Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010

Στο μέσο της νύχτας

Στο μέσο της νύχτας...

εκείνη η φωνή από το παρελθόν

αραχνιασμένη και κενή στοιχείων

δε διαπερνά το ύψος του ακουστικού πόρου.

Δυσνόητο το κίνητρο του ακούσματος.

Αντιπαρέρχομαι τον ανεπιθύμητο ήχο.

Τραγικά άστοχη η πορεία του.

Το να ξέρει να χάνει κανείς

είναι σημαντικό.

Και αναγκαίο.

Η τελετή του αγιασμού των υδάτων στην παραλία του Μαραθώνα σήμερα.

΄Εγινε σήμερα το πρωί στην παραλία του Μαραθώνα και στο ύψος της πλατείας του Αγ. Παντελεήμονα η τελετή του αγιασμού των Υδάτων. Προηγουμένως εντός του Ι.Ν. του Αγ. Παντελεήμονος είχαμε ακούσει το "εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε...". Μετά από αυτό οι επίσημοι με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Σπύρο Ζαγάρη μετέβησαν στην εξέδρα που είχε στηθεί για τον εορτασμό δίπλα από τη θάλασσα. Η φιλαρμονική του ενοριακού πνευματικού Κέντρου επαιάνιζε κατάλληλα. Παρέστησαν ο Δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, πολλοί Δημ. Σύμβουλοι, ο Αντινομάρχης κ. Γ. Πλακίτσης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, αντιπροσωπεία αξκών του Λιμενικού Σώματος, ο admin του blog και πολύ κόσμος. Αξιοσημείωτη η παρουσία συνεργείου από τηλεοπτικό κανάλι της Ισπανίας βιντεοσκόπησε το γεγονός.


Ιδιοκτήτες μικρών σκαφών ανάβουν φωτοβολίδεςΑλλη φωτό με φωτοβολίδες και τη θάλασσα να σκάει με ορμή.Αλλη εικόνα της θάλασσας. Στο βάθος η χερσόνησος της Κυνοσούρας και πίσω η Εύβοια.Οι τολμηροί κολυμβητές που έπεσαν για το Σταυρό.Αψηφώντας το κρύο για να προσκυνήσουν το Σταυρό.Ο π. Ιωσήφ ετοιμάζεται να ρίξει το Σταυρό και πίσω τα παιδιά του Ενορ. Πνευμ. Κέντρου
Η θάλασσα ήταν αγριεμένη.
Φαίνεται κι εδώ ο πιό πάνω ισχυρισμός.Περιμένοντας ή μάλλον τουρτουρίζοντας μέχρι να πέσουν για το Σταυρό

Xρόνια Πολλά και καλή φώτιση για όλους μας...


Χρόνια Πολλά και του χρόνου. Ας μας φωτίζει ο σημερινός αγιασμός και ας πορευόμαστε με ειρήνη και σύνεση. Να είμαστε όλοι καλά. Στη φωτό ο Οικ. Πατριάρχης ενώ ετοιμάζεται να ρίξει το Σταυρό στο Βόσπορο.

Μήνυμα από το Αγαθονήσι


Διαβάστε εδώ για την επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημ. Δρούτσα , στο Αγαθονήσι. Μια επίσκεψη-μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Για έναν πράσινο πλανήτη.

Διαβάστε εδώ την έκδοση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ για ένα πράσινο πλανήτη. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Ενας δεκάλογος ευτυχίας

Διαβάστε εδώ ένα δεκάλογο για να γίνουμε ευτυχέστεροι και να βιώσουμε τις αλήθειες της ζωής μέσα στο 2010. Το προτείνει ένας Βρετανός γιατρός.

Η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα

Στο μικρόφωνο η Πρόεδρος του Ενορ. Πνευματικού Κέντρου Αγ. Παντελεήμονος κ. Χρυσάνθη Μάνδηλα, που όπως κάθε χρόνο πρόσφερε ένα ρολόι για εκείνον-ην που θα εύρισκε το νόμισμα της πίτας. Δίπλα της η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Γ. Κάτσα. Εμπρός από αριστερά ο Δημ. Σύμβουλος κ. Γιώργος Μπέλλος, ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Ζαγάρης και η Αντιδήμαρχος κ. Αικ. Καλέμη.
Ο admin του blog και Δ/ντής του Γυμνασίου Μαραθώνα ενώ απονέμει πλακέτα.
Στο μικρόφωνο η Δ/ντρια του ΓΕΛ Μαραθώνα κ. Στ. Κόλια.
Και εδώ η Δημ. Σύμβουλος κ. Σταματία Μυλωνά απευθύνει χαιρετισμό.


Προχτές Δευέρα στις 19.00 έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Γυναικών Μαραθώνα και η ταυτόχρονη επίδοση πλακετών στους επιτυχόντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που πέτυχαν στις περσινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ευγενέστατη η Πρόεδρος κ. Γεωργία Κάτσα είχε να πει ένα καλό λόγο για τον καθένα. Σημαντική η προσέλευση γυναικών κάθε ηλικίας στη "ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ". Εκτός του Δημάρχου μας κ. ΣΠύρου Ζαγάρη παρέστησαν οι δύο αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και η Δ/ντρια του ΓΕΛ Μαραθώνα.