Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Δυσκολίες μαθητών

Κάντε κλικ παρακάτω για να διαβάστε τη διπλωματική εργασία της συναδέλφου κ. Δρίβα Αγγ. για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μας στην κατανόηση της έννοιας της συνάρτησης.

http://www.bozatzidis.gr/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%BC%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD.pdf

Oι Ρομπέν της καθαριότητας.

Κάντε κλικ παρακάτω και διαβάστε ένα δημοσίευμα από ΤΟ ΕΘΝΟΣ που είναι αξιοσημείωτο. Να, που η σκέψη μεταλλάσσεται σε δράση από κάποιους συμπολίτες μας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=5200842

Το savoir-vivre του e-mail

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο για να διαβάσετε για το πως πρέπει να συντάσσετε ένα e-mail. Το δημοσίευμα είναι από ΤΑ ΝΕΑ.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4530890&ct=1

Η μπαλλάντα του Ουρί

Και μιας και πριν ανάρτησα ένα κείμενο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, αναρτώ και ένα βίντεο με μια μουσική του που στοχεύει κατευθείαν στις χορδές της καρδιάς... Το ερμηνεύει ένας άλλος μεγάλος καλλιτέχνης , ο Μάριος Φραγκούλης.


Για το τραγούδι

Το τραγούδι είναι μια μαγική στιγμή κι εγώ ένας πανηγυριώτης μάγος εκπρόσωπός σας- αφού γεννήθηκα στον ίδιο καιρό με σας και μες στον ίδιο χώρο-, που θα φωτίσω τις κρυφές κι αθέατες γωνιές σας, θα σας εκπλήξω, θα σας γεμίσω ερωτήματα και μελωδίες που ίσως γεννούν δικές σας και θα μεταφερθούν στο σπίτι σας, έτσι που να κοπεί ο ύπνος σας και να χαθεί για πάντα- αν είναι δυνατόν- ο εφησυχασμός σας. Κι ας μην μπορείτε να με τραγουδήσετε. Μήπως τάχα μπορείτε να εξαφανίσετε ένα πουλί ή ν ατο φανερώσετε με΄απ΄το φόρεμα ή από το μαντήλι σας; Κι όμως δεν το ξεχάσατε κι ούτε θα το ξεχάσετε σ΄ όλη σας τη ζωή. Και θα το λέτε στα παιδιά σας έτσι όπως το πρωτοείδατε κάποια φορά από ένα μάγο σ΄ένα πανηγύρι-καθώς το τραγούδι μου [...]
Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιχνίδι ευφάνταστο μ΄ απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία προσεγμένη που γίνεται δική σας, δεμένη αναπόσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες. Και μην ξεχάσετε. Σαν φύγετε από εδώ, δεν σας ανήκει παρά μονάχα το αίσθημα,, η σκέψη και τα ερωτήματα, που ολόκληρο το βράδυ σας μετέδωσα μεσ΄απ΄ τη μουσική μου. Σε μένα απομένει το τραγούδι , η μαγική στιγμή μου, που είναι μια εξαίσια απάντηση αρκεί να με ρωτήσετε. Ρωτήστε με λοιπόν. Κι ύστερα σας παρακαλώ σωπάστε! Γιατί θα τραγουδήσω!

Κείμενο του Μάνου Χατζηδάκη από το πόνημά του "Ο καθρέφτης και το μαχαίρι, εκδ. ΙΚΑΡΟΣ"

Βραδιές Αυγούστου

Ξέρεις...θάθελα νάμουν στο νησί σου. Να σεργιανώ στη παραλία της πόλης σου , να ατενίζω τον έναστρο ουρανό, να σε ακούω, να σας ακούω, να ακούω τη μουσική σας. Να πιώ ένα καφέ εκεί στις καφετέριες που κάθεστε, να περιπλανηθώ στα σοκκάκια της πόλης που μεγάλωσες και έκανες τα πρώτα αναβλέμματα της σκέψης σου. Μα κι εδώ οι βραδιές είναι πολύ ευχάριστες. Η μια βραδιά εναλλάσσεται με την άλλη με παρέες καλών φίλων. Βραδιές που συνοδεύονται με τέρψεις γευστικές...και πρόσληψη θερμίδων. Ξέρεις κι εσύ πως η καλή κουβεντούλα σε προκαλεί να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς το πηρούνι και να γεύεσαι μερικές γουλιές κρασιού περισσότερο από άλλοτε. Ατενίζω από εδώ τη θάλασσα του Ν. Ευβοϊκού και ο νους ταξιδεύει συμμαχόντας με τις σκέψεις της καρδιάς του. Απόψε θα έχουμε, συν Θεώ, μια μαθηματική σύναξη. Μη με ρωτήσεις το περιεχόμενό της...Ούτε τη διάρκειά της. Είναι σίγουρο όμως πως η κουβεντούλα θα είναι ειλικρινής και θα περιλαμβάνει πολλά. Ισως και περίπατο κάτω, στο πεζόδρομο. Είπαμε πως δεν θα ανοίξουμε βιβλίο. Θα αντέξουμε στον πειρασμό όμως; Αν και το βιβλίο της ψυχής μας είναι σίγουρο πως θα το ανοίξουμε.

MILVA

Τώρα το καλοκαίρι η ανάγκη της ψυχής μας για μουσική ακρόαση είναι μεγαλύτερη από άλλες εποχές , ίσως. Εποχή χαλάρωσης και ανασύνταξης δυνάμεων αναζητά τη μελωδία έστω και ασυνείδητα. Ετσι το άκουσμα μουσικών από μένα με οδηγεί στην ανάρτηση κάποιων από αυτές με σκοπό να τις θυμηθείτε και να τις απολαύσετε κι εσείς.
Αφού κλείσετε λοιπόν κι εσείς τη μουσική του blog (στα δεξιά) απολαύστε MILVA.