Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Πανσέληνος



Αφού κλείστε την μουσική του blog ακούστε την "Πανσέληνο" από τη Χαρούλα Αλέξίου. Ακούγοντας το τραγούδι παλινδρόμησα τη σκέψη... Πρόσκαιρος αναχωρητής έγινα του παρόντος...Στο μικρό κόλπο στο Στιβάρι και πάλι πήγα. Απέναντι το νησί των ονείρων εκείνων που ήθελαν ανα αλλάξουν τον κόσμο. Το φεγγάρι τους έκανε νόημα μα η ψυχή τους δεν ήθελε να συμβιβαστεί... Κι αφού η ιστορία με προσγείωσε απότομα, ως συνήθως, κινήθηκα ανατολικότερα....Είχα δεί λίγο πιο πριν αγκαλιασμένες τις ψυχές του πατέρα και του μπαρμπα-Γιώργη των ΡΕΞ εκεί. Να αναπολούν τα παλιά. Τους έβλεπα να ατενίζουν το κόσμο του τώρα και να χαίρονται... Τη φιλία και την αδελφική αγάπη που είχε ο ένας για τον άλλο. Από εκεί λοιπόν πήγα στη νυχτερινή χώρα... με τα αυγουστιάτικά πεφτάστερα. Αντίκρυσα τις παλιές φωτό στο σχολείο και ανεβάσα τη διάθεση. Και το διάβα με έφερε στη Ρίβα... να βλέπω την επιτύμβια στήλη με το όνομα του θείου Δημητρού και τόσων άλλων που δεν πρόκαμαν να εξομαλύνουν το νόστο. Μικρά Αγγλία... Μεγάλο νησί της καρδιάς μου... Στα βουνά σου μου αρέσει να βλέπω να αναδύεται αργά η πανσέληνος...Προσδοκώ στην έλευσή μου και πάλι εκεί. Με Πανσέληνο και όχι μόνο!!!

Οι φίλοι μου χαράματα

Αφού κλείστε τη μουσική του blog (στα δεξιά του) ακούστε τη Χαρούλα Αλεξίου σε ένα όμορφο τραγούδι.

Η τελετή της βράβευσης των νέων φοιτητών του Μαραθώνα

Χτες το βράδυ στο Μουσείο του Μαραθωνείου δρόμου, στο Κέντρο του Μαραθώνα ,έγινε η τελετή της βράβευσης των νέων φοιτητών του τόπου από το Δήμαρχό μας κ. Σπύρο Ζαγάρη. Παρέστησαν νέοι φοιτητές με μέλη των οικογενειών τους, η αντιδήμαρχος κ. Τασντουλή-Καλέμη Αικ., η Πρόεδρος της Δημ. ΕΠιτροπής Παιδείας κ. Δημέλη Ευαγ., η Δ/ντρια του ΓΕΛ Μαραθώνα κ. Κόλια Στ. και ο admin του blog. Kαλό δρόμο στις σπουδές και στη ζωή σας παιδιά. Και συγκράτησα τη φράση του Δημάρχου μας να έχουν καλό δρόμο στο Μαραθώνειο της ζωής τους και πως "Μήδοι" υπάρχουν και σήμερα...

Ο admin του blog Δημ. Σπυρόπουλος με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μαραθώνα κ. Χρήστο Παιδή.




Ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης στο βήμα, απευθύνοντας χαιρετισμό.




Από αριστερά: Σπ. Ζαγάρης Δήμαρχος Μαραθώνα, Ευαγ. Δημέλη Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Στεφ. Κόλια Δ/ντρια Γεν. Λυκείου Μαραθώνα και Σπυρόπουλος Δημ. Δ/ντής Γυμνασίου Μαραθώνα




Από δεξιά προς τα αριστερά: Σπ. Ζαγάρης Δήμαρχος Μαραθώνα, Ευαγ. Δημέλη Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Χρήστος Παιδής Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Μαραθώνα και Σπυρόπουλος Δημ. Δ/ντής Γυμνασίου Μαραθώνα


Kαι η ομιλία του Δημάρχου παρακάτω.

