Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Που ΄σαι Θανάση...

"Που ΄σαι Θανάση"... Αυτό το ανεπανάληπτο τραγούδι που ερμήνευε ο μεγάλος Γιώργος Ζαμπέτας πάντα με ενθουσιάζει. Σκέφτηκα να το μοιραστώ μαζί σας, παραθέτοντας το βίντεο της τελευταίας εκπομπής για φέτος, του Σπ. Παπαδόπουλου. Μη ξεχάσετε προηγουμένως να κλείσετε τη μουσική του blog στα δεξιά του.

Οδηγός του πολίτη με αναπηρία

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε τον οδηγό του πολίτη με αναπηρία. Είναι ένα πλήρες έντυπο 490 σελίδων και έχει εκδοθεί από το ΥΠΕΣΔΔΑ.
http://www.gspa.gr/%286112172646581298%29/documents/οδηγοσ.pdf

Οδηγός του Πολίτη

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και διαβάστε για τον οδηγό του πολίτη από τα Κ.Ε.Π.
http://www.kep.gov.gr/portal/page/portal/kep/citizenguide

Αξιολόγηση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης

Κάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε για την αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του συστήματος της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
http://www.pi-schools.gr/programs/erevnes/index_axiol.php

Μεταφράστε την έρευνα.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" με τίτλο "μεταφράστε την έρευνα".
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=33&artId=270945&dt=31/05/2009

Υμνος στη ζωή

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο που ακολουθεί και διαβάστε ένα πολύ μεστό , για τη ζωή μας, άρθρο , από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ".
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=56&artid=268518&dt=17/05/2009

Ο πλανήτης γη σε 41 χρόνια από σήμερα.

Kάντε κλικ στο παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο "Ο πλανήτης γη σε 41 χρόνια από σήμερα" από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ".

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100057_31/05/2009_316833
Kλείστε πρώτα τη μουσική του blog (στα δεξιά του) και απολαύστε μουσική με εικόνες του Octavio Ocampo. Προσέξτε τις εικόνες καλά!!!

O Octavio Ocampo γεννήθηκε στη Σελάγια Γκαναχουάτο στο Μεξικό στις 28/2/1943.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών "La Esmerlda" στη πόλη του Μεξικό (1961-1965) και στο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο (1972-1974).
Δημιουργός των σχεδίων σε πάνω από 120 μεξικάνικα και Αμερικάνικα φιλμς.

Παγκόσμια μέρα κατά του καπνίσματος σήμερα 31/5


«Προσβλήθηκα από καρκίνο»
Με προσωπική μαρτυρία ο Κ.Στεφανής αφυπνίζει για τους κινδύνους του καπνίσματος
Στη φωτό ο ακαδημαϊκός και καθηγητής κ. Κ. Στεφανής με το καθηγητή καρδιολογίας κ. Δ. Κρεμαστινό.

«Είμαι εδώ ως ζωντανό -ακόμη- παράδειγμα των αρνητικών συνεπειών από το συστηματικό κάπνισμα». Ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Υγείας Κώστας Στεφανής μιλά δημοσίως για την προσβολή του από καρκίνο, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

Σε συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (Πέμπτη, 31 Μαΐου) ο Κώστας Στεφανής μίλησε με θάρρος για την προσβολή του από καρκίνο του πνεύμονα έπειτα από συστηματικό κάπνισμα.

«Όταν έπαθα το πρώτο 'εμφραγματάκι', είχε ήδη αρχίσει ύπουλα η δυσχέρεια της αναπνοής και ο βήχας, ο λεγόμενος τσιγαρόβηχας, και η αρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Δύο χρόνια αργότερα είχα την πρώτη ανακοπή και την 'αναίμακτη' επέμβαση παράκαμψης μπαϊπάς.

»Για να μην πολυλογώ αναφέροντας τα ενδιάμεσα επεισόδια, καταλήγω στην τελευταία -προ διετίας- συνέπεια, δηλαδή του καρκίνο του πνεύμονα. [...] Είμαι εδώ ως ζωντανό -ακόμη- παράδειγμα των αρνητικών συνεπειών από το συστηματικό κάπνισμα» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας, χαρακτηρίζοντας το τσιγάρο ως τον υπ' αριθμόν ένα δολοφόνο της ανθρωπότητας.

Στη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας επισημάνθηκε ότι κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους στην Ελλάδα 20.000 άνθρωποι από καρκίνο του πνεύμονα, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, έμφραγμα, εγκεφαλικό και πολλές άλλες νόσους που συνδέονται με το κάπνισμα.

Οι ειδικοί σημείωσαν πως σύμφωνα με διεθνή επιδημιολογικά δεδομένα το 30% των θανάτων σε άτομα ηλικίας 35 έως 69 ετών οφείλονται στο κάπνισμα, ενώ αντίστοιχο ποσοστό θανάτων που προκαλούνται από καρκίνους (30%) οφείλονται στην ίδια αιτία. Οι καπνιστές ζουν 13-14 χρόνια λιγότερα από τους μη καπνιστές.

«Έφθασε πλέον ο χρόνος για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος, εκτός από την ενδελεχή ενημέρωση, προχωρεί και στο θέμα απαγορεύσεως του καπνίσματος, σε ευρύτατη κλίμακα, μαζί με την εισαγωγή μαθήματος Αγωγής Υγείας κατά του Καπνίσματος στα σχολεία» τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής Δ.Κρεμαστινός.

Οι ειδικοί προσκόμισαν στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά την κατά κεφαλή κατανάλωση προϊόντων καπνού και το ποσοστό ατόμων άνω των 15 ετών που καπνίζουν συστηματικά. Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στην έβδομη θέση διεθνώς ως προς τις διαφημιστικές δαπάνες για προϊόντα καπνού.

Newsroom ΔΟΛ