Σάββατο, 7 Αυγούστου 2010

Κάτω απ΄το Κάστρο μια βραδιά τ΄ Αυγούστου

΄Κείνη την αυγουστιάτικη βραδιά το χαμόγελό της, μας οδήγησε ψηλά, λίγο κάτω από το κάστρο. Ήταν ένα χαμόγελο εκφραστικό αλλά σου μετέδιδε τον προβληματισμό και τα γιατί...Μας πήγε εκεί, να ακούσουμε όλοι μουσικές της ψυχής μας. ΄Αριστη η επιλογή της και μεγάλη η δική μου έκπληξη σαν βρέθηκα εκεί στον "Αστραίο". Σαν μπήκα στην μεγάλη βεράντα με το φως των κεριών και με το ημίφως της ελλειπούς πανσέληνου εντυπωσιάστηκα... Οι μελωδίες των νυχτερινών χρωμάτων με συνεπήραν αμέσως. Η θέα κάτω εντυπωσιακή. Είχα την εντύπωση πως βρισκόμουν σε ένα τόπο που δύσκολα μπορούσα να σκεφτώ πως υπάρχει...Τα μικρά φώτα των χωριών τρεμόσβηναν και στο βάθος το πλήθος από τα μικρά χρωματιστά φώτα της πρωτεύουσας του νησιού ήταν μια αφορμή για σκέψεις... Θέλω να ξαναπάω εκεί, δίχως άλλο. Θέλω να ξανακούσω την μουσική που μας ταξίδεψε, όλους της παρέας μας. Θέλω εκεί, να συμμαχήσω και πάλι με τις αυξητικές πράξεις των αριθμών... Θέλω εκεί να αφεθώ ξανά σε σκέψεις που μόνο δύναμη και χαρά μου δίνουν. Θέλω εκεί να ξανατραγουδήσω τραγούδια που με απομακρύνουν από τη δύναμη της συνήθειας... Θέλω εκεί να τραγουδήσω και να απομακρυνθώ από τα πρέπει... Εκεί θέλω να ξανακούσω το "ποιος τη ζωή μου, ποιος την κυνηγά..."... Εκεί θέλω να ξεφορτωθώ τη δυναστεία της λογικής...Χάρηκα που το προβληματισμένο χαμόγελο της φίλης ήταν πιό άμεσο και πιό ζωντανό, ίσως. Χάρηκα που παρά τις δυσκολίες της ζωής της μου είπε "έρχομαι συχνά εδώ...". Ίσως εκεί συναντούσε το όνειρο της ζωής της, που τόσο ξαφνικά έφυγε. Καλή μου φίλη, εκεί που αγναντεύεις το απέραντο σκοτάδι, εκεί τριγυρνά ανάμεσα στις νότες του έρωτα η ψυχή του. Εκεί έρχεται κι εκείνος και σε συναντά. Εκεί είναι κι ας μην βλέπεις τον ερχομό του. Είναι εκεί όμως. Να είσαι σίγουρη γι΄ αυτό. Και σαν ξαναπάμε εκεί, θέλω να είσαι πιό χαρούμενη. Γιατί που ξέρεις αν κι εκείνου η ψυχή δεν απολαμβάνει την μαγεία της μουσικής που ακούγεται στον "Αστραίο", κάτω απ΄τα άστρα, δίπλα απ΄το κάστρο!!! Και την απολαμβάνει επειδή βλέπει εσένα να χαμογελάς.

Snacks...


Φρούτα στο καλαμάκι...Έναυσμα για ταξίδι ονείρωνΗ κιθάρα αυτή μας ταξίδεψε...Η πινακίδα στην είσοδο.Εκεί, εκεί χρωματίσαμε σκέψεις...

Μετά τα πρώτα καλά σημάδια

Διαβάστε εδώ το σχόλιο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ντίνος Σιώτης


Διαβάστε εδώ ερωτήσεις προς τον Τήνιο ποιητή Ντίνο Σιώτη και τις απαντήσεις που έδωσε.

Το μουσείο Φυσικής ιστορίας στα Δαυγάτα της Κεφαλονιάς.

