Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ενας(1) σύγχρονος (!), θαυμάσιος (;?) ψηφιακός (@) κόσμος (www) και εμείς (#) στην Ελλάδα (gr)

Διαβάστε εδώ το άρθρο του ομότιμου καθηγητή του Δημοκρίτειο  Πανεπιστημίου  Θράκης Ιωάννη Βούλγαρη που αναφέρεται σε θέματα τεχνολογίας των καιρών μας. Αξίζει να δώστε  λίγα λεπτά απ το χρόνο σας.

Η γενιά του εφήμερου

Διαβάστε εδώ ένα πολύ αξιόλογο απόσπασμα από το βιβλίο “Ο θαμπωμένος καθρέφτης του εαυτού μας “ του Καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου Ευστράτιου Παπάνη που ίσως ενδιαφέρει πολλούς....
Με προβλημάτισε το σχετικό σχόλιο του biblionet για το βιβλίο.....

"Το μέτρο της αυτοεκτίμησης πολλές φορές ορίζεται από την ικανότητα να αρνούμαστε τις ιδιότητές μας, ώστε να λάμψει η ύπαρξη ατόφια και απαλλαγμένη από κοινωνικές μνήμες που θαμπώνουν την ουσία και τον αρχικό σκοπό. Από τη δυνατότητα να λησμονούμε τη συσσωρευμένη πίκρα, τις ματαιώσεις, τις συμβάσεις, τις προσδοκίες και να αναγεννιόμαστε, κρατώντας μόνο την εμπειρία και την ευγνωμοσύνη του βιώματος. 
Και καθώς η πορεία, με την πάροδο του χρόνου, θα γίνεται ολοένα και πιο μοναχική και η αυτοκριτική πιο αδέκαστη και στυγνή, η ποιότητα της αυτοεκτίμησης και όχι η ποσότητά της είναι αυτή που θα κρατήσει τα προσχήματα."

Οδηγίες στα σχολεία για λήψη μέτρων λόγω αναμενόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Διαβάστε εδώ από το δικτυακό τόπο esos.gr την ανακοίνωση για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Θα καταβληθεί προσπάθεια να υπάρξει ενημέρωση για το Γυμνάσιο Μαραθώνα αργά το απόγευμα της Κυριακής από αυτό το ιστολόγιο, πάντα καιρού επιτρέποντος....

O Copy κι ο Paste: Ένα animation για τη σχέση πατέρα – γιου

Δείτε εδώ το ενδιαφέρον βίντεο από το antikleidi.com.