Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Προσοχή σε μηνύματα με 5-φηφιους αριθμούς

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και να προσέχετε!!!.

Η σημερινή ημερίδα


Πολύ ενδιαφέρουσα η σημερινή ημερίδα περί τη χρήση του λογισμικού Geogebra στα μαθηματικά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Καλά διαβασμένοι οι εισηγητές, πολύ καλή η φιλοξενία του Lycee Franco-Hellenique, ακόμη καλύτερη η κουβεντούλα με συναδέλφους και φίλους που είδα εκεί. Και η πληροφόρηση επίσης πλούσια. Αντε να ξαναβρεθούμε σύντομα συνάδελφοι. Θα σας φέρω και υλικό. Αντώνη Τζ. περιμένω τα βιβλία, ενω σε σένα Λάμπρο Τσ. χρεωστώ το cd με τις φωτογραφίες από το γλέντι της Ηλιούπολης...

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Στους ώμους της νέας γενιάς


Διαβάστε εδώ το πολύ αξιόλογο άρθρο της κ. Ιωάννας Καρυστιάνη, από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

To "Διαμάντι του Μαραθώνα"


Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, που αναφέρεται σε καλλιέργειες του Μαραθώνα.

Oύτε ένα σουβλάκι δεν μπορούμε να απολαύσουμε πια;


Διαβάστε παρακάτω τι διάβασα σε ένα blog. Tι να πω τώρα; τι;

Το παραδοσιακό... σνακ των Ελλήνων που σερβίρεται τυλιγμένο σε λαδόκολλα με πίτα, κρέας, τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά «αθώο»! Όταν οι διατροφολόγοι πήραν μολύβι και χαρτί, προσθέτοντας τις θερμίδες των υλικών που περιέχονται σε ένα σουβλάκι, διαπίστωσαν πως είναι θερμιδική βόμβα.

O λόγος, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πως οι ψήστες στα σουβλατζίδικα τυλίγουν στην πίτα γενναίες δόσεις λίπους κάνοντας έτσι οικονομία στην ποιότητα με στόχο να αυξήσουν τα έσοδά τους. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται μια τεράστια θερμιδική ψαλίδα από σουβλάκι σε σουβλάκι, αφού η τιμή έναρξης δεν ξεπερνά τις 300 θερμίδες μπορεί όμως να εκτιναχτεί και στις 710 θερμίδες!
«Αυτό συμβαίνει όταν γεμίζουμε τη βουτηγμένη στο λάδι πίτα με πατάτες, γύρο, και σος- πλούσιες πηγές λιπαρών. Αρκεί κανείς να αναλογιστεί πως σε 15 γραμμάρια λίπους- όσο δηλαδή χωράει σε ένα κουτάλι- αντιστοιχούν 135 θερμίδες», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Γρηγόρης Ρίσβας, διαιτολόγος- διατροφολόγος στη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Το λίπος στην πίτα
Πιο συγκεκριμένα, η πίτα που απορροφά το λάδι κατά το ψήσιμο έχει περίπου μία κουταλιά της σούπας λίπος. Αντίστοιχα οι μεγάλες ποσότητες σος και πατάτας ανεβάζουν τη συνολική ποσότητα λιπαρών που καταναλώνει κανείς με ένα και μόνο σουβλάκι στις τρεις κουταλιές. «Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αμέσως “φορτώνουμε” τον οργανισμό μας με περίπου 400 θερμίδες επιπλέον».
Η ποσότητα του λίπους στο κρέας που θα περιέχει μία πίτα σουβλάκι εξαρτάται πάντα από τον εστιάτορα, όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί.
«Αρκετοί χρησιμοποιούν ένα μικρό κομμάτι λίπος για να νοστιμίσει το καλαμάκι. Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν περισσότερα. Γενικά όμως όσο περισσότερο λίπος χρησιμοποιείται τόσο πιο συμφέρουσα και οικονομική λύση είναι για τους ψήστες. Όχι όμως και για τους καταναλωτές που σε αυτή την περίπτωση βλέπουν τις θερμίδες να χτυπούν... κόκκινο», λέει ο κ. Ρίσβας, ο οποίος προσθέτει πως δυστυχώς ο καταναλωτής δεν μπορεί να ελέγξει πόσο λιπαρό είναι το κρέας που του σερβίρουν.
Λάιτ εκδοχή
Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως οι λάτρεις του «πίτα με απ΄ όλα» δεν μπορούν να παραγγείλουν μια πιο λάιτ εκδοχή. «Αυτό που συνιστούμε είναι κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας- είτε είναι αυτό χοιρινό είτε κιμάς- καθώς έχει λιγότερες θερμίδες και μικρότερη ποσότητα λίπους. Παράλληλα, όμως, αποφεύγοντας εντελώς τις πατάτες και τις διάφορες σάλτσες και επιλέγοντας πίτα ψημένη στα κάρβουνα, μειώνει κανείς σημαντικά την πρόσληψη έξτρα θερμίδων».
Σειρά μελετών, άλλωστε, έχουν δείξει ότι το κόκκινο κρέας επιβαρύνει σημαντικά τον οργανισμό. «Αμερικανοί ερευνητές παρακολούθησαν την υγεία 500 χιλιάδων πολιτών για οχτώ χρόνια, συνυπολογίζοντας τις διατροφικές τους συνήθειες. Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι η υπερκατανάλωση κόκκινου κρέατος αυξάνει από 30% έως και 60% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», υπογραμμίζει ο καθηγητής της Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Καφάτος.

