Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2010

Φωτό της ΄Ανδρου

΄Αχλα. Συμβατός ο τόπος με την επικαιρότητα των ημερών...Λίγο έξω από το Κόρθι, διακρίνεται ο βράχος με το όνομα "Το πήδημα της γριάς". Στα ψηλά το χωριό Κοχύλου.


Τις φωτό "δανείστηκα" από το blog του συμπατριώτη Βαγ. Λουκίσσα androsfilm και φυσικά η δουλειά είναι δική του. Τις έβαλα εδώ για τους επισκέπτες που έχουν καταγωγή νησί του Αιγαίου μας.

Ρητές αναζητήσεις...

Στις περιοχές των σφαλμάτων μου

αναζήτησα τα σημεία καμπής άρρητων συναρτήσεων

κι όταν η τοπολογία των δικών μου συνόλων

έδειχνε μη προσεγγίσιμη

οι εφαπτόμενες συνέκλιναν...

Kεραυνός κι αστραπή...

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) απολαύστε Παντελή Θαλασσινό στο "κεραυνός κι αστραπή...".
Τι συμβαίνει στην εφηβεία

Διαβάστε εδώ το φυλλάδιο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας που εκδόθηκε με την συνεργασία δύο πανεπιστημιακών κλινικών της Αθήνας σχετικά με την ενημέρωση των εφήβων πάνω σε θέματα σεξουαλικής αγωγής.

Eφηβεία και ίντερνετ

Διαβάστε εδώ το φυλλάδιο της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχετικά με το θέμα.

Παιδεία...

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε τις ιδέες του κ. Χρ. Γιανναρά και συμφωνείστε ή διαφωνείστε.Γλώσσα και πολιτισμός

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε τον κ. Χρ. Γιανναρά και συμφωνείστε ή διαφωνείστε...4-ο Διαγώνισμα στον ολοκληρωτικό λογισμό Γ΄ Λυκείου Κατεύθυνσης

Διαβάστε εδώ τα θέματα διαγωνίσματος στον ολοκληρωτικό λογισμό θετικής-τεχνολογικής κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου όπως τα δίνει ένας συνάδελφος από τη Θεσπρωτία.

3-o διαγώνισμα στον ολοκληρωτικό λογισμό για τη Γ΄ Λυκείου (Κατεύθυνση)

Διαβάστε εδώ τα θέματα διαγωνίσματος στον ολοκληρωτικό λογισμό θετικής-τεχνολογικής κατεύθυνσης Γ΄ Λυκείου όπως τα δίνει ένας συνάδελφος από τη Θεσπρωτία.

Δε ξέρω πόσο σ΄ αγαπώ...

Aφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε το πολύ γνωστό τραγούδι της Β. Μοισχολιού που τώρα ερμηνεύουν πολλές τραγουδίστριες.Oι πιό μεγάλες αγάπες

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε Γλυκερία και Αντώνη Βαρδή σε ένα πολύ γλυκόλαλο τραγούδι.Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου... τι είναι αυτό που βλέπω;

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του κ. Σπύρου Μανουσέλη από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Όταν έσκασαν οι φούσκες της Ελλάδας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ και προβληματιστείτε..Το υπογράφει ο κ. Γιάννης Βούλγαρης.

Φαραώ, πάπυροι και μαθηματικά Μανώλης Πιμπλής

Δαιβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ και το ένθετο "Βιβλιοδρόμιο".

Πρόκληση η e-διακυβέρνηση

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Το πρώτο διαδικτυακό πανεπιστήμιο χωρίς δίδακτρα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Κώστας Αξελός: «Η φιλοσοφία σήμερα δεν μπορεί να υπηρετήσει τίποτα και κανέναν»


Διαβάστε εδώ μια εξαιρετική συνέντευξη του αποθανόντος φιλοσόφου Κώστα Αξελού. Δεν την είχα διαβάσει και την βρήκα εξαιρετική. Με εντυπωσίασε.

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010

Tρόπος εξέτασης των μαθητών του Γυμνασίου στα Ελληνικά.

Δείτε παρακάτω το πως εξετάζονται οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου στα Αρχαία και Νέα Ελληνικά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά.

Διαβάστε εδώ το νόμο 3730/ΦΕΚ 262/τ. Α΄/23-12-2008 με θέμα "Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις".

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 04/02/2010

Πρόγραμμα Προώθησης των Στρατηγικών της Δια Βίου Μάθησης «Pass the Light»

Την Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, στην αίθουσα Jacqueline de Romilly, και ώρα 9.30 - 14.00 ημερίδα με θέμα «Το μέλλον της Δια Βίου Μάθησης μέσα από μία ανθρωποκεντρική, αναπτυξιακή και κοινωνικά δίκαιη στρατηγική», με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τις στρατηγικές της Δια Βίου Μάθησης.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, χαιρετισμό θα απευθύνουν, η Υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, Ιωάννης Παναγόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, Θεόδωρος Τσέκος και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης, Ευθύμιος Μπάκας.