Η 1 σελίδα του φυλλαδίου του Μουσείου.Η 2η σελίδα του φυλλαδίου του Μουσείου.Η 3η σελίδα του φυλλαδίου του Μουσείου.Η 4η σελίδα του φυλλαδίου του Μουσείου.Η 5η σελίδα του φυλλαδίου του Μουσείου.Η 6η σελίδα του φυλλαδίου του Μουσείου.

Αντί για κείμενο σας αναρτώ φωτό από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που βρίσκεται στα Δαυγάτα Κεφαλονιάς και τις οποίες φωτό τράβηξα ο ίδιος.


Πινακίδες πριν την είσοδο του χωριού.


Απάναντι από την είσοδο του Μουσείου.Η πινακίδα του ΜουσείουΟι ώρες λειτουργίας


Χάρτης σε προθήκη.


Διάφορα εκθέματα.Κάβουρας.


Από τον κόσμο της θάλασσας.

Διάφορες πέτρες της Κεφαλονίτικης γης.


Αετός στον Αίνο.


Διάφορα είδη πεταλούδων.


Διάφορες φωτό.


Από τον κόσμο της θάλασσας.

Σκελετό από καρέτα-καρέτα που εκβράστηκε στο νησί.


Διάφορα κοχύλια.


Όστρακα.


Κεφάλι φάλαινας που εκβράστηκε στο νησί.


Αν σε κάθε εικόνα κάντε κλικ με το ποντίκι θα τη δείτε σε μαγάλο μέγεθος.

Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Η υπουργός μας στο MEGA.

Δείτε παρακάτω τι είπε η Υπουργός μας στο MEGA χτες το πρωί. Προηγουμένως κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του, στο παράθυρο mixpod).

5-8-2010 Στην εκπομπή "Πρωινό Mega" from Anna Diamantopoulou on Vimeo.


Πληροφορίες για το Αργοστόλι.


Δείτε εδώ ένα χάρτη του Αργοστολίου για όσους επισκεφθείτε την Κεφαλονιά.

Διαβάστε εδώ για την εβδομάδα λαϊκού πολιτισμού της πόλης , εκδηλώσεις της οποίας παρακολούθησα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων της πόλης.

Η παραλία της Αντίσαμου στην Κεφαλονιά.

Παρακάτω σας έχω μερικές φωτό από την όμορφη τοποθεσία της Αντίσαμου στην Κεφαλονιά. Η Αντίσαμος βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού, δίπλα από το λιμάνι της Σάμης όπου λιμενίζεται το πλοίο που έρχεται από την Πάτρα.


Ενας μικρός όρμος δίπλα από την παραλία της Αντίσαμου.Το άνοιγμα του κόλπου της Αντίσαμου.Μέρος της παραλίας.Άλλη όψηΚι άλλη μια όψη.


Φυσικά μπορείτε να κάνετε κλικ στις φωτό και να τις δείτε σε μεγάλο μέγεθος.

Οι επιδιώξεις των Βούλγαρων στη Μακεδονία

Διαβάστε εδώ το ιστορικό δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Αφιερώνεται στην μνήμη όσων συγγενών έπεσαν αναίτια στη σφαγή του Δοξάτου μα και στην μνήμη του εκ των ΡΕΚΣ Ν. Εφραιμίδη, που έφυγε δίχως να χαρεί τα νιάτα του.

Το σκοτεινό μυστικό της Ευρώπης

Διαβάστε εδώ το άρθρο από τον Economist που δημοσίευσε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η πολιτική της Χαρτογραφίας

Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Φον Φούφουτοι» ή κατσαπλιάδες;

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που μου άρεσε. Να δούμε αν θα αρέσει και σε σας.

Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010

Αποτύπωμα σκέψεων...

Σε ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Σε ευχαριστώ για το άκουσμα.

Σε ευχαριστώ για το περπάτημα.

Σε ευχαριστώ για την περιήγηση.

Σε ευχαριστώ για την μύηση.

Σε ευχαριστώ για το πλησίασμα.

Σε ευχαριστώ για τα χρώματα.

Σε ευχαριστώ για τους ήχους της αυγουστιάτικης βραδιάς.

Σε ευχαριστώ που με βοήθησες να πολλαπλασιάσω τα όνειρά μου

κάτω από το κάστρο, ατενίζοντας τ΄ αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Σε ευχαριστώ για τη διαφορά.

