Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Ο Θεός δεν είναι απειλή αλλά ευκαιρία...

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του ) ακούστε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Νικόλαο να μας εκφράζει σκέψεις του. Για να τον ακούσετε κάντε κλικ εδώ.

Aν μ΄ αγαπάς...

Κλείστε πρώτα την μουσική του blog (στα δεξιά του ) κι ακούστε Τάνια Τσανακλίδου σ΄ ένα πολύ όμορφο τραγούδι.

Αν μ' αγαπάς
θα κλέψω χρώμα της φωτιάς και λευκό πανί
οι δυο μαζί να ζωγραφίσουμε ξανά τη ζωή

Αν μ' αγαπάς
δεν θα 'χει γκρίζο πουθενά να κοιτάς.
Θα με κρατάς και σε λιμάνια γιορτινά θα με πας

Μα αν όλα αυτά
που μοιάζουν όνειρα τρελά γίνουν μια κραυγή
αν όλα αυτά κι ό,τι κι αν έχω φανταστεί δε θα 'ρθει

θα 'ναι χαμός θα σκοτεινιάσει όλο το φως θα σβηστεί
ίσως γιατί για μένα ο κόσμος είσ' εσύ μόνο εσύ

Αν μ' αγαπάς
δε θα 'χει σύνορα για μας ούτε μοναξιά
με το βοριά και με τ' αστέρια της νυχτιάς συντροφιά

Αν μ' αγαπάς
με λόγια μόνο της καρδιάς θα μιλάς
θα με κρατάς και σε λιμάνια γιορτινά θα με πας

Αν μ' αγαπάς
δεν θα 'χει γκρίζο πουθενά να κοιτάς
θα με κρατάς και σε λιμάνια γιορτινά θα με πας

Αν μ' αγαπάς
θα κλέψω χρώμα της φωτιάς μόνο αν μ' αγαπάς

Αν μ' αγαπάς
δεν θα 'χει σύνορα για μας μόνο αν μ' αγαπάς

Η βαρεμάρα σκοτώνει...

Διαβάστε εδώ ένα σύντομο αλλ΄ ενδιαφέρον δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ερωτας στα 14;;;

Διαβάστε εδώ το πολύ αποκαλυπτικό άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Οι εποχές άλλαξαν και πρέπει όλοι να αντικρύζουμε την πραγματικότητα με ειλικρίνεια...

Aπεχθάνομια τη ρουφανιά...

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του ακαδημαϊκού κ. Παναγιώτη Τέτση στο βιβλιοδρόμιο από ΤΑ ΝΕΑ.

Στοιχεία τυατότητας...

Διαβάστε εδώ το άρθρο του πανεπιστημιακού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλους από ΤΑ ΝΕΑ. Με προβλημάτισε...

O έρωτας καίει τον εγκέφαλο...


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ με αφορμή την αυριανή, ξενόφερτη για μένα, γιορτή...

Η Παναγιά η Θαλασσίτρια στη Μήλο.

H Παναγιά η Θαλασσίτρια κι από κάτω ο κόλπος της Μήλου.Η εκκλησία από άλλη οπτική γωνία με τη γάτα απολαμβάνοντας...
Η Παναγιά από κάτω
Η φωτό που μου έστειλε ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Γ.Β.Κ.
Η Παναγιά η Θαλασσίτρια βρίσκεται στο Κάστρο, ακριβώς πάνω από τη Πλάκα, σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της νήσου. Είναι η προστάτρια των ναυτικών. Χρονολογείται στα 1738 μ.Χ. και κατά τη ανακαίνιση της ενώθηκε με το παρεκκλήσι της Παναγίας Ελεούσσας. Πάνω από τη πόρτα διακρίνεται το οικόσημο των Κρίσπι (Δούκες της Νάξου). Οι περισσότερες εικόνες που κοσμούν την εκκλησία είναι έργα του γνωστού Μήλιου καλλιτέχνη Εμμανουήλ Σκορδίλη και των μαθητών του.

Θυμάμαι την μεγάλη φωτό της εκκλησιάς στο καθιστικό του σπιτιού του νονού μου, επιφανούς Μηλίου διανοουμένου, και τις κουβεντούλες που είχαμε γύρω από την κυκλαδίτικη λαογραφία και εκκλησιαστική ζωή. Στην μνήμη του λοιπόν, αφιερώνω την ανάρτηση αυτή και είμαι υπερήφανος που είχα την τύχη να με ονοματίσει... Ν.Α.Α ας είναι παντοτεινή η θύμησή σου.

Αφορμή για την ανάρτηση, η φωτό που είδα στο blog του αγαπητού συναδέλφου Γιάννη Β. Κωβαίου. Γιάννη σ΄ ευχαριστώ για τις όμορφες φωτό που μου έστειλες και περιμένω κι άλλες....

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Δε μιλώ για μια νύχτα εγώ...

Και μιας και μεθαύριο είναι η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς , αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του), ακούστε Ελευθερία Αρβανιτάκη, σε μια επιτυχία της.Πρώτη μέρα μετά από δυό εβδομάδες...

Ξανά στα καθήκοντά μου σήμερα. Και ξανά στο τμήμα μου για μάθημα. Ευχαριστώ όλους για τις ευχές τους. Τους συναδέλφους μου, τους γονείς, τους μαθητές μου. Επιστρέφω, συν Θεώ, σιδερένιος. Και με όρεξη για δουλειά. Αντε, καλή σαρακοστή να έχουμε και να εργαστούμε λιγάκι περισσότερο. ΄Ολοι μας...

Πάντα τέτοια...

Καλή η αποκριάτικη εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου μας σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο. Πάντα τέτοια εύχομαι και του χρόνου καλύτερα. Καλή σαρακοστή να έχετε όλοι οι γονείς και να είστε καλά με τα παιδιά και τις οικογένειές σας.

Χτές βράδυ.

