Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Σχολικά βοηθήματα.

Στο δικτυακό τόπο scribd.com βρήκα να έχουν αναρτηθεί σχολικά βοηθήματα. Εχουν καλές ασκησούλες για εξάσκηση. Δε τους ρίχνετε μια ματιά.

Για την Α΄ Γυμνασίου

Για τη Β΄ Γυμνασίου

Φωτό από την Καρατζόβα

Περίεργοι γεωλογικοί σχηματισμοί στο Λουτράκι της Καρατζόβας.



Το εσωτερικό της Ι. Μονής Αρχαγγέλου, στον Αρχάγγελο της Βόρειας Καρατζόβας.
Βεβαίως φίλε και συνάδελφε Α.Κ. θα σε διαψεύσω πως στη Μονή για χρόνια δεν υπήρξε καμιά εκκλησιαστική δραστηριότητα. Σου θυμίζω την αρχιερατική Θ. Λειτουργία, σε χρόνους δύσκολους, στην οποία λειτούργησε ο μακαριστός μητροπολίτης Καλλίνικος και στην οποία είχα την ευκαιρία να παραστώ.


Ανεβαίνοντας από την Περίκλεια προς τον Αρχάγγελο ενώ στο βάθος διακρίνεται η επαρχιακή οδός Φούστανης-Νότιας-Περίκλειας-Αρχαγγέλου.



Εξωτερική άποψη του Ναού της Ι. Μονής Αρχαγγέλου.




Και άλλη μια άλλη άποψη της πεδιάδας, στη Βόρεια Καρατζόβα ή Αλμωπία.

Φίλε Τάσο ευχαριστώ για την αποστολή των φωτό. Δεν σου κρύβω πως ζήλεψα λίγο. Ηθελα να ήμουν μαζί σας εκεί. Να σας ξεναγήσω, να σας μιλήσω για τις ομορφιές της περιοχής, να επισκεφτούμε ξωκκλήσια και τοποθεσίες πανέμορφες. Ακόμη τα ορεινά χειρουργεία των ανταρτών στο Αετοχώρι. Να περπατήσουμε στα σοκκάκια της Φούστανης και της Θηριόπετρας. ΄Ισως να μην ξέρεις πως στο ύψωμα πάνω από τη Φούστανη είχε πολεμήσει, νεαρός αξιωματικός τότε, ο μετέπειτα μεγάλος πολιτικός Σοφοκλής Βενιζέλος. Να μιλήσουμε με τους κατοίκους, μαθητές μου του τότε και του παλιότερου τότε...γνώριμους. Ξέρεις πως οι αναμνήσεις μου είναι ολοζώντανες, αν και πέρασαν τα χρόνια. Μα εκεί βρήκα ανθρώπους ζεστούς, φιλόξενους που μίλησαν στη ψυχή μου. Ακόμη-ακόμη η μνήμη είναι ζωντανή για τον φίλο μου τον αγροτικό γιατρό που έφυγε τόσο άδικα μα και για τον άλλο γιατρό που η τραγική σύμπτωση...τον έφερε στη ζωή της αδελφής μου...Ξεχνιούνται όλα αυτά φίλε;

Γεώργιος Νιάρχος «Είναι στιγμές που έχω την εντύπωση ότι όλη η Ελλάδα είναι ένα απελπισμένο “γιατί”»

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Γιώργου Νιάρχου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Τούτη η στήλη αυτής της εφημερίδας μου είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα.

Το κομπιουτεράκι με τις αποδείξεις...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για την αξία των αποδείξεων που πρέπει να συλλέξτε για να έχετε έκπτωση στο φόρο.

Ευχαριστίες

Ευχαριστώ σας φίλες και φίλοι από τη Ρόδο και την Άνδρο μα και από την Αττική γη , φυσικά, για τις ευχές σας. Δυό λέξεις συγκρατώ..."χρόνια καλά". Κι αυτά ας είναι για όλους μας, για όλο τον κόσμο. Χάσαμε ποιότητα στη ζωή μας. Σε μια ανάγκη(;) μας να τρέχουμε για να τα προλάβουμε όλα-είναι δυνατό να συμβεί αυτό;- απωλέσαμε το ουσιαστικό.... Να είστε όλες και όλοι καλά και να τα λέμε. Να ακούμε ο ένας τον άλλο.

Aπό πότε μια συνήθεια γίνεται εξάρτηση;

Διαβάστε εδώ το πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το περιοδικό VITA.

Nέες σχέσεις καθηγητών-μαθητών

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται στις σχέσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.

Παλιόπολη...

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του) δείτε το vidεο του συμπατριώτη κ. Β.Λ. από το blog της κινηματογραφικής λέσχης Ανδρου. Μου αρέσει ιδιαιτέρως το τοπίο.