Ναι, αυτή η διαφορά δεν ήταν δύο αριθμών.

Αλλά μια διαφορά καταστάσεων και συναισθημάτων.

Σε ευχαριστώ!!!

Δελτίο τύπου του ΥΠΔΒΜΘ

Από το ΥΠΔΒΜΘ μου σταλθηκε σήμερα το παρακάτω δελτίο τύπου.

Δελτίο Τύπου

05/08/2010

Σημεία συνέντευξης της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, από την εκπομπή ΠΡΩΙΝΟ MEGA

Σχετικά με τα κενά στα σχολεία και τις αποσπάσεις:

«Στόχος μας είναι να ξεκινήσουν τα σχολειά με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην τάξη»

Όταν αναλάβαμε ως κυβέρνηση, επί 25 μέρες δε μπορούσε κανείς να μου δώσει τον πραγματικό αριθμό των κενών. Τα κενά στα σχολεία ήταν από 5-7.000, ενώ είχαν ξεκινήσει τα σχολειά εδώ και 2 μήνες και ενώ έχουμε 180.000 εκπαιδευτικούς.

Στην Παιδεία έπρεπε εδώ και πολλά χρόνια να κάνουμε αλλαγές.

Εάν δεν αλλάξουμε τον τρόπο που λειτουργούν τα σχολεία, εάν δεν έχουμε έναν εξορθολογισμό, απλά λέμε λόγια που δεν γίνονται πράξεις.

Από το Νοέμβριο και κάθε Τρίτη λειτουργεί συντονιστικό όργανο, με στόχο το Σεπτέμβρη. Τώρα που μιλάμε ολοκληρώθηκε η μετακίνηση πάνω από 4.500 χιλιάδων εκπαιδευτικών από τα γραφεία στα σχολεία. Το να γυρίσει ένας τόσο μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν είναι καθόλου εύκολο και δεν είναι και ανθρώπινο, καθώς καθένας ρύθμισε τη ζωή του ανάλογα με το πώς βόλευε και πώς μπορούσε εκείνο το διάστημα.

Εδώ πρέπει να πω, ότι είχα και τη σύμφωνη γνώμη και των συνδικάτων, οι οποίοι επανειλημμένα είπαν ότι πρέπει να τελειώσει το θέμα των αποσπάσεων και οι εκπαιδευτικοί να είναι στις θέσεις τους.

Οι αποσπάσεις αυτές έγιναν γιατί, για πάρα πολλά χρόνια το πολιτικό σύστημα και η διοίκηση δεν προσλάμβανε διοικητικό προσωπικό και έβαζε εκπαιδευτικούς σε θέσεις γραφείων.

Φέτος στο Υπουργείο Παιδείας θα έχουμε 400 λιγότερους εκπαιδευτικούς από ότι πέρυσι. Από τους 1.100, οι 650 θα φύγουν και το Υπουργείο θα κληθεί να λειτουργήσει με 400 λιγότερους. Θα μπορέσει; θα μπορέσει. Οργανώνουμε διαφορετικά τις υπηρεσίες για να πάνε οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Έχουμε έμπειρους εκπαιδευτικούς.

Τέλος Αυγούστου θα έχουμε τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που αλλάζει πολλά δεδομένα και στόχος μας είναι να ξεκινήσουν τα σχολειά, με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στην τάξη - όσο γίνεται καλύτερα - και θεωρώ ότι η όλη προεργασία που έγινε θα έχει θετικά αποτελέσματα.

Σχετικά με αυτοαξιολόγηση:

Φέτος πάμε στο θεσμό της αυτοαξιολόγησης. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 600 σχολεία εθελοντικά -γιατί την πρώτη χρονιά θα πάμε πιλοτικά. Θεωρώ ότι είναι ένα μήνυμα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί, ότι και οι ίδιοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στα σχολεία.

Επειδή λέγονται πολλά για το ότι δεν υπάρχουν υποδομές στα δημόσια σχολειά, οι δάσκαλοι είναι λίγοι, έχουμε κενά, πρέπει να ξεκινάμε από τα βασικά, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να γίνονται και όλα τα άλλα.