Βραδειά γλυκόλαλη χτες... Καλή η παρέα, χάρηκα το "επίπεδο", εξαιρετικός ο Γιώργος που μας ταξίδεψε σε πολλά μέρη, μα σημείωσα απουσίες αδικαιολόγητες...Αντρέα τι να πω? Πως θα δικαιολογήσεις την απουσία σου? Είπαμε.. αλλά όχι κι έτσι... Σοβαρή και πολύ αξιόλογη η επισκέπτης μας. ΄Αξια κατέχει τη θέση της...
Αρχηγέ έχω να κάνω μια πρόταση και τελειώνω. Την άλλη φορά να περιλαμβάνει και λίγο μεζέ η σύναξη...Να βοηθήσουμε λίγο κι εμείς στη διοργάνωση...Και να ακούσεις την μουσική που σου έδωσα, ε?
Τέλος χάρηκα για το δωράκι στο Γιώργο... Δεν το περίμενε μάλλον και ενώ η ώρα ήταν 1 το πρωί. Μωρέ ας μην είχαμε μάθημα σήμερα και θα το πηγαίναμε μέχρι πρωίας...

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου

Απάντηση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου στη Βουλή ύστερα από επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Σύριζα Τ. Κουράκη σχετικά με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

«Κανένα νέο τμήμα δεν θα ανοίξει, όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια, χωρίς να υπάρχουν καθηγητές και συγγράμματα, χωρίς να υπάρχουν προγράμματα σπουδών.»

Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Προφανώς , η συζήτηση σήμερα δεν αφορά το άσυλο. Το άσυλο συνδέεται με την ιστορία του λαού μας, με την ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων και δεν ετέθη ούτε τίθεται θέμα για την κατάργησή του. Είναι, όμως, σαφές ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο να καταμετρά κάθε χρόνο πόσες βιβλιοθήκες κάηκαν ή πόσοι υπολογιστές κατεστράφησαν ή πόσοι τοίχοι δεν υπάρχουν πια η πόσοι καθηγητές κρατήθηκαν όμηροι ή πόσα μαθήματα δεν έγιναν.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι πως το ελληνικό Πανεπιστήμιο είναι ο κεντρικός πυλώνας για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή στη χώρα. Σε περιόδους κρίσης, όπως σήμερα, πρέπει να είναι μία δάδα για την ελευθερία, αλλά ταυτόχρονα και για την επιστημονική γνώση. Θα ήθελα λοιπόν να κάνω σαφές ότι ως Υπουργός Παιδείας, μέσα στα πλαίσια προφανώς, του θεσμικού πλαισίου και αναγνωρίζοντας απολύτως το Αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων (το οποίο μάλιστα με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προωθήσουμε, ενισχύουμε είναι ο πυρήνας της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση )δεν έχω πρόθεση, σας διαβεβαιώνω, να καθίσω παρατηρήτρια Πανεπιστημίων ,τα οποία δεν κάνουν μαθήματα ή αυτά να διακόπτονται επειδή κάποιοι δεν δέχονται καθηγητές, διανοούμενους να εκφράζουν μια άλλη άποψη, όπως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε πια την καταπάτηση των νόμων από Πανεπιστημιακές σχολές που αφορούν πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας, όπως το πώς γίνονται οι εξετάσεις ή αν γίνεται παρακολούθηση μαθημάτων ή ακόμη το πώς αποκτώνται τα πτυχία. Όλα αυτά δεν είναι αδιάφορα ούτε θα συνεχίσουμε πολιτικά να κάνουμε πως δεν υπάρχουν.

Γι’ αυτό και έχει πολύ μεγάλη σημασία και θέλω να σας πω κ. Κουράκη, ότι επ’ αυτού έστειλα στην επιστολή μου στους Πρυτάνεις, τα είπα όλα λέξη προς λέξη και υπάρχει το κείμενο της ομιλίας μου μέσα στην Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Λαύριο, όπου δεν υπήρξε ούτε μια αντίρρηση, δεν υπήρξε ούτε ένας Πρύτανης, που να διαφωνήσει επί των θεμάτων αυτών και τα κείμενα εδόθησαν στη δημοσιότητα.

Το άσυλο, η σχέση μας με το άσυλο σήμερα, δεν είναι να μην αφήσουμε την Ελληνική αστυνομία να μπει, η οποία Ελληνική Αστυνομία είναι μέρος του Δημοκρατικού συστήματος, και βεβαίως κανένα λόγο δεν έχει να μπει στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο - δεν είμαστε σε περίοδο δικτατορίας - το πρόβλημα μας είναι να διαφυλάξουμε το άσυλο, την ελεύθερη διακίνηση όλων των ιδεών και όχι των ιδεών κάποιων οι οποίοι με ρόπαλα πολλές φορές χτύπησαν καθηγητές. Λοιπόν, το ελληνικό Πανεπιστήμιο πρέπει να γίνει ένα πρότυπο και ελευθερίας, αριστείας και δημιουργίας γνώσης και εκπαιδευτικής ποιότητας και φοιτητών οι οποίοι συμμετέχουν και στα μαθήματα τους και παίρνουν πτυχία τα οποία έχουν αντίκρισμα με βάση τη γνώση που έχουν αποκτήσει. Επ’ αυτού νομίζω ότι δε μπορεί κανένας να διαφωνήσει.

Δευτερολογία

Κυρία Πρόεδρε, κύριε Κουράκη, φαντάζομαι ότι η διευκρίνηση σας ότι δεν είστε υπέρ των καταστροφών στα Πανεπιστήμια είναι εκ του περισσού γιατί δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κόμμα που είναι υπέρ των καταστροφών για οποιοδήποτε λόγο!