Την ημερίδα συνδιοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) με τη συνεργασία του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Κ.ΑΝ.Ε.Π.) της Γ.Σ.Ε.Ε. και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Pass the light».

Η ημερίδα θα προβληθεί ζωντανά μέσα από τον διαδικτυακό τόπο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr/rts

Τσικνοπέμπτη...

Τσικνοπέμπτη


Η Τσικνοπέμπτη είναι μια ετήσια τελετή, της οποίας η αρχή χάνεται μέσα στους αιώνες. Η ημέρα που τρώγεται κρέας. Η λέξη Τσικνοπέμπτη προέρχεται από τις λέξεις "τσίκνα" (η μυρωδιά του καμένου ψημένου κρέατος) και "Πέμπτη". Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στο μέσο των 3 εβδομάδων του εορτασμού του καρναβαλιού. Πρόκειται για τη Πέμπτη της 2ης εβδομάδας, της Κρεατινής. Γιορτάζεται την Πέμπτη που είναι 11 ημέρες πριν την Καθαρά ∆ευτέρα. Είναι ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. Την μέρα αυτή επιβάλλεται από το έθιμο το ψήσιμο κρέατος στα κάρβουνα.

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

Ανθρωποθυσίες στην αρχαία Κρήτη...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΑ ΝΕΑ, για το τι ανακάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη κοντά στα Χανιά της Κρήτης.

Σκέψου!!!

Μια εικόνα = χίλιες λέξεις. Δες λοιπόν πιό κάτω...
Ξέρεις τους κινδύνους για το CHAT?

Διαβάστε παρακάτω...

Η ιδιωτική και το διαδίκτυο

Διαβάστε αυτό το χρήσιμο φυλλάδιο, παρακάτω. Δεν είναι πρέπον να ξέρει κανείς όσα γράφει;
Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010

Eξέταση στα Γερμανικά

Δείτε παρακάτω το πως θα διαγωνιστούν οι μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο μάθημα των Γερμανικών, στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

02/02/2010

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο της Ανδρέα Δημητρίου κατά την επίσημη επίσκεψη της στην Κύπρο.Τα διμερή θέματα της εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης μεταξύ της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Ανδρέα Δημητρίου.

Η Υπουργός μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη μου στην Κύπρο με την ιδιότητα της Υπουργού Παιδείας. Η επίσκεψη αυτή έχει ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα. Χαίρομαι πολύ που ξεκινώ από την Κύπρο, όπου στον χώρο της Παιδείας υπάρχει στενή συνεργασία. Μας ενώνει πάνω από όλα η γλώσσα και ο πολιτισμός, βασικοί άξονες της παιδείας. Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις που έχει ξεκινήσει ο Υπουργός και το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου είναι προς τη σύγχρονη κατεύθυνση. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρώσει ή βρίσκονται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ουσιαστικής αλλαγής των αναλυτικών προγραμμάτων και των παιδαγωγικών μεθόδων. Χωρίς αυτό καμιά αλλαγή δεν μπορεί να αποδώσει. Πρόκειται για μια μακροχρόνια διαδικασία και βεβαίως, έχουμε δυνατότητα αμοιβαίου οφέλους από τη δουλειά που έχει γίνει και στις δύο χώρες.

Προτεραιότητα του Έλληνα Πρωθυπουργού είναι οι κοινωνικοί τομείς, με κορυφαίο αυτόν της Παιδείας. Η νέα πολιτική είναι να ενσωματώνονται στο Υπουργείο Παιδείας όλες οι μεγάλες στρατηγικές της Δια Βίου Μάθησης -ένας από τους βασικούς στόχους της Λισαβόνας - αλλά και όλο το χαρτοφυλάκιο της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συζητήσαμε τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν Κυπρίους και Ελλαδίτες φοιτητές για τα Πανεπιστήμια και της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και το θέμα του μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα ανανεωθεί μέσα στο 2010.

Συμφωνούμε και οι δύο ότι είναι πολλά τα θέματα τα οποία μπορούν και πρέπει να προστεθούν ώστε η συνεργασία να γίνει πιο αποδοτική».

Σημειώσεις θεωρίας αριθμών

Διαβάστε εδώ σημειώσεις θεωρίας αριθμών από τον συνάδελφο κ. Ν. Μαυρογιάννη. Είναι ένα σημαντικό βοήθημα για όσους συναδέλφους και μαθητές ασχολούνται με το αντικείμενο.

