Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Η διαμαρτυρία πρέπει να μετατραπεί σε δημιουργία

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο οποίο καταγράφονται οι σκέψεις και οι απόψεις του Δ/ντή της Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Aπό το "πέμπτο βουνό"...

Διάβασα στο "πέμπτο βουνό" του Paulo Coelho...

O άνθρωπος πρέπει να διαλέγει. Αυτό είναι και η δύναμή του,

η ισχύς των αποφάσεών του...

Aσκήσεις Γεωμετρίας Α΄ Λυκείου

Διαβάστε παρακάτω Ασκήσεις Γεωμετρίας για την Α΄ Λυκείου που βρήκα σε ένα παληό περιοδικό εκπαιδευτικών θεμάτων, και τις οποίες προτείνει ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Μπάμπης Στεργίου.



Eρωτήσεις πολλαπλής επιλογής για την Α΄ Λυκείου

Μετά από την άδεια που μου έδωσαν τόσο ο γράψας, αγαπητός συνάδελφος από την Τρίπολη κ. Γιάννης Στρατήγης, όσο και από την Σ.Ε. του περιοδικού ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄ της Ε.Μ.Ε., δημοσιεύω εδώ μια πολύ καλή συλλογή ασκήσεων πολλαπλής επιλογής και πάνω στην ύλη της Α΄ Λυκείου. Η συλλογή έχει δημοσιευτεί στο τελευταίο τεύχος με αριθμό 80, του περιοδικού "ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Β΄" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.



Koυβεντούλα Νο-2

Εξήλθα του κύκλου της πεζότητας...Αν και η απειρία των εφαπτομένων του με ενοχλεί...Ανθίσταμαι όμως. Η μάχη με τις δυσκολίες της ζωής διεξάγεται καθημερινά και όχι μόνο...
Τούτη την ώρα είναι η ώρα του ημερήσιου απολογισμού...
Πόσα έδωσα και πόσα πήρα...
Θυμάσαι την κουβέντα μας σήμερα;
Αν ο άλλος δε ξέρει να δίνει...ό,τι και να κάνεις ό,τι και να πεις, δε μπορεί να δώσει, δεν είναι σε θέση να δώσει...Και η φυσικά η ελπίδα του μετασχηματισμού παραμένει φρούδα...
Θα επανέλθω όμως με νέα κατάθεση σκέψης.
Πιστεύω πως την διαβάζεις δίχως να σε κουράζει.
Και μια ερώτηση...
Πως είναι ο δικός σου ημερήσιος απολογισμός;
Θετικός ή αρνητικός χαρακτηρίζεται;
Την απάντηση να δώσεις στον εαυτό σου, για ανασύνταξη δυνάμεων...

Kουβεντούλα...

Σ΄ ευχαριστώ για τη σημερινή κουβεντούλα δίπλα από το λιμάνι και την αμμουδιά. Δίπλα από το μαγαζί των κοινών μας γνώριμων που μας βοηθούν στα προβλήματα που προκύπτουν ένεκεν της τεχνολογίας.
Ξέρεις ένιωσα πως εξομολογηθήκαμε αλλήλοις σήμερα...Καταθέσαμε χαρές και λύπες και προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν απολογισμό συναισθημάτων. Διαφωνείς;
Διέκρινα την ωριμότητά σου και τη χάρηκα. Εμείς, που είχαμε την προνομία της όψης της αρνητικής πλευράς της ζωής, ωριμάζουμε ίσως πιό σύντομα. Και ωριμάζουμε πραγματικά δίχως δήθεν...
Με λύπησε βεβαίως η ιστορία του μικρού Κυριάκου. Με παρηγορεί το γεγονός πως κατέστη άγγελος εν αγγέλοις...Και εκείνη η στάση του πατέρα του στο νοσοκομείο, στάση ανθρώπινης απόγνωσης και απελπισίας...Μα και συνειδητοποίησης του πόσο πολύτιμη είναι η υγεία μας στους γκρίζους καιρούς μας.
Ναι, δε θα ξεχάσω αύριο να τηλεφωνήσω για σένα, εκεί που πήρα και σήμερα. Ο άνθρωπος καταξιώνεται περισσότερο από τη δύναμη της προσφοράς και λιγότερο από τις προσλήψεις της ζωής του...
Δε μένει παρά να εύχομαι την εκπλήρωση των επιθυμιών σου.
Να θυμάσαι τη φράση της Αλκυόνης Παπαδάκη σχετικά με τη σμίλευση των βράχων... Αν δε τη ξέρεις θα στην υπενθυμίσω αργότερα. Με καλεί να εισέλθω εντός του, ο κύκλος της πεζότητας....τούτη την ώρα.

Θέματα Β΄Λυκείου Κατεύθυνσης

Διαβάστε παρακάτω τα θέματα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης Β΄ Λυκείου όπως διαγωνίστηκαν σε αυτά μαθητές ενός Λυκείου.



Φυλλάδιο με ασκήσεις γεωμετρίας

Διαβάστε εδώ ένα φυλλάδιο με ασκήσεις Γεωμετρίας όπως τις προτείνει ο καλός συνάδελφος κ. Μάκης Χατζόπουλος στο δικτυακό τόπο mathematica.gr. Σας προτείνω να επισκεφθείτε και το ιστολόγιο του συναδέλφου που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Τέλος σε κινητά και ασύρματα δίκτυα στα σχολεία, ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από το δικτυακό τόπο http://tvxs.gr

Δύσκολα θέματα θα αναδείξουν τους άριστους

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Θέματα Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου και ενδεικτικές απαντήσεις

Δείτε παρακάτω τα θέματα της Φυσικής Γ΄ Γυμνασίου στα οποία διαγωνιστηκαν χτες Τρίτη 17/5/2011 οι μαθητές του Σχολείου μας.