Είμαστε σαφείς, το έχω πει από την πρώτη μέρα στη βουλή, ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του νόμου. Υπάρχει, όμως, ταυτόχρονα και ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα τηρηθεί. Έστειλα την επιστολή σε χρόνο νεκρό. Δεν θα ανοίγουμε κάθε φορά το θέμα όταν θα γίνονται επεισόδια. ‘Έθεσα το θέμα τώρα ώστε να μπορούν οι Πρυτάνεις και τα Πρυτανικά Συμβούλια, μέσα στα αυτοδιοίκητα Ιδρύματα των οποίων προΐστανται, να εφαρμόσουν το νόμο γιατί αλλιώς πρέπει να κατανοήσουν ότι οι ίδιοι έχουν ευθύνες. Ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να πληρώνει καταστροφές χωρίς να γίνεται καμία προσπάθεια αυτές να αντιμετωπιστούν.

Η ατζέντα που αφορά τα πανεπιστήμια πρέπει να αφορά την ουσία και η ουσία είναι η εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία δεν γίνεται όπως πρέπει να γίνεται. Υπάρχουν πάρα πολλές Σχολές - και αυτό είναι θέμα και της Ελληνικής Βουλής και των Κομμάτων - όπου κάποιος μπορεί να μπει στο Πανεπιστήμιο και να βγει από αυτό και να μην έχει πάει ούτε μία ημέρα σ' ένα μάθημα και να πάρει πτυχίο αυτό αποτελεί θέμα. Είναι θέμα ελευθερίας, δημοκρατίας , ανάπτυξης της χώρας.

Θα ήθελα να ανακοινώσω και στη Βουλή ότι φέτος είναι η πρώτη φορά που δεν θα υπάρξει κανένα νέο τμήμα στα μηχανογραφικά. Δε θα ανοίξει κανένα νέο τμήμα όπως γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όπου κάθε χρόνο ανακοινώνουμε νέα τμήματα στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια χωρίς να έχουν καθηγητές χωρίς να υπάρχουν συγγράμματα χωρίς να υπάρχουν προγράμματα σπουδών και οι φοιτητές περιμένουν επί χρόνια τους καθηγητές να έρθουν.

Αν αποφασίσουμε ότι το Πανεπιστήμιο είναι ο κεντρικός μοχλός ανάπτυξης, αριστείας, κοινωνικής συνοχής, διανόησης για τη χώρα, τα Πανεπιστήμιά μας θα πρέπει να μπουν στην πρώτη προτεραιότητα και ο στόχος μας είναι να κατατάσσονται στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι καμία απόφαση δε θα δίνεται με πολιτικά κριτήρια. Καμία απόφαση δε θα δίνεται για να ικανοποιηθούν οποιουδήποτε άλλου είδους προτεραιότητες. Την ποιότητα της εκπαίδευσης, το «πρώτα ο φοιτητής» και μετά ο δήμαρχος, ή οι τοπικοί παράγοντες, το « πρώτα ο μαθητής» και μετά οι καθηγητές και τα δικά τους συμφέροντα και μετά η κυβέρνηση και τα κόμματα. Πρώτα ο φοιτητής , η ποιότητα της εκπαίδευσης και μετά η συζήτηση για όλα τα άλλα. Το να φέρετε το άσυλο ως κεντρικό στοιχείο της συζήτησης της ατζέντας της παιδείας, σας διαβεβαιώνω ότι κάνετε μεγάλο λάθος. Τα προβλήματα της Παιδείας είναι αλλού, δεν είναι στο άσυλο.

(Απομαγνητοφωνημένο κείμενο)

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 11/02/2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά την απονομή βραβείων σε αριστούχους αποφοίτους σε εκδήλωση της Eurobank.
Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή. Αισθάνομαι πολύ περήφανη και πολύ συγκινημένη. Τα νιάτα, οι νέοι , οι έφηβοι έχουν λαμπρό μυαλό, μεγάλη επιμέλεια, κουράγιο και αισιοδοξία.
Τα μηνύματα των παιδιών είναι σημαντικά και θα μεταφέρω ένα μόνο που μου είπε ένας από τους πρώτους:
«Κυρία υπουργέ θα αντάλλαζα ευχαρίστως το βραβείο μου με μια άμεση μεταρρύθμιση στην Παιδεία και τα Πανεπιστήμια»
Του υπόσχομαι ότι αυτό θα γίνει.
Η Υπουργός κατά τη διάρκεια της βράβευσης ανακοίνωσε την τοποθέτηση της «Πρώτης των Πρώτων» , Αναστασίας Κορέντη στο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νεολαίας της Γενικής Γραμματείας της Νέας Γενιάς.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την οικονομία η Υπουργός δήλωσε:
Η χώρα δίνει μια πολύ κρίσιμη μάχη που θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αυτή τη μάχη δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να νικήσουμε. Θα το κάνουμε με ευρύτερες συναινέσεις και έχοντας κατανοήσει ο καθένας από όπου βρίσκεται ότι έχει ευθύνη.

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010

Λύστε την άσκηση. Δεν είναι δύσκολη...
Για τη Σαρακοστή που έρχεται...


Σαρακοστιανά (1997)

Tο θαύμα του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟ 1944 ΣΩΖΕΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

Τα φιλιατρά τιμούν κάθε χρόνο τον άγιο Χαράλαμπο .Είναι ο προστάτης της πόλεως,έτσι θέλησε ο ίδιος να είναι αφού στα χρόνια της κατοχής τα έσωσε την τελευταία στιγμή από βέβαιη και προδιαγραμμένη καταστροφή,που θα επιχειρούσαν οι κατακτητές Γερμανοί.Δε το βαστούσε η ψυχή του Αγίου να χαθεί μια τόσο όμορφη και πολυπληθές πόλη.Οι Φιλιατρινοί είναι ευγνώμονες στον άγιο και τον τιμούν δυο φορές.Ο Νέος άξιος μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ.Χρυσόστομος εις ανάμνηση του Θαύματος κάθε χρόνο 18 προς 19 Ιουλίου θα παραβρίσκεται με όλο το Χριστεπώνυμο πλήθος σε αγρυπνία στον Ιερό Ναό Των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλης των Φιλιατρών.Αν βρισκόσαστε στην ευρύτερη περιοχή την ημέρα εκείνη θα είναι μεγάλη ευλογία να παραβρεθείτε και σεις.