Ανακύκλωση


Κι ας μην ξεχνάμε να γεμίζουμε τους μπλέ κάδους του Δήμου μας, συμβάλλοντας στην ανακύκλωση υλικών και τελικά σε ένα περιβάλλον πιό ποιοτικό, που αφορά όλους μας.
΄Ετσι στους μπλε κάδους βάζουμε...

Χάρτινες συσκευασίες από χυμούς, γάλατα κλπ καθώς και το έντυπο χαρτί από εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία.

Χαρτόνι από χαρτοκιβώτια κ.α. που πρέπει να διπλώνεται ώστε να μειωθεί ο όγκος του.

Τα αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικά μπύρας κλπ

Τις σιδερένιες κονσέρβες από γάλα, τρόφιμα κλπ

Πλαστικές συσκευασίες από νερό, αναψυκτικά, απορρυπαντικά, τρόφιμα κλπ.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα υλικά συσκευασίας που μπορούν να ανακυκλωθούν αποτελούν το 30% των απορριμμάτων που παράγει το κάθε σπίτι.

Μην ξεχνάτε λοιπόν...

Ζαχαρώνοντας τις μεγάλες αποφάσεις

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που αναφέρεται στο πως το επίπεδο της γλυκόζης του οργανισμού μας επηρεάζει τις αποφάσεις μας.

H λογοκρισία στο ίντερνετ

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ψαρά.

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του) δείτε το video κι ακούστε νησιώτική μουσική με φόντο τις ομορφιές των Ψαρρών. Φίλε Γιώργο την ανάρτηση αφιερώνω σε σένα που πριν λίγα χρόνια ξεχώριζες εκεί...Φύλλα μαθηματικής παιδείας

Διαβάστε εδώ το φύλλο μαθηματικής παιδείας Νο-2 που γράφει ο συνάδελφος κ. Ν. Μαυρογιάννης. Στο τεύχος αυτό συνεργάζεται ο εκλεκτός συνάδελφος κ. Μπάμπης Στεργίου.

Φύλλα μαθηματικής παιδείας

Διαβάστε εδώ το φύλλο μαθηματικής παιδείας Νο-1 που γράφει ο καλός συνάδελφος κ. Ν. Μαυρογιάννης.

Σημειώσεις Ανάλυσης

Κατεβάστε από εδώ το βιβλίο του εξαιρετικού συναδέλφου κ. Ν. Μαυρογιάννη , που προς τιμή του δίδει δωρεάν, που αναφέρεται σε θέματα ανάλυσης της Γ΄ Λυκείου. Το βρήκα εξαιρετικό.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 01/02/2010

Επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννας Διαμαντοπούλου στην Κύπρο

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα 1 έως και αύριο Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010, τη Λευκωσία της Κύπρου ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Ανδρέα Δημητρίου.

Οι δύο Υπουργοί θα συζητήσουν διμερή θέματα εκπαιδευτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, η Υπουργός Παιδείας, θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, από τον Α.Μ. Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ και από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Μάριο Καρογιάν.

Η κ. Διαμαντοπούλου θα παραστεί, ακόμη, στη Συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων μαζί με τον ομόλογό της κ. Δημητρίου ενώ θα επισκεφθεί και το Λύκειο Αποστόλου Μάρκου στη Λευκωσία.

Σήμερα το απόγευμα (18:00 μ.μ) στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου η Υπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει ο ΟΠΕΚ της Κύπρου με θέμα: «Η Εκπαίδευση και το Μέλλον».

Η Υπουργός στην ομιλία της με θέμα η «Εκπαίδευση στην Καινοτομία και η Καινοτομία στην Εκπαίδευση» θα υπογραμμίσει τη σημασία της Καινοτομίας στις νέες μορφές Τεχνολογίας.

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Περίπατος...


Περπατώ εδώ, στα μέρη της φωτό που βλέπετε πιό πάνω. Αφήνομαι να με παρασύρει ο αγέρας του Ιονίου και όχι μόνο. Αφήνομαι στη περιδίνηση των σκέψεων και του ερχομού των ελπίδων. Αφήνομαι στον ερχομό των αναζητήσεων και ταξιδεύω... Δίχως άδεια, δίχως έγκριση κίνησης. Με συνοδοιπόρο ανάγκες μου. Δικές μου ανάγκες...

Eνα αδάπανο ταξίδι...

Αφού κλείστε τη μουσική του blog ( στα δεξιά του ) δείτε το βίντεο και ταξιδέψτε αδάπανα στην Ανδρο μας.Αλήθεια...

Το απόστημα σπάει, τις περισσότερες φορές, με πόνο...

Eυχές...