Σχετικά με τις αλλαγές στα σχολεία:

«Λιγότερη ύλη σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μπορεί το παιδί να αφήνει την τσάντα στο σχολείο και να κάνει με το δάσκαλο, αυτά που έκανε στο σπίτι ή στο φροντιστήριο»

Το Σεπτέμβριο θα ανακοινώσουμε το «Ψηφιακό Σχολείο». Στόχος είναι φέτος να αλλάξει το κλίμα. Οι γονείς θέλουν να δουν κάτι να αλλάζει στο σχολείο, το παιδί να μπαίνει στην νέα εποχή. Σε όλες τις χώρες το «νέο» είναι το ψηφιακό σχολείο, είναι το ψηφιακό περιεχόμενο, ο νέος τρόπος διδασκαλίας, ο διαδραστικός πίνακας,.

Υπάρχει ο αντίλογος που λέει ότι τα σχολεία μας είναι χάλια, είναι χάλια τα οικήματα. Δεν θα περιμένουμε να κάνουμε τη σχολική στέγη τέλεια στην Ελλάδα και μετά να φέρουμε το ψηφιακό σχολείο.

Ξεκινώντας το σχολείο, πρέπει να υπάρχουν τα βιβλία, να υπάρχει ο δάσκαλος και να έχει εξασφαλιστεί το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ιδίως στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό, τα παιδιά μας θα μπουν σε μια κοινωνία πολύ ανταγωνιστική, με νέα δεδομένα.

Από φέτος 800 σχολειά ξεκινάνε με νέο πρόγραμμα και νέες δράσεις, με νέες δραστηριότητες, με περισσότερες ώρες στο σχολείο.

Σχετικά με τα ολοήμερα, η λογική είναι να κάνουν μια σειρά μαθημάτων μέχρι τις 2.30 που θα περιλαμβάνει και δραστηριότητες, γιατί ένα μικρό παιδάκι μέχρι τις 2.30 δε μπορεί να κάνει μόνο μάθημα. Να είναι ένας συνδυασμός, παιχνίδι, διάβασμα βιβλίου.

Λιγότερη ύλη σε όλες τις βαθμίδες ώστε να μπορεί το παιδί αφήνει την τσάντα στο σχολείο και να κάνει με το δάσκαλο, αυτά που έκανε στο σπίτι ή στο φροντιστήριο.

Πάμε στην αλλαγή του λυκείου με 4 μαθήματα, με εργασίες, όχι απλά με εξετάσεις, με συνολικές δραστηριότητες των παιδιών, με μαθήματα επιλογής. Αυτό συνδέεται με την αλλαγή στα Πανεπιστήμια. Το παιδί θα μπαίνει σε σχολή και όχι σε τμήμα και θα μπορεί να κινηθεί και να κάνει και άλλες επιλογές. Το πώς πάει από το λύκειο στο Πανεπιστήμιο, θα συνδέεται με το συνολικό του βαθμό, όχι μόνο από μια εξέταση. Το Πανεπιστήμιο θα ορίζει ποια μαθήματα θέλει η συγκεκριμένη σχολή και τι συντελεστή βάζει σε κάθε μάθημα.

Η αλλαγή θα αφορά τα παιδιά που θα πάνε του χρόνου Α’ λυκείου. Στόχος είναι η αλλαγή να γίνει ομαλά την επόμενη χρονιά.

Σχετικά με τις απουσίες στο Λύκειο:

Είναι ντροπή για τη χώρα στο τέλος της χρονιάς το παιδί - επειδή έχει δικαίωμα 150 απουσιών, το οποίο θα αλλάξουμε από φέτος- να προσκομίζει ψεύτικες βεβαιώσεις. Να πηγαίνει ο γονιός το πλαστό πιστοποιητικό που έχει δώσει ο γιατρός και να το δέχεται ο δάσκαλος. Δηλαδή στα 18 του να ξέρει ένα παιδί ότι μπορεί να πάρει πλαστά χαρτιά από το δημόσιο σύστημα υγείας. Είναι αδιανόητο. Θα κατέβει πολύ το όριο των απουσιών και θα υπάρχει και τεκμηρίωση σοβαρή.