Ήταν τα μαύρα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής. Το Γερμανικό Στρατηγείο, που ήδρευε στην Τρίπολη, πληροφορήθηκε για ένα σαμποτάζ, που επιχείρησαν οι αντάρτες κοντά στα Φιλιατρά και αποφάσισε να τιμωρήσει σκληρά τους αντιστασιακούς.
Η ανίλεη διαταγή διαβιβάστηκε από το Στρατηγείο τηςΤριπόλεως στο Γερμανό Διοικητή των Φιλιατρών Κούνστερ και εκείνος με την σειρά του, την ανακοίνωσε στους αξιωματικούς και στρατιώτες του.Σύμφωνα με τη διαταγή( την επομένη ημέρα στις 6 τα πρωί οι Γερμανοί θα εφόνευαν ορισμένους προκρίτους των Φιλιατρών, χίλιους πεντακόσιους άνδρες θα τους έστελναν αιχμαλώτους στην Γερμανία, και εν συνεχεία θα έκαιγαν όλα τα σπίτια της πόλης.
Ο Αρχιμανδρίτης Θεόδωρος Κωτσάκης, Φιλιατρινός, που υπηρετούσε σε Ναό της Τριπόλεως, πληροφορήθηκε τη διαταγή και έπεσε σε βαθιά θλίψη. Πως να γλυτώσει τη γενέτειρα του από το φοβερό κακό;
Πήρε κάποιον Έλληνα, που γνώριζε τα Γερμανικά και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του στρατηγού. Απ' τον διάδρομο ακούγονταν φωνές, βρισιές, αναστάτωση.Κατάλαβαν, ότι η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Μια Ελληνίδα, που ήταν εκεί, τους συμβούλευσε να φύγουν το ταχύτερο, για να μην τους εκτελέσουν κι αυτούς επί τόπου.
Δεν χωρούσε πλέον καμία ανθρώπινη ενέργεια. Ο ευλαβής ιεροκήρυκας ειδοποίησε τότε αμέσως όλους τους Φιλιατρινούς, που κατοικούσαν στην Τρίπολη, να προσευχηθούν ολόθερμα στον Άγιο Χαράλαμπο και ο ίδιος όλη την νύκτα αγρύπνησε με έμπονο προσευχή. Το ίδιο έκαναν κι οι κάτοικοι των Φιλιατρών, που με ανησυχία είδαν τις έκτακτες νυκτερινές κινήσεις των Γερμανών και κατάλαβαν, πως κάποιο μεγάλο κακό προμηνυόταν.Δεν παρέβλεψε τις εναγώνιες προσευχές τους ο στοργικός προστάτης και πολιούχος τους πλέον Άγιος Χαράλαμπος. Τη νύκτα, την ώρα που κοιμόταν βαθιά ο Γερμανός Διοικητής, παρουσιάστηκε μπρος στο κρεβάτι του σαν ιεροπρεπής ορθόδοξος Λειτουργός με τα ιερατικά Του άμφια και λευκή μακριά γενειάδα. Ο σεβάσμιος Γέροντας του είπε με ιλαρότητα:
—Άκουσε, παιδί μου, τη διαταγή, που έλαβες, να μην την εκτελέσεις. Την πόλη αυτή την προστατεύω εγώ.
Ό Άγιος σε λίγο εξαφανίστηκε και ο Κούνστερ, που ξύπνησε για λίγο ανήσυχος απ' τον περίεργο επισκέπτη, σκέφτηκε πως ήταν όνειρο και έπεσε απ' το άλλο πλευρό να κοιμηθεί. Μετά όμως από λίγη ώρα, παρουσιάζεται πάλι ο Άγιος στον ύπνο του και του λέει:
—Αυτό που σου είπα, να κάνεις. Να μην εκτελέσεις τη διαταγή, κι εγώ θα φροντίσω να μην τιμωρηθείς.
Ξύπνησε πάλι, ανακάθισε για λίγο στο κρεβάτι, κάτι πήγε να σκεφτεί, μα σταμάτησε. Γαλουχημένος καθώς ήταν ο Κούνστερ με το στείρο πνεύμα του Προτεσταντισμού, που δεν τιμά τους Αγίους και δεν πιστεύει στα θαύματά τους, και σκληρυμένος με το άθεο πνεύμα του ναζισμού, δεν αποφάσιζε να υπακούσει στον Άγιο. Γνώριζε άλλωστε καλά, πως δεν χωρούσαν απειθαρχίες στις διαταγές των ανωτέρων του.Είχε πάλι κοιμηθεί, όταν για τρίτη φορά εμφανίστηκε ο σεβάσμιος ιερεύς και θέλοντας να τον πείσει, τον διαβεβαίωνε για την ασφάλεια του:
—Σου είπα, να μη φοβηθείς για τη Ζωή σου. Εγώ θα φροντίσω και δεν θα τιμωρηθείς, θα φυλάξω δε εσένα και όλους τους στρατιώτες σου και θα γυρίσετε πίσω στα σπίτια σας, χωρίς να πάθει κανένας σας τίποτε.
Δεν είχε όμως ακόμη λυγίσει ο Γερμανός Διοικητής των Φιλιατρών και ο "Αγιος δεν σταματούσε την προσπάθεια διασώσεως του ποιμνίου Του.Φρικτά όνειρα τάραξαν τον Γερμανό όλη την υπόλοιπη νύκτα. Άκουγε θρήνους και οιμωγές από βασανισμένους ανθρώπους. Σκιαχτερά φαντάσματα έφταναν κοντά του, σαν γυναικείες μορφές, που θρηνούσαν και του έδιναν κατάρες για την σφαγή των παιδιών τους. Κι έβλεπε ακόμη μαύρα σύννεφα, που έβγαιναν απ' το δωμάτιό του και ανέβαιναν και σκίαζαν τον ήλιο και σκοτείνιαζαν όλο το στρατόπεδο των Γερμανών. Οι στρατιώτες τρόμαζαν και πάνω στον φόβο τους έκαναν το σταυρό τους. Κι όλοι έτρεχαν πίσω απ' τα λιόδεντρα, να κρυφτούν.Ο Κούνστερ σηκώθηκε τρέμοντας και ταραγμένος, θυμήθηκε ότι είχε κι αυτός αφημένη πίσω οικογένεια. Το αίσθημα του ανθρωπισμού ξύπνησε για λίγο μέσα του και άρχισε να συλλογίζεται: Γιατί να γίνονται πόλεμοι, να σκοτώνονται άνθρωποι και να μένουν άθαφτοι, σαν τα σκυλιά; Γιατί να καίγονται σπίτια και υποστατικά και σε μια στιγμή να καταστρέφονται οι κόποι κι οι ιδρώτες μιας ολόκληρης Ζωής;
Προβληματίστηκε για λίγη ώρα και πάλι κυριάρχησε μέσα του το πνεύμα του φασισμού:
-—Είπα θα την κάψω την πόλη και θα την κάψω!
