Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Εκμετάλλευση...


Το ότι οι Μαθηματικοί είμαστε εφευρετικοί άνθρωποι είναι γνωστό. Και βεβαίως δεν είμαστε οι μόνοι... Όμως ο συνάδελφος της φωτογραφίας, που την έστειλε μια καλή συνάδελφος από την ακριτική Ρόδο, δεν παίζεται...

Μαθηματικά, μοχλός πολιτικής

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ με το παραπάνω τίτλο.

1η Μαίου απ΄ τη Βαστίλη

Aφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) ακούστε την μουσική από τον Β.Π και δείτε το βίντεο.Πριν 3 χρόνια


Πριν 3 χρόνια τις μέρες τούτες.

Ηταν τότε που η ψυχή ανάβλεψε.


Ηταν και τότε μέρα Μαγιού.


Ηταν τότε που φύτρωσε το λουλούδι καταμεσής της άνυδρης άμμου.


Oι μνήμες δείχνουν ατόφιες...


Και ο νους γαλήνιος ήταν και είναι.


Λες κι άνθισε...


Συμφωνείς;Υ.Γ-1. Σου έκανα μνεία για τις γαζίες της παλιάς γερμανικής σχολής πάνω
απ το αλσύλιο του Αγ. Νικολάου Πευκακίων;
Εκεί πιό κάτω ήταν τότε η Β.Π.Σ.
Ξόδεψα παιδικά και εφηβικά όνειρα εκεί.
Θυμάσαι;

Mα ρωτώ και τούτο.
Συ έδιωξες τους τοκογλύφους των συναισθημάτων;


Υ.Γ.-2. Β.Π.Σ: Βαρβάκειος Πρότυπος Σχολή.

όπως Στρωσ’ καν’ς...

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της κ. Ελένης Μπίστικα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Οι ευθύνες της εξουσίας και οι εξουσίες της ευθύνης

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από το "Βιβλιοδρόμιο" της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ.

Κυκλοφορούσαμε φαιδροί

Διαβάστε εδώ το άρθρο του κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου από τα χθεσινά ΝΕΑ. Ο λόγος του είναι πάντα διεισδυτικός στην καθημερινότητά μας... και όχι μόνο...

Hτανε μια φορά

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) κι εδώ, ακούστε και θυμηθείτε. Ταξιδέψτε...Μέχρι Μάη μήνα.

Αφού κλείστε την μουσική του blog (στα δεξιά του) δείτε κι ακούστε το βίντεο με το τραγούδι της Δέσποινας Βανδή.
Ενεργοί γονείς φτιάχνουν το σχολείο

Διαβάστε εδώ ένα δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ που μου άρεσε πολύ.

34 χρόνια χωρίς τον ΑΛέκο Παναγούλη

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα που υπογράφει η κ. Ελένη Μπίστικα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Διατροφή μαθητών

Επισκεφθείτε εδώ το blog που δημιούργησαν μαθητές από το 2-ο ΕΠΑΛ Λαμίας και στο οποίο θα βρείτε ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την διατροφή των μαθητών.

Επιστολές αναγνωστών προς εφημερίδα.

Διαβάστε εδώ επιστολές αναγνωστών που στάλθηκαν στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Καθεστώς ατιμωρησίας στο Δημόσιο

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Πρωτομαγιά


Πρωτομαγιά ονομάζεται η , η οποία είναι μέρα αργίας (η "Πρωτομαγιά δεν είναι αργία για το κίνημα ωστόσο είναι απεργία) για πολλές χώρες του κόσμου. Τις περισσότερες φορές η Πρωτομαγιά είναι συνώνυμη με την Παγκόσμια ημέρα των εργατών την ημέρα δηλαδή που τιμούνται οι αγώνες του εργατικού κινήματος Ο εορτασμός όμως της Πρωτομαγιάς, έχει τις ρίζες του στις παγανιστικές εορτές του παρελθόντος. Πολλά από τα αρχαία έθιμα έχουν επιβιώσει μέχρι και σήμερα. Η σημασία της ημέρας της Πρωτομαγιάς για τους αρχαίους λαούς οφείλεται στο γεγονός πως ημερολογιακά (για το βόρειο ημισφαίριο) η πρώτη ημέρα του Μαΐου βρίσκεται ανάμεσα στην Εαρινή ισημερία και το Θερινό Ηλιοστάσιο , τοποθετείται δηλαδή στην αρχή της ΄Ανοιξης.

Καλό μήνα.


Καλό μήνα σε όλες και όλους όσους διαβάζουν τις αναρτήσεις του blog. Kαι ας διατηρούμε το χαμόγελό μας, στις δύσκολες μέρες που έρχονται. Χαμόγελο και ψυχραιμία χρειάζεται.

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

O νέος φορολογικός νόμος

Διαβάστε εδώ το νέο φορολογικό νόμο, από τον δικτυακό τόπο www.enet.gr , όπως τον ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων.

Οι νέοι δήμοι της χώρας

Διαβάστε εδώ για τους νέους δήμους της χώρας σύμφωνα με το σχέδιο "Καλλικράτης", όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

30/4/2010

Στις 30/4 είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της σωματικής τιμωρίας. Διαβάστε παρακάτω την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΘ.Συμβουλές για να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ, που απευθύνεται περισσότερο προς τους γονείς.

