Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου 2010

Nα σέβεσαι...

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Προέδρου του Δ.Σ.Α. κ. Δημ. Παξινού από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σημειώσεις Μαθηματικών για μαθητές ΕΠΑΛ.

Αν είστε μαθητές-τριες ΕΠΑΛ επισκεφθείτε εδώ το blog του συναδέλφου κ. Μάκη Χατζόπουλου και θα βρείτε χρήσιμες σημειώσεις για το μάθημα των μαθηματικών καθώς και θέματα εξετάσεων.

Τα θυρανοίξια του Αγ. Ραφαήλ στο ΄Ανω Σούλι

Οι παρακάτω φωτό είναι από τα προχτεσινά θυρανοίξια του Ι. Ναού των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Άνω Σούλι του Μαραθώνα. Στην τελετή πρωταστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισιάς και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.


Ο π. Ιωσήφ εφημέριος του Αγ. Παντελεήμονος στην Παραλία Μαραθώνα και ιδρυτής του ησυχαστηρίου.Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Κύριλλος έξω από την είσοδο του Ι. Ναού.


Τριγύρω τα καμμένα από την περσινή μεγάλη φωτιά.


Ο χώρος με το δρόμο που οδηγεί εκεί.


Βλάστηση εντός του ησυχαστηρίου.Στο βάθος οι Πεταλιοί.


Ο Ι.Ναός των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.


Η "φιάλη" στην είσοδο του ησυχαστηρίου.


Άποψη προς το Σχοινιιά και το κωπηλατοδρόμιο. Στο μέσο και δεξιά φαίνεται η Κέα.


Το κωπηλατοδρόμιο από το χώρο του ησυχαστηρίου. Πιό μέσα η χερσόνησος της Κυνόσουρας και στο βάθος οι Πεταλιοί.


Ο σεβ. Μητροπολίτης ευλογεί τους άρτους.


Φωτό από: admin

Eξέταση μαθητών Γυμνασίων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Διαβάστε παρακάτω το ΦΕΚ 276 τ.Β΄ με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2010 στο οποίο υπάρχει η κοινή υπουργική απόφαση για την εξέταση των μαθητών των Γυμνασίων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Στίβεν Χόκινγκ: Μυστήριαι αι βουλαί του Σύμπαντος

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που αναφέρεται σε απόψεις του Στίβεν Χόκινγκ.

Eρωτήσεις και απαντήσεις


Διαβάστε εδώ ερωτήσεις που του τέθηκαν και απαντήσεις που έδωσε ο κ. Βασίλης Νικολαΐδης, σκηνοθέτης και διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Με τι ζει η σύγχρονη Ελλάδα;

Διαβάστε εδώ για το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου ο οποίος γράαφει για το βιβλίο του Κώστα Αξελού "Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδας".

Οι Ρωµιοί ήταν εξιλαστήρια θύµατα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Αναφέρεται στους διωγμούς των Ελλήνων της Πόλης το 1955.

Ο Θεός υπάρχει και είναι... εξωγήινος

Δι;βάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που είναι η απάντηση ενός άλλου επιστήμονα στην άποψη που διατύπωσε τελευταία ο Στίβεν Χόκινγκ.


Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόγραμμα των εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2010

Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2010 του σχολείου μας.

Θέματα εξετάσεων Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου

Δείτε παρακάτω τα θέματα Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας.Κάντε κλικ πάνω στην κάθε σελίδα για να τη δείτε με ευκρίνεια.

Εξέταση των μαθητών στο μάθημα της Γαλλικής Γλώσσας


Διαβάστε παρακάτω το τρόπο εξέτασης των μαθητών στο μάθημα της Γαλλικής Γλώσσας σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Σχολικης Συμβούλου του μαθήματος.

Σελίδα 1Σελίδα 2
Σελίδα 3.

Κάντε κλικ στην κάθε σελίδα για να τη διαβάσετε ευκρινώς.

Δυό λόγια

Καθόμουν δίπλα τους...

Κι ακούω...

--Μην προσπαθείς να το πετύχεις...

_ Γιατί δεν μπορώ;

_ Για να πετύχεις, πρέπει να θέλεις.

_ Σύμφωνοι.

_ Ναι, αλλά συ δε θέλεις...

Μπορούσα να διαφωνήσω;

Xτες βράδυ...

Δειλινό στο Στιβάρι...λίγο πριν την αυγουστιάτικη πανσέληνο.Ακόμη κι αυτός ο ανταριασμένος Καβοντορίτικος βοριάς ηρεμεί απο την ομορφιά της φύσης στο λιόγερμα.