Διατροφικό αγκάθι το φοινικέλαιο
Διατροφικό αγκάθι είναι σύμφωνα με τους ειδικούς και το λάδι που χρησιμοποιείται στα ταχυφαγεία, συνεπώς και σουβλατζίδικα, το οποίο σπανίως είναι ελαιόλαδο. «Το φοινικέλαιο, μια από τις συνηθέστερες επιλογές των επιχειρηματιών εξαιτίας του χαμηλού κόστους, περιέχει σε ποσοστό 80% κορεσμένα- δηλαδή «κακά»- λιπαρά.
Αντίστοιχα, η κατανάλωση σπορέλαιου έχει συσχετισθεί ύστερα από έρευνες με την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, όπως είναι το Αλτσχάιμερ και τα καρδιαγγειακά», συμπληρώνει ο κ. Καφάτος.
Δεν έχει, όμως, σημασία μόνο τι είδους λάδι χρησιμοποιούν στα σουβλατζίδικα αλλά και πόσες φορές το αλλάζουν- κυρίως στο τηγάνισμα- καθώς η συχνή χρήση χρησιμοποιημένων λαδιών αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν οι καταναλωτές σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

Ρανταρ για τον έλεγχο της ταχύτητας στη Λεωφόρο Μαραθώνος


Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής για την οδική ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση ηλεκτρονικών μηχανισμών ελέγχου ταχύτητας σε επικίνδυνες θέσεις του οδικού δικτύου της Λεωφόρου Μαραθώνος, όπως αυτές υποδείχθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής.

Κάθε μηχανισμός περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα μέτρησης της ταχύτητας και φωτογράφησης των οχημάτων πληροί την πιστοποίηση ISO 9001. Το σύστημα έχει την δυνατότητα να εντοπίζει οχήματα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στην κάθε θέση καθώς και να καταγράφει τα απαραίτητα στοιχεία για την παράβαση. Τα δεδομένα καταγραφής συγκεντρώνονται στo κέντρο ελέγχου της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επεξεργασία και να βεβαιωθούν οι παραβάσεις.

Τα χρηματικά πρόστιμα των παραβάσεων αποτελούν πόρους των Δήμων και Κοινοτήτων από τους οποίους διέρχεται η Λεωφόρος Μαραθώνος.

Την υλοποίηση του συστήματος, μετά την αντίστοιχη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής ανέλαβε μετά από διαγωνισμό ο ΕΔΕ Π. Σταθάς και το συνολικό κόστος, που καλύφθηκε από πόρους της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής ανήλθε σε 190.000€.

Ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής παραδίδοντας στην Τροχαία την διαχείριση του ηλεκτρονικού συστήματος τόνισε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει και θα διευρύνει τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες της Τροχαίας, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Η είδηση προέρχεται από το blog: Ανατολική Αττική news.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 21/01/2010

Σχετικά με τη σύλληψη καθηγητού Γυμνασίου Πιερίας για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Μόλις πληροφορηθήκαμε τη σύλληψη του εν λόγω καθηγητού δόθηκε εντολή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας να κινήσει άμεσα τη διαδικασία ΕΔΕ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ΕΔΕ και μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση ο εν λόγω εκπαιδευτικός απομακρύνεται από την τάξη.

Eναντιωτική διαταραχή

Διαβάστε παρακάτω γι΄ αυτό το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε μαθητές μας. Η εργασία είναι από την ιστοσελίδα του 2ου ΠΕΚ Αθήνας.Διαταραχή ελλειματικής προσοχής

Διαβάστε παρακάτω την εργασία που αναφέρεται στο παραπάνω θέμα. Εϊναι από την ιστοσελίδα του 2ου ΠΕΚ Αθήνας.Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

H επικοινωνία των νέων στο κινητό και στο διαδίκτυο

Διαβάστε κι αυτήν την εργασία που αφορά τα μηνύματα που στέλνουν οι νέοι μας σήμερα.

Διαχείρηση χρόνου στην Εκπαιδευτική διαδικασία

Δείτε από τον δικτυακό τόπο scribd.com το βιβλίο με το παραπάνω θέμα.

2008 - Οικονόμου Α., και συν. - Η Διαχείριση του Χρόνου στην Εκπαιδευτική Διαδικασία.

Ανδρος η καπετάνισσα των Κυκλάδων

Κατεβαίνοντας το μονοπάτι για το "Πήδημα της γριάς".
Και μια όψη από τον γραφικό κόλπο στο Κυπρί.
΄Εγραφα στο ξεκίνημα της σημερινής μέρας... σ ένα αντριώτικο blog.

Η φωτό σου συμβολή στην αντριώτικη λαογραφία, ιστορία και παράδοση.
Συμβολή στην ανάκληση της μνήμης και ενός παρελθόντος που πέρασε μεν, παραμένει όμως στο σεντούκι γλυκών αναμνήσεων... Αναμνήσεις φυλαγμένες, αναμνήσεις με βελούδινα περιτυλίγματα κι άλλα.... Κι η ομορφιά της ασπρόμαυρης φωτό μας θυμίζει άλλες εποχές μα και την πρόοδο της επιστήμης. Ξέρις καθώς εντρυφώ σε δύσκολα ερωτήματα που σχετίζονται με το παρελθόν και τις προγονικές οικογένειες, προβληματίστηκα....Λες, σκέφτηκα, ν΄αξίζει να αναζητήσω εκείνα που χάνονται στο χρόνο που πέρασε; Να μάθω για εκείνους που...ευθύνονται για τα αντριώτικα γονίδια στο είναι μου; Βλέπεις η έρευνα πάντα με γοητεύει. Και μάλιστα εκείνη που αρχίζεις και ψάχνεις στο εντελώς απροσδιόριστο, προσπαθώντας να οριοθετήσεις περιοχές.....


Σημείωση: Οι φωτό τραβήχτηκαν από μένα.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 20/01/2010

Προτεραιότητα η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Σύσκεψη για την αναμόρφωση της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό την Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και την Υφυπουργού Εύη Χριστοφιλοπούλου, με τη συμμετοχή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στη δομή, την οργάνωση, και τη λειτουργία της με συνέπεια τη μείωση του μαθητικού δυναμικού της και σοβαρές επιπτώσεις στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

Η ενίσχυση της ΤΕΕ τέθηκε ως προτεραιότητα από την πολιτική ηγεσία προκειμένου να αποτελέσει μια ποιοτική διαδρομή για την ικανοποίηση των κοινωνικών, επαγγελματικών και ατομικών αναγκών των μαθητών.