Σχετικά με τις προσλήψεις και τις αναπληρώσεις:

Για τους αναπληρωτές και τους προσωρινούς αναπληρωτές να σας πω αρχικά για τις προσλήψεις. Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα πάρουμε σε κάθε ειδικότητα εξαρτάται από τις ανάγκες . Γιατί πρέπει να επισημάνω ότι πέρυσι υπήρχε νομός της χώρας που είχε πάρει 77 υπεραρίθμους γυμναστές, υπήρχε νησί όπου είχε 6 υπεράριθμους γαλλικής φιλολογίας.

Τι έγινε με τον καινούργιο νόμο και ισχύει από εφέτος. Ο ωρομίσθιος είχε μειωμένα δικαιώματα, δεν είχε τα ίδια δικαιώματα με τους αναπληρωτές. Φέτος θα έχει κανονικά όλα τα δικαιώματα, γιατί πραγματικά ήταν πάρα πολύ άδικο να υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων.

Σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων :

Θυμάστε ότι είχαμε την απεργία των βαθμολογητών για αυτό είχαμε καθυστέρηση. Στις 26 με 27 Αυγούστου θα έχουμε τα αποτελέσματα.


H πανήγυρις του Σωτήρος αύριο.Tου Σωτήρος αύριο. Γιορτάζει και το μικρό ξωκκλήσι στα Δαυγάτα της Κεφαλονιάς, τα οποία επισκέφτηκα πρόσφατα, αφού φίλοι καλοί είχαν την καλοσύνη να με φιλοξενήσουν. Απόψε, σύμφωνα και με την σχετική αφίσα, στο χωριό υπάρχει πανηγύρι. Πολύ θα ήθελα να βρισκόμουν σε αυτό, αλλά η Αττική με καλούσε εδώ. Αναρτώ παρακάτω μερικές φωτό από το χωριό, στο οποίο υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο φυσικής ιστορίας που σας προτείνω να επισκεφθείτε, αν πάτε στην Κεφαλονιά. Μέσα στις προσεχείς μέρες θα σας έχω ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα για το πανέμορφο νησί. Ευχαριστώ και πάλι τους καλούς μου συναδέλφους που με φιλοξένησαν εκεί. Να είναι όλοι καλά.

Η αφίσα για το πανηγύριΑνεβαίνοντας για τα Δαυγάτα η πινακίδα μας πληροφορεί για τη θέση της μικρής εκκλησίας του Σωτήρος.Το εκκλησάκι του Σωτήρος που γιορτάζει αύριο.Η στήλη με τα ονόματα κατοίκων των Δαυγάτων που έπεσαν σε αγώνες του Έθνους μας.Ο κεντρικός δρόμος του χωριού. Στο βάθος τα Διλινάτα.Η πινακίδα στην είσοδο του Μουσείου της Φυσικής Ιστορίας.

Το παλιό κοινοτικό κατάστημα Δαυγάτων


Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Μιρέλλα Παπαοικονόμου: Απαντήσεις σε ερωτήματα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ. Παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Η Τέχνη ανοίγει τη Χάλκη


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Περιοχές διορισμού εκπ/κών Δ.Ε. για το σχ. έτος 2010-2011

Δείτε παρακάτω περιοχές που μπορούν να δηλώσουν εκπ/κοί Δ.Ε. ως τόπο μόνιμου διορισμού τους.

Μια επέτειος διδακτική

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Λεονταρίδη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Το καλοκαίρι της μεγάλης ζύμωσης

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Ν. Κωνσταντάρα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Mια επιστολή στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Διαβάστε παρακάτω μια επιστολή που απέστειλε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Πανεπιστημιακός κ. Αντρέας Ντεληθέος. Μου άρεσε και την αναρτώ εδώ.

«Υπαγε πρώτον…»

Κύριε διευθυντά

Ολοι έχουμε πρόχειρες γνώμες και συμβουλές για την έξοδο από την κρίση που μαστίζει τον τόπο μας. Ο κυριότερος μοχλός για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η αλλαγή των σχετικών νόμων. Κοινωνία και Πολιτεία έχουν συμπέσει στη διαπίστωση της ανάγκης αυτής και όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Αρκεί, όμως, μόνο η αλλαγή των νόμων; Δυστυχώς, όχι. Γιατί, Πολιτεία δεν είναι μόνο οι νόμοι, αλλά και οι άνθρωποι. Και αν δεν αλλάξουμε και εμείς οι άνθρωποι, μην περιμένουμε πολλά από την αλλαγή των νόμων. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η δική μας αλλαγή πρέπει να γίνει «πρώτον».