Χτες βράδυ καθώς συζητούσαμε για τις εντυπώσεις από το πρόσφατο ταξίδι στο νησί μας, ένιωσα μια περίεργη παρουσία... ΄Ενιωσα πως ήταν εκεί μαζί μας, καθόταν δίπλα, μας άκουγε και χαιρόταν, ξέρεις γιατί... Εκεί, στις υπώρειες της Πεντέλης, καθώς όλοι μας είχαμε μεταφερθεί στα σοκκάκια και στα καταπράσινα χωριά του νησιού..., η ψυχή της ένιωθα να είναι ζωντανή δίπλα μας. Και χαιρόταν κι εκείνη μαζί μας. Αχ! αυτή η ψυχή της. Πόσες και πόσες φορές δεν μου συμπαραστέκεται σε δύσκολες μα και σε ευχάριστες στιγμές της ζωής μου!!! Το αισθάνομαι έντονα. Και το αίσθημα αυτό είναι μοναδικό. Είναι μονοσήμαντα βιώσιμο από μένα!!!

Θέματα Φυσικής Β΄Γυμνασίου Σεπ 2010

Δείτε παρακάτω τα θέματα στη Φυσική της Β΄ Γυμνασίου στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου μας σήμερα.


Kάντε κλικ στο πλαίσιο του κειμένου για να διαβάστε με ευκρίνεια.

Συστάσεις

Πολλές φορές συμβαίνει να με ρωτούν γονείς σχετικά με τον αριθμό και το είδος των τετραδίων που πρέπει να αγοράσουν για τα παιδιά τους. Στα σχετικά ερωτήματα απαντώ να περιμένουν την άποψη των διδασκόντων καθηγητών και να μην κάνουν βιαστικές και ίσως άσκοπες αγορές.
Τα τελευταία χρόνια επίσης υπάρχει η τάση της άκριτης αγοράς σχολικών "βοηθημάτων", όπως κάποιοι αποκαλούν βιβλία που ισχυρίζονται πως βοηθούν τους μαθητές. Το τελευταίο δε συμβαίνει πάντα. Ελάτε σε επαφή με τους διδάσκοντες πρώτα. Δεν είναι απαραίτητα τα βοηθήματα σε όλα τα μαθήματα. Εξάλλου αν ψάξετε στο διαδίκτυο μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε πολλά βοηθήματα ανέξοδα. Και αυτό είναι σημαντικό στις μέρες μας. Μα έχω την άποψη πως το καλύτερο βοήθημα είναι η διάθεση του γονέα να συμπαρασταθεί ουσιαστικά στο παιδί του και να βοηθήσει ειδικότερα όπου και όπως μπορεί.

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.


Όπως είναι ήδη γνωστό στους περισσότερους ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Η ακριβής ώρα του αγιασμού για το Γυμνάσιο Μαραθώνα θα σας ανακοινωθεί από αυτό το ιστολόγιο την Παρασκευή 10/9/2010.

Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου

Επισκεφθείτε κάνοντας κλικ εδώ το ψηφιοποιημένο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου.

Χαμηλής ποιότητας η διατροφή των Ελληνόπουλων


Διαβάστε εδώ το άρθρο για τη διατροφή των παιδιών μας από το Ρ/Σ "Αθήνα 9,84".

Προτάσεις για την προστασία παιδιών από τα online τυχερά παιχνίδια

Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Stephen Hawking: «Δε δημιούργησε ο Θεός το σύμπαν»


Διαβάστε εδώ για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στο οποίο αναγράφονται οι απόψεις του διάσημου κοσμολόγου.

Φωτό από τη Χώρα στην Άνδρο

Σοκκάκι
Έξω από την έκθεση με τις μακέτες των πλοίων.
Στο κεντρικό δρόμο, έξω από τα ΕΛΤΑ. Στο βάθος το αρχοντικό Βογιατζίδη.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 2500 χρόνια της μάχης του Μαραθώνα


Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά.
Σελίδα 1Σελίδα 2Σελίδα 3Σελίδα 4Σελίδα 5Σελίδα 6Σελίδα 7Σελίδα 8
Σελίδα 9
Σελίδα 10Σελίδα 11


Κάντε κλικ πάνω στην κάθε σελίδα για τη διαβάσετε με ευκρίνεια

Καλό μήνα

Έπρεπε να δωσω τις ευχές μου χτες και εδώ. Μα χτες ήταν μια μέρα δύσκολη, κουραστική, γεμάτη από απασχόληση. Με μια μικρή καθυστέρηση λοιπόν, εύχομαι σε όλους, στους συναδέλφους μου, στους μαθητές μου καλό μήνα και καλή σχολική χρονιά. Να είναι αποδοτική για όλους. Θυρανοίξια για τον Ι. Ναό των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο ΄Ανω Σούλι χτες το απόγευμα παρουσία του Μητροπολίτη μας, Δημάρχων, και κόσμου. Η μέρα τέλειωσε ... με διάσταση διονυσιακής γεύσης στο θανασάκη... στο Αγ. Σούλι, για όσους γνωρίζουν. Καλό μήνα και πάλι. Θα επανέλθω με νέες αναρτήσεις μέσα στην μέρα.

Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Δημιουργίες της αντριώτικης φύσης

΄Κείνο το πρωί καθώς πηγαίναμε στη Χώρα της Ανδρου και βρισκόμαστε στη Μεσαριά, δυό πράγματα υποσχεθήκαμε πως θα κάνουμε γυρνώντας... Δυό φωτογραφικές αποτυπώσεις... Η μια περιλαμβάνει τούτες τις φωτό που βλέπετε παρακάτω. Η άλλη αποτύπωση αφορά την εκκλησία του Αγ. Νικολάου της Μεσαριάς που αφήνω να αναρτήσω αύριο. Μας εντυπωσίασαν όμως και η φραγκοσυκιά και η βοκαμβίλια. Δεν είναι όμορφες οι φωτό;Kάντε κλικ σε κάθε φωτό για να τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος.
Φωτό από admin

Φωτό που τράβηξα από τη βεράντα του Αρχαιολογικού Μουσείου στην Άνδρο.

Μέρος της Χώρας και στη πλαγιά τα χωριά Υψηλού, Λάμυρα, Μεσαθούρι, Στραπουργιές κλπ. Στο κέντρο και δεξιά το κουφάρι του παλιού ΞΕΝΙΑ...Ο Νειμποργιός και το λιμάνι στα δεξιά.Άλλο τμήμα της αμμουδιάς και ο Συνοικισμός. Στο βάθος ψηλά οι Κατακαλαίοι.

Σπάνιος λόγος...

Χτες βράδυ που μιλήσαμε φίλε, ένιωσα άσχημα επειδή ήμουν σύντομος στη συνομιλία μας . Βεβαίως ο λόγος της συντομίας ήταν κατανοητός για σένα, απλά εγώ δεν ένιωσα καλά. Όμως καθώς κλείσαμε το τηλέφωνο ο λόγος σου με προβλημάτισε έντονα. Ένιωσα δικαιωμένος για την επιλογή μου να σε έχω επιστήθιο φίλο μαζί με άλλους ( λίγους φυσικά...). Μια πρόταση απλή μου είπες, που σπανίζει το άκουσμά της στις μέρες μας. Και αυτό δεν είναι υπερβολή... Επειδή ξέρεις κι εσύ πως στις μέρες μας πλεονάζει η αρνητική διάθεση, η ζήλεια, ο επικριτικός άστοχος λόγος κι άλλα τέτοια...
Θέλω να ξέρεις πως κι εγώ θα χαίρομαι με τη χαρά σου, όπως το έχω κάνει σε παλιότερες μέρες. Με συγκίνησες όμως με τα λόγια σου που ήταν έκφραση καρδιάς. Τυχεροί οι μαθητές σου στο νέο σχολείο που πήγες. Και άτυχοι οι συνάδελφοι στο Υπουργείο μας απ όπου αποχωρείς. Σίγουρα όμως παραμένουμε τυχεροί εμείς οι φίλοι σου. Καλή σχολική χρονιά φίλε!!!

Απόηχος σχολίου...

Ένα απλό σχόλιο σε μια ανάρτηση έλαβα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομίου. Ένα σχόλιο που ένιωσα να μου αυξάνει την ευθύνη για τη διατήρηση της ποιότητας αυτού του ιστολόγιου. Πολλές φορές σκέπτομαι τι να γράψω, τι να αναρτήσω κι αλλάζω άποψη τη τελευταία στιγμή. Η διατήρηση της αυτοσυνειδησίας είναι δύσκολη, ιδιαίτερα στις μέρες μας... Καθώς επισκέπτομαι πλήθος ιστολογίων και δικτυακών τόπων αισθάνομαι ότι σπανίζει η σοβαρότης, ο έγκυρος λόγος και η σωστή καταγραφή των σκέψεων. Έχω την άποψη πως πρέπει να μιλάμε όταν έχουμε να πούμε και κυρίως να επισημάνουμε κάτι. Οδηγός μας σε αυτο πρέπει να είναι η αλήθεια και μόνο. Αλλά στην εποχή μας είναι δύσκολο να διακρίνουμε την αλήθεια. Διαφωνείτε;

Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Παιδεία χωρίς βάσεις

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του κ. Αλ. Καλοκαιρινού από ΤΑ ΝΕΑ.

"Παφ" και πενηντάρικο.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σχετικά με τα πρόστιμα που αφορούν την απαγόρευση του καπνίσματος.

Εξετάσεις περιόδου Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων του σχολείου μας θα αναρτηθεί στο σχολείο τη Τετάρτη 1/9/2010, μετά τις 11.00 π.μ. Το πρόγραμμα δεν θα ανακοινώνεται τηλεφωνικά.

Φωτό από το Φελλό στο Γαύριο της Άνδρου

Η αμμουδιά του Φελλού καθώς ερχόμαστε από την Κούρταλη.Η ίδια αμμουδιάΗ είσοδος του όρμου από τον Καβοντόρο.Μια άλλη φωτό.Ο Καβοντόρος με άνεμο 9 μπωφόρ. Εκείνο το πρωί φτάσαμε στο Γαύριο κουτρουβαλώντας...


Φωτό από τον admin