Η Υπουργός έθεσε τους άξονες του σχεδίου δράσης τόσο για την άμεση αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά, όσο και για την προετοιμασία της συνολικής αναμόρφωσης της ΤΕΕ από τον Σεπτέμβριο 2011.

Η αναμόρφωση της ΤΕΕ, θα στηριχθεί στη σοβαρή αποτύπωση της πραγματικότητας μέσω της μελέτης σε βάθος των προβλημάτων, ώστε οι πολιτικές αποφάσεις που θα προκύψουν να βασίζονται σε τεκμηριωμένες θέσεις και με την συναίνεση της κοινωνίας, των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 20/01/2010

Δήλωση Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου για το θάνατο του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Αποχαιρετήσαμε σήμερα έναν μεγάλο Έλληνα, έναν μεγάλο πολιτικό, έναν μεγάλο Δυτικομακεδόνα, που υπηρέτησε την πολιτική και την πατρίδα με ήθος και αξιοπρέπεια.

Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Ανακοίνωση Τύπου 20/01/2010

Υποβολή αιτήσεων-δηλώσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2010, από 1 έως 22 Φεβρουαρίου

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2010 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ – ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση από 1 έως 22 Φεβρουαρίου.

Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι :

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)

Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.

Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) - ομάδας Β΄.

Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ήδη αναρτήθηκαν τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας :www.ypepth.gr. Ο υποψήφιος είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του θα προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του, θα συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη συμμετοχή του στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα και με τις οδηγίες που αναγράφονται στην Αίτηση - Δήλωση και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, όπου θα την υποβάλει ηλεκτρονικά. Ειδικότερα :

Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1), στο Λύκειο που φοιτούν χωρίς δικαιολογητικά. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι αυτοί με την Αίτηση – Δήλωση, πλην των άλλων, θα πρέπει να δηλώσουν και το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας, καθώς επίσης και το μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας», αν επιθυμούν να το εξεταστούν πανελλαδικά.

Β) οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2) στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:

i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στο εξωτερικό συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίδει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,

ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και τα ΤΕΦΑΑ υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3), χωρίς δικαιολογητικά στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους.

Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν ΜΟΝΟ την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4), χωρίς δικαιολογητικά στο σχολείο τους.

Ε) οι απόφοιτοι–κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) υποβάλλουν την Αίτηση – Δήλωση (ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 5), στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους. Μαζί με την Αίτηση - Δήλωση συνυποβάλλουν:

i) αντίγραφο του απολυτηρίου τους

ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Από το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλεται προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχετική εγκύκλιος για τη συμπλήρωση των Αιτήσεων - Δηλώσεων και τα πέντε (5) υποδείγματα της Αίτησης- Δήλωσης με αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία 1 - 22 Φεβρουαρίου είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι ως άνω υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ -ΟΜΑΔΑ Β΄ (μαθητές και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει ως τις 22 Φεβρουαρίου να υποβάλουν και σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο Λύκειό τους.

Eπαγγέλματα του μέλλοντος

Διαβάστε εδώ για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Εμένα με προβλημάτισε το δημοσίευμα.

Aειφόρο σχολείο

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για το αειφόρο σχολείο του μέλλοντος.

Βρώμικες και ξερές οι ελληνικές πόλεις

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Διαγώνισμα στην Αλγεβρα Α΄ Λυκείου

Δείτε εδώ τα θέματα διαγωνίσματος στην εξίσωση 2ου βαθμού, όπως τα προτείνει συνάδελφος από την Ηγουμενίτσα.

Διαβάστε και κάτι παρακάτω.Ομορφιές της ΣκωτίαςΛουλούδια απ όλη την ΕλλάδαΗ πιο όμορφη μαθηματική συμμετρία

Διαβάστε εδώ που θα συναντήσετε την πιό όμορφη μαθηματική συμμετρία.