Κυρίες και κύριοι,

Αγαπητά μας παιδιά

Είμαι πολύ συγκινημένος που βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ σ’ αυτή την εκδήλωση τιμής των νέων μας.

Σαν δημοτική αρχή δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη νέα γενιά, τους κληρονόμους του μέλλοντος μας.

Σήμερα τιμάμε τα παιδιά, που με την εισαγωγή τους

στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ανοίγουν μια καινούρια πόρτα στο προσωπικό τους μέλλον. Ανοίγουν μια καινούρια πόρτα στη γνώση.

Αποκτούν μια επιπλέον δυνατότητα να ενταχθούν δυναμικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή, να συμβάλλουν ενεργά στο δημόσιο βίο.

Δεν σημαίνει βέβαια ότι οι νέοι μας που επέλεξαν άλλους δρόμους και άλλους τρόπους για να εξασφαλίσουν δεξιότητες και εφόδια για τη ζωή τους, δεν αξίζουν τιμής και επαίνου.

Η σημερινή νεολαία καλείται να αξιοποιήσει εξαιρετικές ευκαιρίες προόδου και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα, όπως υψηλά ποσοστά ανεργίας, ανταγωνισμό, μεγαλύτερες απαιτήσεις στο χώρο εργασίας και ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον.

Είμαι όμως αισιόδοξος γιατί πάντα η νέα γενιά καταφέρνει να πάει τον κόσμο μας ένα βήμα πιο μπροστά, σ’ ένα μέλλον, λίγο καλύτερο πάντα από το παρελθόν.

Aγαπητά μας παιδιά.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την καινούργια χρονιά.

Το 2010 είναι χρονιά ορόσημο για τον Δήμο μας.

Είναι η χρονιά της μεγάλης επετείου των 2500 χρόνων, από την ιστορική μάχη του 490π.Χ., που έκανε την πόλη μας σύμβολο και σημείο αναφοράς.

Εδώ και 25 αιώνες το όνομα του Μαραθώνα εμπνέει και αποτελεί σύμβολο της δημοκρατίας, του αγώνα για την ελευθερία, σύμβολο της προσπάθειας και της αντοχής.

Στον Μαραθώνα εξασφαλίστηκε η εξέλιξη του πολιτισμού της κλασικής αρχαιότητας και του μετέπειτα ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Αυτή την πόλη θα κληρονομήσετε εσείς που γεννηθήκατε εδώ, ή επέλεξαν οι οικογένειές σας για να κατοικήσετε.

Σαν δημοτική αρχή κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να αξιοποιήσουμε την κληρονομιά σας.

Να την κάνουμε μοχλό ανάπτυξης .Να δημιουργήσουμε για σας ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης και καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας.

Είναι ένας μαραθώνιος αυτή η προσπάθεια. Αγώνας μακρύς κι επίπονος. Και υπάρχουν και …..οι «Μήδοι».

Αλλά η ιστορία επαναλαμβάνεται και η μάχη μας θα είναι νικηφόρα.

Στο κατώφλι λοιπόν του 2010, επιλέξαμε φέτος , σαν μικρή ένδειξη τιμής για την επιτυχία σας, εκτός από το αναμνηστικό δίπλωμα, να σας προσφέρουμε από ένα λευκωματικό τόμο που έχουμε εκδόσει για την πόλη μας.

Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον Μαραθώνα στην καρδιά σας , όπου κι αν σας οδηγήσει η ζωή.

Κλείνοντας , συγχαίρω την σπουδάζουσα νεολαία μας κι εύχομαι καλή φοιτητική σταδιοδρομία.

Συγχαίρω όμως και τις οικογένειές τους, γιατί χωρίς την συμπαράστασή τους δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Συγχαίρω τους δασκάλους, όλων των βαθμίδων γιατί η βοήθειά τους ήταν απαραίτητη.

Όχι μόνο οι γονείς αλλά και οι δάσκαλοι χτίζουν τους χαρακτήρες των παιδιών μας,

πέρα από τη γνώση με την οποία, τους εφοδιάζουν.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά.

Με υγεία και αγάπη.