Ένοιωθε το κεφάλι του βαρύ και Ζαλισμένο απ' τον διακεκομμένο ύπνο και τα φρικτά όνειρα. Έκλεισε τα μάτια του πάλι για να κοιμηθεί, οπότε εμφανίστηκε για τέταρτη φορά Ο Άγιος Χαράλαμπος και του λέγει επιτακτικά και επίμονα:
—Πρόσεξε! Η πόλη δεν θα καεί και οι κάτοικοι δεν θα συλληφθούν. Είναι αθώοι. Το ακούς;
Τινάχτηκε πάνω ταραγμένος. Είχε πιστέψει πια, πως κάποιος Άγιος, προστάτης των Φιλιατρών, προσπαθούσε να ματαιώσει το βάρβαρο σχέδια τους. Με χέρια, που έτρεμαν, έπιασε το τηλέφωνο και κάλεσε το Στρατηγείο στην Τρίπολη. Με διστακτική φωνή άρχισε να αναφέρει στον Γενικό Διοικητή της Πελοποννήσου για την εφιαλτική νύκτα, που πέρασε και την περίεργη επέμβαση του Αγίου.Εκείνος πήγαινε να Βάλει τις φωνές, ότι οπωσδήποτε πρέπει να εκτελεστεί η διαταγή, και πάλι κόμπιαζε. Τι είχε συμβεί; Το ίδιο βράδυ είχε παρουσιαστεί ο Άγιος και στο Γενικό Διοικητή της Τριπόλεως, όπως ακριβώς τον περιέγραφε και ο Αξιωματικός από τα Φιλιατρά και είχε δώσει την ίδια εντολή.Τελικά λύγισε μπρος την καταπληκτική σύμπτωση των ονείρων και διέταξε:
—Γράψατε. Αναστέλλω την καταστροφή της πόλεως. Έλθετε αμέσως ενώπιόν μου αύριο μεσημβρίαν.
Η πόλη των Φιλιατρών σώθηκε.
Η χαρά, που πλημμύρισε στις καρδιές όλων, σαν ανακοινώθηκε η ματαίωση της αποφασισμένης καταστροφής, δεν περιγράφεται. Αγκάλιαζε ο ένας τον άλλο και ξεχύθηκαν πανηγυρικά στους δρόμους, στην αγορά, στις πλατείες.
Ο Γερμανός Διοικητής των Φιλιατρών κάλεσε το πρωί δύο ιερείς και τους ανέφερε τα σχέδια τους και την σωστική επέμβαση του Αγίου Ιερέως. Ρώτησε να μάθει, ποιος Άγιος προστάτευε την πόλη τους και με την συνοδεία των ιερέων και δύο άλλων στρατιωτικών, πήραν με την σειρά όλες τις εκκλησίες των Φιλιατρών. Άρχισαν από τον Άγιο Ιωάννη, τον Άγιο Νικόλαο, Άγιο Αθανάσιο και τελικά κατευθύνθηκαν προς την εκκλησία της Παναγίας.
Ο Κούνστερ αναζητούσε ν' αναγνωρίσει τον Άγιο, που του μίλησε κατ' επανάληψη στον ύπνο του. Όταν μπήκε στο ναό της Παναγίας και είδε σ' ένα προσκυνητάρι την μορφή του Αγίου Χαραλάμπους, συγκλονίστηκε ολόκληρος. Αναγνώρισε τον σεβάσμιο νυκτερινό του επισκέπτη και ντράπηκε για την απιστία του, για τις επανειλημμένες πεισματικές αρνήσεις του. Κατάλαβε ότι η Ορθόδοξη πίστη μας είναι ολοζώντανη και ότι οι άγιοι δεν είναι απλά διακοσμητικά των ναών. Κάλυψε με τα χέρια του το πρόσωπό του και είπε μερικές προσευχές στην γλώσσα του.
Με έκσταση και ιερό ρίγος οι παριστάμενοι ιερείς και λαικοί παρακολουθούσαν την σκηνή, και όταν τελείωσε την προσευχή του, με συγκίνηση του ανέφεραν την άθληση του Αγίου Χαραλάμπους και τα πολλά του θαύματα.
Όταν μαθεύτηκε σ' όλη την πόλη το πανσωστικό αυτό θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους, έσπευσαν όλοι να προσκυνήσουν τον μεγάλο προστάτη τους και να ψάλουν ευχαριστήριες δοξολογίες. Όλη τη μέρα οι καμπάνες κτυπούσαν γιορταστικά και διαλαλούσαν την τρανή των Φιλιατρών χαρά, επί πολλές δε ημέρες πλήθη χριστιανών από τα γύρω χωριά και τις πλησιόχωρες πολιτείες συνέρρεαν σε παλλαικό προσκύνημα του θαυματουργού Ιερομάρτυρος. Ο Άγιος Χαράλαμπος τήρησε τις υποσχέσεις του προς τον Γερμανό φρούραρχο των Φιλιατρών. Τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι άνδρες της φρουράς, όταν τελείωσε ο πόλεμος, επέστρεψαν στα σπίτια τους, χωρίς να πάθει κανένας τους τίποτε.
Ο Κούνστερ βρέθηκε ξανά στην Ζεστή οικογενειακή του φωλιά με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Το συγκλονιστικό όμως περιστατικό των εμφανίσεων του Αγίου Χαραλάμπους, δεν ήταν δυνατόν να το λησμονήσει.
Δυο χρόνια αργότερα αποφάσισε να έρθει οικογενειακώς στα Φιλιατρά για την γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Την παραμονή τον είδε πάλι στον ύπνο του και του είπε να πραγματοποιήσει το ταξίδι του, γιατί οι κάτοικοι των Φιλιατρών θα τον δεχτούν με πολλή χαρά. Με μικρή καθυστέρηση έφτασε στις 11 Φεβρουαρίου, δηλαδή μια μέρα μετά τον πανηγυρικό εορτασμό της μνήμης του.
Όταν τον είδανε οι Φιλιατρινοί, τον υποδέχτηκαν συγκινημένοι και για να τον τιμήσουν γιόρτασαν και την δεύτερη ημέρα. Έψαλαν στο Ναό επίσημη δοξολογία και συνέχισαν το πανηγύρι με τραπέζια και χαρές.
Και για πολλά ύστερα χρόνια, την μέρα της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους ο παλαιάς Φρούραρχος των Φιλιατρών μετέβαινε εκεί, για να προσευχηθεί με τους Φιλιατρινούς και να ευχαριστήσουν μαζί τον Προστάτη τους, που έσωσε αυτούς μεν από την φωτιά, τις σφαγές και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεων, εκείνον δε από τα δεινά του πολέμου και κυρίως από τον επικίνδυνο λοιμό της απιστίας

