Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Χτες βράδυ στο Ενοριακό πνευματικό Κέντρο του Αγ. Παντελεήμονα

Χτες βράδυ έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγ. Παντελεήμονος στην Παραλία του Μαραθώνα. Η μικρή εκκλησία που γιορτάζει σήμερα είχε τη τιμητική της. Την εορτή λάμπρυνε με την παρουσία του ο νέος πνευματικός μας ταγός, Μητροπολίτης Κηφισιάς και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος. Παρέστησαν βουλευτές της περιφέρειας Αττικής, ο Δήμαρχος του τόπου μας και δημάρχοι γειτονικών πόλεων. Μετά το τέλος της περιφοράς στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο του Αγ. Παντελεήμονα "Π Γεώργιος Δημητρακόπουλος" ο Σεβασμιώτατος βράβευσε την απόφοιτο του ΓΕΛ Μαραθώνα και παλιότερα του Γυμνασίου μας Ιζέλα Τσιμά. Η βράβευση της Ιζέλας έγινε σαν μια μικρή ηθική αμοιβή για τον αγώνα ζωής που έκανε όλα αυτά τα χρόνια στα σχολεία του τόπου μας. Με αφορμή το γεγονός πως ήμουν Δ/ντής του Γυμνασίου στο οποίο φοίτησε της είπα δυό λόγια. Και μεταξύ των άλλων της τόνισα πως...

"Να ξέρεις πως θα παρακολουθώ τη φοίτησή σου από εδώ και πέρα και θα ενδιαφέρομαι για σένα.
Θα εύχομαι και θα προσεύχομαι να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες και να σταθείς με τόλμη κι αξιοσύνη απέναντι σε όλα τα θέλω και τα όνειρά σου.
Μα θέλω να σου πω και μια άλλη μεγάλη αλήθεια.
Να θυμάσαι στη ζωή σου πως μεγάλους μας κάνουν οι δυσκολίες της ζωής.
Αυτές, που ενώ εμείς τις νομίζουμε εμπόδια, είναι αφετηρία για το ανάβλεμμα της ψυχής και του νου μας
Kι εσύ παιδί μου με όσα πέρασες και με τις μάχες που έδωσες είσαι πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ. Αυτό θα το θυμάμαι πάντα."


Μετά την εκδήλωση είχα την ευκαιρία να παρακαθήσω σε δείπνο προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου και της ακολουθίας του μαζί με τους καλούς και εκλεκτούς συναδέλφους μου κ. Σωτήρη Βασιλόπουλο Δ/ντή του Δ.Σ. Τύμβου Μαραθώνα και κ. Γιώργο Ψαθάκη Μαθηματικό, που μέχρι τώρα υπηρετεί στη Κ.Υ του ΥΠΔΒΜΘ. Και φυσικά η συζήτηση με τον Σεβ. ήταν επωφελής και πνευματοφόρος. Πατέρα Ιωσήφ ευχαριστούμε για όλα και από εδώ.


Από αριστερά ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ του Αγ. Παντελεήμονος, η βραβευθείσα, ο κ. Σωτ. Βασιλόπουλος και ο Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος



Από αριστερά, ο κ. Σωτ. Βασιλόπουλος, η βραβευθείσα, ο Σεβασμιώτατος και ο admin.



Ο Σεβασμιώτατος ενώ δίνει τους άρτους στα παιδιά του Εν. Κέντρου. Διακρίνονται ο π. Ιωσήφ , ο admin και ο συνάδελφος κ. Γιώργος Ψαθάκης.



Η βραβευθείσα με τους γονείς της, ο π. Ιωσήφ και ο admin.



O Σεβ. κ.κ. Κύριλλος ενώ ομιλεί στη βραβευθείσα.
Στο μέσο ο Δ/ντής του Δ.Σ. Τύμβου Μαραθώνα.