Καλό μήνα σε όλους εσάς που επισκέπτεστε το blog μου. Καλό μήνα σε όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, στους φίλους και τις φίλες, στους συναδέλφους μου. Καλό μήνα σας εύχομαι από τον οικισμό του Μπέη... στο Μαραθώνα, παραμένοντας εδώ με αναρρωτική άδεια αλλά αισιοδοξώ αφού όλα πήγαν καλά. Οι απόκριες ήρθαν ήδη και περιμένουμε Τσικνοπέμπτη και το τριήμερο της καθαρής Δευτέρας. Προσπερνώ τα δύσκολα ακούσματα των ειδήσεων , ιδιαίτερα εκείνα για την οικονομία, χαμογελώ στο διάβα μου, θυμίζοντας στον εαυτό μου πως, δίχως τις δυσκολίες της ,η ζωή μας θα ήταν ανούσια... Ομως δεν μπορώ να εξηγήσω τη στάση εκείνων που απαιτούν να λάβουν από το μη υπάρχον... Δεν μπορώ να εξηγήσω την επιμονή σε ανεδαφικά αιτήματα, τη στιγμή που τις δύσκολες στιγμές τις περνάμε οι περισσότεροι. Οχι όλοι, βέβαια. Και επιμένω στο τελευταίο....Καλό μήνα λοιπόν και πάλι. Με σύνεση στη σκέψη και στα θέλω... Κι επιτρέψτε μου να μην έχω σύνεση σ΄ ένα θέλω μου... Στο πότε με το καλό θα γυρίσω στο σχολείο και στους μαθητές μου. Λέω να αψηφίσω τις οδηγίες των γιατρών....

Φωτιά στα σύνορα της γης.

Άφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) απολαύστε Νάνα Μούσχουρη και Χούλιο Ιγκλέσιας στη γνωστή επιτυχία.Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010

Δελτίο τύπου της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.
Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255
FAX: 210 32 27 382 – 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 25/1/10


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΝ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ


Χαιρετίζουμε την πανηγυρική αθώωση από το Α΄Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών της τέως Διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών Στ. Πρωτονοτάριου της κ. Ντενάντας, που μαζί με το σύλλογο διδασκόντων είχαν αναπτύξει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μετανάστες- μαθητές και τους γονείς τους.
Χαρακτηριστική είναι η αγόρευση του εισαγγελέα του δικαστηρίου ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Δυστυχώς καλούμαι να υποστηρίξω ένα κατηγορητήριο που δεν υποστηρίζεται από πραγματικά περιστατικά. Δεν διακρίνω την ελάχιστη ένδειξη μη νομιμότητας της πράξης των δυο κατηγορουμένων. Σε βάρος του προσωπικού της χρόνου η Στέλλα Πρωτονοταρίου, ξεκίνησε μια ρομαντική δραστηριότητα για τα παιδιά. Αν κάποιος χωρίζει τα παιδιά σε ελληνόπουλα και αλβανόπουλα είναι προσωπικό του πρόβλημα, γιατί τα παιδιά είναι παιδιά. Όταν συνυπάρχουν στο ίδιο περιβάλλον, πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και συνεργασία».
Το παράδειγμα των εκπαιδευτικών του 132ου Δημοτικού Σχολείου πρέπει να γίνει παράδειγμα για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Μικρό παιδί...

Ακούστε εδώ το τραγούδι που ερμήνευε ο αξέχαστος Γιώργος Ζωγράφος με το δικό του τρόπο.

΄Ελα μαζί μου

Αφούκλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) ακούστε το Λάκη Παππά σε ένα πολύ γλυκόλαλο τραγούδι. Εκεί στην οδό Θόλου με την άλλη μπουάτ δίπλα, την "Απανεμιά", σύραμε τα εφηβικά μας βήματα , σε άλλες δύσκολες εποχές που άφησαν όμως το στίγμα τους στη ζωή μας...

Ευχές μου τα όνειρά σου

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του) ακούστε το Γιάννη Αργύρη σε ένα αξέχαστο τραγούδι. Και η μπουάτ του στέγασε πολλά βράδια της νιότης μου δικά μου όνειρα...

Τι νιώθει ο σύγχρονος άνθρωπος;

Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Σπατάλη δημοσίου χρήματος

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Γιάννη Μαρίνου από ΤΟ ΒΗΜΑ. Συνυπογράφω δίχως άλλο...

H μουσική αυξάνει το IQ?

Διαβάστε εδώ το άρθρο από το περιοδικό VITA. To βρήκα πολύ ενδιαφέρον.

Επιδόματα έως και 2.412 ευρώ για τους «πατρίκιους» του Δημοσίου

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται σε μισθούς Δημοσίων Υπαλλήλων διαφόρων Υπουργείων.

Η επιστήμη στο διάστημα

Διαβάστε εδώ για το πρόγραμμα από το ΄Ιδρυμα Ευγενίδου με αυτό το θέμα.

Mαθησιακά προβλήματα απειλούν τα αμφιδέξια παιδιά.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για παιδιά που μπορούν και γράφουν και με τα δύο χέρια.