Πηγή Το συναξάρι του Αγίου Χαραλάμπους -Θεοτέκνης Μοναχής-Έκδοση Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου-Μετέωρα

Tου Αγ. Χαραλάμπους σήμερα

Ήταν ιερέας στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Η ζωή του ήταν μια συνεχής υπηρεσία αφοσίωσης στον Χριστό και αγάπης προς τον πλησίον. Όταν το 198 ο Σεπτίμιος Σεβήρος εξαπέλυσε διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός έφερε μπροστά του το Χαράλαμπο και τον απείλησε ότι θα τον βασάνιζε πολύ σκληρά, για να αρνηθεί τον Χριστό.


Ο γέροντας ιερέας χαμογέλασε και απάντησε: «Εμείς οι χριστιανοί είμαστε εξοικειμένοι με τους αγώνες και τους πολέμους, όπως οι γενναίοι στρατιώτες δεν επιθυμούν τον ήσυχο θάνατο στο κρεβάτι, αλλά τον δοξασμένο της μάχης. Σε μένα υπάρχουν τα γηρατειά, αλλά να μάθετε καλά ότι στους δικούς μας αγώνες το παν είναι η ψυχή, η αποφασιστικότητα, η αυταπάρνηση. Αυτά δεν πέφτουν με την ηλικία, αλλά μένουν πάντα ανθηρά και νέα. Αμφιβάλλεις, έπαρχε; Δοκίμασε. Και θα δεις ότι με τη χάρη του Κυρίου μου Ιησού Χριστού θα κουραστούν όλοι οι ακμαίοι δήμιοί σου, χωρίς ο ιερέας Χαράλαμπος να ζητήσει την επιείκειά σου».

Εκνευρισμένος από τα λόγια αυτά ο έπαρχος, διατάζει και τον γδέρνουν ζωντανό. Αυτός, όμως, αντί να σπαράζει από τον πόνο δοξολογούσε τον Θεό για την αντοχή που του έδινε. Τότε πολλοί δήμιοι, που έβλεπαν αυτό το θαύμα, πίστεψαν στον Χριστό. Φοβισμένος ο έπαρχος τον άφησε ελεύθερο. Αργότερα ο ίδιος ο Σεβήρος, μη μπορώντας να τα βγάλει πέρα μαζί του, τον αποκεφάλισε σε ηλικία 113 ετών.

Σύγχρονα θαύματα του Αγίου Χαραλάμπους πολιούχου του Πύργου της Ηλείας

Η διάσωση των κατοίκων του Πύργου από την φοβερή επιδημία πανώλης το 1860.Η νόσος αυτή εξαλείφθηκε από τον Αγιο Χαράλαμπο μετά από θερμή προσευχή προς αυτόν και παράκληση.Λένε μάλιστα ότι οι Πύργιοι είδαν καταπληκτικό θέαμα.Ο Αγιος με την ράβδο του εσπρωχνε ένα λευκό σαν βαμβάκι νέφος στον ουρανό μέχρι που το έρριψε στην θάλασσα.Ηταν η ασθένεια που καταδίωξε ο Αγιος.Και σε άλλα μέρη όμως κατά καιρούς ήταν εμφανής η παρουσία του Αγίου Χαραλάμπους στην εκδίωξη της πανώλης,όπως στην θεσσαλία στο χωριό Σαβάλια και στη Δημητσάνα όπου μετονομάστηκε ο Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου σε Ναό Αγίου Χαραλάμπους ,εξαιτίας της θαυματουργικής παρέμβασης του Αγίου.

Στον Αγιο Χαράλαμπο αποδόθηκε η εκδίωξη της θανατηφόρας επιδημίας της γρίπης το 1918,από την Ηλεία και την Ελλάδα,εξαιτίας της οποίας χιλιάδες ανθρώπων πέθαιναν για μήνες.