Και πρώτα πρώτα πρέπει να αρχίσουμε από τον επαναπροσδιορισμό των αξιών πάνω στις οποίες θεμελιώνουμε τη ζωή μας:

Αξίες μας είναι το αδιαπραγμάτευτο των διεκδικήσεών μας ή η διάθεση προσφοράς (γιατί όχι και θυσίας) για το κοινό καλό;

Αξίες μας είναι να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας ή να νοιαζόμαστε λίγο και για τον συνάνθρωπο;

Αξίες μας είναι η πεποίθησή μας (έστω και ορθολογικά τεκμηριωμένη) ότι ο «άλλος» η «ετερότητα» για την οποία πολύς γίνεται λόγος– είναι ένας πολτός λιπώδους μυελού, το αποτέλεσμα κάποιας τυχαίας και μοιραίας (γι’ αυτό και τραγικής) εξελικτικής διαδικασίας ή ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο «πρόσωπο» που αξίζει της «αιώνιας» φιλίας μας;

Οι αξίες αυτές δεν είναι θεωρητικολογίες και αμπελοφιλοσοφικές κατασκευές. Είναι άτόφιες, ζωντανές πραγματικότητες που συνέχουν και στηρίζουν ακόμη τα θεμέλια της κοινωνίας μας, που κάνουν:

Τον δάσκαλο του χωριού να μην περιμένει πρώτα αυξήσεις ή προσλήψεις για να αφιερωθεί με όλη του την ψυχή στη σωστή μόρφωση των παιδιών, που η κοινωνία τού εμπιστεύθηκε. Τον γιατρό του ΕΣΥ να μην περιμένει πρώτα τη δίκαιη, αλλά «εμφακελωμένη» αμοιβή του για να σκύψει με συμπόνοια αλλά και επάρκεια στον πόνο του συνανθρώπου του.

Τον δικαστικό να μη βάζει τη νομικώς κατοχυρωμένη «υπεροχή» του πάνω από την ανάγκη του πολίτη για μια δικαστική πράξη που την έχει άμεση ανάγκη και όχι «προγραμματισμένη» για μετά μήνες και χρόνια.

Τον πανεπιστημιακό να νοιάζεται για τον φοιτητή του περισσότερο από ό,τι νοιάζεται για την καριέρα του. Τον εργάτη να σκέπτεται πρώτα τον ταλαίπωρο συνάνθρωπό του που δεν θα μπορεί να πάει στο νοσοκομείο γιατί του φράζει το δρόμο η πορεία της διαδηλώσεώς του. Σ’ αυτή τη ζωή υπάρχουν «πρώτα» και «ύστερα». Ας τιμήσουμε τα «πρώτα» και ας διεκδικήσουμε τα «ύστερα».

Ανδρεας Κ. Ντεληθεος - Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών


Η γνώμη σας ποια είναι. Εμένα πάντως η επιστολή μου άρεσε πολύ...


Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010

Από αύριο ξανά εδώ.

Ενα απλό καλησπέρα και καλώς σας ξαναβρίσκω εδώ. Αναφέρομαι σε όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου μου. Κι αν το σχέδιο προέβλεπε οικοδομικές εργασίες... ο νούς έδωσε εντολή για μια μικρή θερινή απόδραση. Μια απόδραση 4-ημερης διάρκειας, αλλά γι αυτήν θα τα πούμε από αύριο. Θα έχω πλούσιο φωτογραφικό υλικό, για να ταξιδέψω νοερά κι εσάς.
Να είστε όλοι σας καλά.

Κυριακή, 1 Αυγούστου 2010

1η Αυγούστου

Καλό μήνα σας εύχομαι. Σε όλους όσους με διαβάζετε. Τούτος ο μήνας, ο τελευταίος των διακοπών, συνδέεται με πολλά. Θα έχουμε τον καιρό να τα πούμε εκτενέστερα, όμως. Να είστε όλοι καλά και να περνάτε καλά.