω πρόβλημα...