Το 1687 οι Αγαρηνοί με αρχηγό τον τρομερό Αχμέτ Εφέντη,πολιόρκησαν τον Πύργο.Μετά από παρακλήσεις των κατοίκων στον Αγιο Χαράλαμπο,επεσε ασθένεια λοιμική στον στρατό του Εφέντη και πολλοί από τους στρατιώτες του πέθαναν,με αποτέλεσμα να αποσυρθεί και να σωθεί η πόλη από την πολιορκοία.

Το 1821 οι Τούρκοι αποβιβάστηκαν στο λιμάνι και πολιόρκησαν τον Πύργο με σκοπό να προχωρήσουν προς την Τριπολιτσά και να καθαρίσουν την περιοχή από τα επαναστατικά στρατεύματα.Αφού έκαψαν ένα μέρος της πόλης,προσπάθησαν να προχωρήσουν προς τον κεντρικό δρόμο με τις άμαξες και τον οπλισμό τους.Ομως στα περίχωρα του μικρού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους είχε λάβει θέσεις ένας μικρός αριθμός αποφασισμένων ελλήνων στρατιωτών,οι οποίοι με τη βοήθεια του Αγίου εκδίωξαν τους πολυάριθμους Τούρκους.Τώρα οι Τούρκοι θα πρέπει για εβδομάδες να ψάχνουν άλλα περάσματα για να φτάσουν στην Τριπολιτσά.Το μόνο πέρασμα που έχει μείνει είναι το ηρωικό Πούσι,όπου οι Ελληνες έχουν παραταχθεί οργανωμένα,λόγω της καθυστέρησης των Τουρκων στον Πύργο και δίνουν το αποτελειωτικό χτύπημα στον εχθρό.

Στον Ιταλικό βομβαρδισμό το 1941,λίγες ώρες πριν γίνει,δημιουργόταν ένα πυκνό σύννεφο ομίχλης στον ουρανό του Πύργου με αποτέλεσμα τη συνεχή αναβολή του και τελικά τη ματαίωση του και τη διάσωση της πόλης.Πρίν καταλάβουν οι Γερμανοί τον Πύργο είχε προηγηθεί σφοδρός βομβαρδισμός.Κανείς όμως από τους κατοίκους δεν έπαθε τίποτα,γιατι οι βόμβες έπεσαν σε ακατοίκητα μέρη και πολλές δεν εξεράγησαν καθόλου.

Στις 26 Μαρτίου 1993 ο μεγάλος σεισμός του Πύργου στις 14:10Ωρα διαμοιράστηκε σε δύο σεισμούς των 5,5 και 5,8R και από άποψη χρόνου 3 λεπτά κενό μεσολάβησαν μεταξύ των μεγάλων δονήσεων,με αποτέλεσμα οι ζημιές να μην είναι φοβερές.Αυτή η διαμοίραση του σεισμού ήταν επιστημονικά εντυπωσιακό φαινόμενο.Πολύ καιρό πριν γίνονταν συνεχείς μικρές δονήσεις τα βράδια,σαν προειδοποίηση ώστε οι κάτοικοι να έχουν πάρει τα στοιχειώδη μέτρα και να είναι σε ετοιμότητα για την ώρα του μεγάλου σεισμού.Την ώρα του σεισμού πολλά μικρά παιδάκια με τα αθώα μάτια τους είδαν όπως λένε τον <<παππού>> να κρατάει με απλωμένα τα χέρια του τα σπίτια του Πύργου για να μην πέσουν.Μετά το σεισμό πολλοί κάτοικοι είδαν στον ύπνο τους τον Αγιο Χαράλαμπο να τους αναφέρει ότι με δική του παρέμβαση ο μεγάλος σεισμός χωρίστηκε σε δύο μικρότερους και για αυτό έγινε και περιφορά της εικόνας του Αγίου στην πόλη.

Η Εκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του την 10η Φεβρουαρίου.

Απολυτίκιο

Ως στύλος ακλόνητος της Εκκλησίας Χριστού, και λύχνος αείφωτος της οικουμένης, σοφέ, εδείχθης Χαράλαμπε. ΄Ελαμψας εν τω κόσμω δια του μαρτυρίου, έλυσας και ειδώλων την σκοτόμαιναν μάκαρ. Διο εν παρρησία Χριστώ πρέσβευε σωθήναι ημάς.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

09/02/2010


Ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010• Το διαδίκτυο είναι, και από εκπαιδευτικής πλευράς, μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του προηγούμενου αιώνα, είναι ένας τεράστιος εικονικός κόσμος γεμάτος γνώση, αλλά και κινδύνους. Τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά, θα έχουν άγνοια κινδύνου, περιέργεια και αυθορμητισμό. Το διαδίκτυο θα είναι πάντα άναρχο, αχανές και θα μεταβάλλεται συνεχώς. Για αυτό είναι αναγκαία συνθήκη η εφαρμογή κανόνων, αλλά δεν είναι ικανή. Το πραγματικό στοίχημα είναι να δώσουμε στα παιδιά τη γνώση για να προστατεύουν τους εαυτούς τους .
• Για αυτό η ασφάλεια του παιδιού στο διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο, πολύπλευρο θέμα στο οποίο η εκπαίδευση πρέπει να έχει αποφασιστικό ρόλο. Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε το διαδίκτυο λιγότερο ελεύθερο, αλλά τον νέο καλύτερα εκπαιδευμένο στη χρήση του.
• Το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα του δομή, που περιλαμβάνει και τη δια βίου Μάθηση, μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της ασφάλειας του παιδιού στο διαδίκτυο. Τόσο με την εξειδικευμένη εκπαίδευση, την διαρκή επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και με τις σημαντικές τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει όπως λ.χ. το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.
• Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ένα συνολικό σχέδιο για την ψηφιακή σύγκλιση και τη χρήση του διαδικτύου στα σχολεία το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων :
I. συνεργασία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη των παιδιών στις δραστηριότητες που βασίζονται ή αξιοποιούν εργαλεία της πληροφορικής.
II. ενημέρωση των γονέων, ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίζουν τα παιδιά τους σε ζητήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, αλλά και να μαθαίνουν από αυτά. Τα παιδιά φέρνουν τώρα και αυτά τη γνώση στο σπίτι και «εκπαιδεύουν» τους γονείς τους.
III. ηλεκτρονική επικοινωνία γονέων με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο.
• Μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών δίκτυο στη χώρα. Μέσω αυτού παρέχει σε περισσότερα από 14.800 σχολεία υπηρεσίες διαδικτύου, όπως ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο διαδίκτυο , υπηρεσίες επικοινωνίας, διάθεσης και ανάκτησης ψηφιακού περιεχομένου , υπηρεσίες πολυμέσων τηλεδιάσκεψης δικτυακής πύλης και άλλες.
• Στον γοητευτικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο του διαδικτύου πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα τείχος προστασίας δεν θα μπορεί να προστατεύει τα παιδιά μας παντού και πάντα. Ο τοίχος προστασίας, αλλά και το παράθυρο προς τον κόσμο είναι η γνώση.