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

Που ΄σαι Θανάση

Σήμερα που γιορτάζει ο Αη-Θανάσης μου αρέσει να ακούω το γνωστό τραγούδι σε ερμηνεία του τροβαδούρου της αγάπης.Δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας

Δελτίο Τύπου 18/01/2010

Δήλωση Υπουργού Παιδείας σχετικά με την απόπειρα εμπρησμού στη Συναγωγή των Χανίων

Η Ελλάδα σέβεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα του κάθε ατόμου ανεξαρτήτως φύλου και φυλής, θρησκείας και καταγωγής να ζει και να λειτουργεί ελεύθερα σε μια ασφαλή και ευνομούμενη πολιτεία.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα εμπρησμού της Συναγωγής των Χανίων όπως και κάθε ενέργεια που πυροδοτεί αίσθημα μισαλλοδοξίας και εκθέτει τη χώρα, από όπου και αν προέρχεται.

Mαραθώνια

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Νίκος Μπακουνάκης από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Γερμανική προειδοποίηση κατά της χρήσης του Internet Explorer

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ σχετικά με τον Ι.Ε. Προσωπικά πάντως χρησιμοποιώ τον Μozilla.

Το θεώρημα της πίτσας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ με αυτό το τίτλο. Μπορούμε να το εντάξουμε στα Μαθηματικά της καθημερινότητάς μας.

Αναμνήσεις...


Σαν βρέθηκα χτες το πρωί εκεί, στο μεγάλο γκαράζ, κι άκουσα τους ανθρώπους με τη χαρακτηριστική προφορά, ο νους πήγε μερικά χρόνια πίσω...΄Οταν εκείνο το βράδυ με το απαγορευτικό, λίγοι θαρραλέοι αποφασίζαμε να ταξιδέψουμε επειδή τη Δυετέρα έπρεπε να βρεθούμε στο καθήκον...Θυμήθηκα το πόσο ανίσχυρος είχα νιώσει μπροστά στην μανία των στοιχείων της φύσης και πόσες προσευχές είχα πει για επιστρέψω σώος. Όλα αυτά μα και αυτά που προηγήθηκαν εκείνου του ταξιδιού ανήκουν οριστικά στο παρελθόν... μα χτες οι μνήμες επανήλθαν χωρίς φυσικά διάθεση επανάληψης των πράξεων. Το αντίθετο μάλιστα... Κι όταν έφευγα από το μεγάλο λιμάνι έκανα ένα τηλεφώνημα, αντίδοτο σκέψης και διάθεσης στο παρελθόν της ταλαιπωρίας... Και ανηφόρισα στη μεγάλη λεωφόρο με διάθεση και ελπίδα για το αύριο.

Χτες...

Κραιπάλη γαστριμαργική μα και χορευτική στη διάρκεια του χτεσινού μεσημεριού. Φίλοι μου όλα ήταν τέλεια και σας ευχαριστώ θερμά. Η γεύση των φαγητών και η ομορφιά των γλυκόλαλων μελοποιημένων στίχων έκανε όλους μας να ξεφύγουμε από τα καθημερινά, τα τετριμμένα. Μα και ο χορός , έκφραση της ψυχής μας κι αυτός, έβγαλε χαρά και πόνο, έβγαλε συναισθήματα κι έκφραση, έβγαλε ενατένιση κι ελπίδα. Και φυσικά το ζεϊμπέκικό μου αφιερώθηκε στους παρόντες εκεί συναδέλφους μου. Που δίνουμε καθημερινά τη δική μας μάχη. Μικρή ή μεγάλη, δεν έχει σημασία. Με άσφαιρα πυρά. Ή μάλλον με τα πυρά της σκέψης και των προβληματισμών. Ευχαριστίες και πάλι.

Χρόνια Πολλά

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες σήμερα. Χρόνια Πολλά εκεί στην Κυπαρισσία, χρόνια πολλά στα πρόσωπα τα γνωστά κι αγαπητά που γιορτάζουν. Και του χρόνου καλύτερα.