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010

Μια άσκηση για τους μαθητές μου, της Γ΄ Γυμνασίου.

Pro 1

Σύρος


Εκεί θέλω να περπατήσω...

Στα σοκκάκια της πρωτεύουσας...

Που αναδύουν μυρωδιά λουκουμιού...

Γλυκίσματα της ζωής μας...

Μια μυγδαλιά και εσύ...


Νικηφόρος Βρεττάκος

Μια μυγδαλιά και δίπλα της εσύΜιὰ μυγδαλιὰ καὶ δίπλα της,
ἐσύ. Μὰ πότε ἀνθίσατε;
Στέκομαι στὸ παράθυρο
καὶ σᾶς κοιτῶ καὶ κλαίω.

Τόση χαρὰ δὲν τὴν μποροῦν
τὰ μάτια.
Δός μου, Θεέ μου,
ὅλες τὶς στέρνες τ' οὐρανοῦ
νὰ στὶς γιομίσω.
Ατμητος λόγος, προσωπικός μου λόγος

Κι αν με ρωτήσεις για το εσύ...
Γιατί ξέρω πως ο νους μπροστά στα ερωτήματα καλπάζει...
Απαντώ: Εσύ, εσείς, όλα τα όνειρα , οι στοχασμοί, οι ενατενίσεις
η αποθησαύριση των σκέψεων κι οι ελπίδες...

Μα και οι κώδικες των υπαινιγμών...

Αν δεν μου 'δινες την ποίηση Κύριε...

Νικηφόρου ΒρεττάκουΑν δεν μού 'δινες ποίηση Κύριε
Ἂν δὲ μούδινες τὴν ποίηση, Κύριε,

δὲ θάχα τίποτα γιὰ νὰ ζήσω.

Αὐτὰ τὰ χωράφια δὲ θάταν δικά μου.

Ἐνῷ τώρα εὐτύχησα νἄχω μηλιές,

νὰ πετάξουνε κλώνους οἱ πέτρες μου,

νὰ γιομίσουν οἱ φοῦχτες μου ἥλιο,

ἡ ἔρημός μου λαό,

τὰ περιβόλια μου ἀηδόνια.

Λοιπόν; Πῶς σου φαίνονται; Εἶδες

τὰ στάχυά μου, Κύριε; Εἶδες τ' ἀμπέλια μου;

Εἶδες τί ὄμορφα ποὺ πέφτει τὸ φῶς

στὶς γαλήνιες κοιλάδες μου;

Κι' ἔχω ἀκόμη καιρό!

Δὲν ξεχέρσωσα ὅλο τὸ χῶρο μου, Κύριε.

Μ' ἀνασκάφτει ὁ πόνος μου κι' ὁ κλῆρος μου μεγαλώνει.

Ἀσωτεύω τὸ γέλιο μου σὰν ψωμὶ ποὺ μοιράζεται.

Ὅμως,

δὲν ξοδεύω τὸν ἥλιό σου ἄδικα.

Δὲν πετῶ οὔτε ψίχουλο ἀπ' ὅ,τι μοῦ δίνεις.

Γιατί σκέφτομαι τὴν ἐρμιὰ καὶ τὶς κατεβασιὲς τοῦ χειμώνα.

Γιατί θἄρθει τὸ βράδι μου. Γιατί φτάνει ὅπου νἆναι

τὸ βράδι μου, Κύριε, καὶ πρέπει

νἄχω κάμει πρὶν φύγω τὴν καλύβα μου ἐκκλησιὰ

γιὰ τοὺς τσοπάνηδες τῆς ἀγάπης.

Memories of Beirut...ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ
Δελτίο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας παιδιών-εφήβων

Διαβάστε εδώ το δελτίο της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Εταιρείας Παιδιών και Εφήβων. Εχει ενδιαφέροντα θέματα.

Πατέρας: ΄Εχει πολλά να προσφέρει

Διαβάστε εδώ το περιεχόμενο του φυλλαδίου της Εταιρείας ψυχοκοινωνικής Υγείας του παιδιού και του εφήβου, που αναφέρεται στο ρόλο του πατέρα. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2010

O συνήγορος του πολίτη για τους σχολικούς κανονισμούς και τη δημοκρατική διοίκηση στη Β/θμια Εκπαίδευση

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του συνήγορου του πολίτη για τους σχολικούς κανονισμούς και τη δημοκρατική διοίκηση στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δάσκαλε τι δίδασκες?

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ. Είναι αποκαλυπτικό...

Ψυχρός πόλεμος για 10 ίντσες

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ σχετικά με τα προϊόντα των νέων τεχνολογιών.

Eναλλακτικά παιχνίδια

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.