Ριζικές αλλαγές για όλους τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε εδώ το σχετικό δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Θεοδόσης Τάσιος: «Κόφτε λίγο τα μεγάλα λόγια, για να φανούν και μερικά έργα»


Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του καθηγητή του ΕΜΠ κ. Θεοδόση Τάσιου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ενημέρωση για τις εξετάσεις του Ιουνίου

Γνωστοποιείται στους κ.κ. γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας πως οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2010 θα διεξαχθούν στο διάστημα από 18/5 έως και 18/6/2010.

Το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Διαβάστε εδώ το νέο σχέδιο νόμου για την Παιδεία. Ισως σας ενδιαφέρει.

Φωτό από τη χτεσινή δράση στο πευκοδάσος του Σχοινιά.

Και η ξεκούραση χρειάζεται...Ενα λουλούδι φύτρωσε στην άμμο.Η παραλία του πευκοδάσους βλέποντας προς Νέα Μάκρη.Ενα πεύκο με φόντο την άκρη της Κυνόσουρας.Στο βάθος η Κυνόσουρα.Οι ομπρέλλες περιμένουν τους κολυμβητές του καλοκαιριού.Στο βάθος η Πεντέλη και η Νέα Μάκρη.Το μηχάνημα που πολτοποιεί κλαδιά και τα κουκουνάρια.Οι ρίζες των πεύκων κινδυνεύουν.Ένας μοναχικός περιπατητής...Ο στύλος με το κανονάκι για την πυρόσβεση που δεν δουλεύει όμως...Εντός του πευκοδάσους.Τα παιδιά μας εν δράσει.Και το σήμα της δράσης.

Πράσινη Δράση-Καθαρά Δάση.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ ΣΧΙΝΙΑ.
Aθήνα, 27 Απριλίου 2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Ολοκληρώθηκε η πιλοτική Πράσινη Δράση του ΥΠΕΚΑ για τον καθαρισμό του πευκοδάσους Σχινιά»
Ένα τριήμερο εθελοντικής προσφοράς για την αναγέννηση του πευκοδάσους και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ολοκληρώθηκε σήμερα στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά - Μαραθώνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράσινη δράση - Καθαρά δάση» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Στόχος του ΥΠΕΚΑ μέσω του προγράμματος ήταν η ενθάρρυνση των συνεργειών και η δημιουργία ενός γόνιμου εδάφους, το οποίο θα οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση να συνεργαστεί στενότερα με τους πολίτες - δημότες και τις εθελοντικές οργανώσεις να αναλάβουν στο μέλλον περισσότερες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον καθαρισμό του δάσους από ξερά κλαδιά, προκειμένου να γίνουν ξυλοπολτός από ειδικό θρυμματιστή και να διασκορπιστούν στο έδαφος, ώστε και να απαλλαγεί το δάσος από εύφλεκτα υλικά, αλλά και να χρησιμεύσουν ως λίπασμα για τη φυσική του αναγέννηση. Επίσης, κατά τη διάρκεια του τριήμερου πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις για τη σημασία της βιοποικιλότητας, του μεσογειακού περιβάλλοντος και τη φροντίδα του δάσους. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων. Συμμετείχαν 700 μαθητές, μαζί με 41 συνοδούς εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 19 σχολείων, κυρίως του Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης, αλλά και από τη Βούλα, την Αρτέμιδα και τη Ραφήνα. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση δύο άγριων ερωδιών και μιας χελώνας. Ακόμη, πήραν μέρος σε προγράμματα των οργανώσεων, μεταξύ άλλων, για την κατασκευή τεχνητής φωλιάς για πουλιά, το πώς φυτεύεται ένα δέντρο με επιτυχία, καθώς και τις πρώτες βοήθειες των ναυαγοσωστών, το παιχνίδι θησαυρού μέσα στο δάσος, κ.ά. Στη δράση συμμετείχε ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά - Μαραθώνα και το Δασαρχείο Καπανδριτίου, με φορέα υλοποίησης την εθελοντική οργάνωση Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας «Έλιξ». Έντονη ήταν η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, με εθελοντές από τους δήμους Μαραθώνα, Νέας Μάκρης και Πεντέλης. Στις εκδηλώσεις του Σχινιά έλαβαν μέρος, συνολικά, περισσότεροι από 1.300 εθελοντές και περίπου 60 εθελοντικές οργανώσεις, τοπικές και εθνικές, από διαφορετικές ομάδες που ασχολούνται με την προστασία του δάσους, της θάλασσας, αλλά και με περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται στη Σκόπελο, από 7 έως 10 Μαΐου, με τη διοργάνωση δασικών διαδρομών και τη συμμετοχή εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων της περιοχής.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Eξερχόμενο ηλεκτρονικό μήνυμα...


Ι. καλησπέρα. Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ για τα όμορφα μηνύματα που μου στέλνεις. Εκφράζουν ευαισθησία ψυχής και πλούτο συναισθημάτων. Εύχομαι έτσι να πορευτείς και στη ζωή σου. Αν και ζούμε σ΄ ένα κόσμο που επικρατεί η ψυχρή λογική και τα συναισθήματα όσο πάνε και εκλείπουν, θεωρώ πως πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι. Θέλω να σου πω, καθώς τελειώνεις τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πως σε ευχαριστώ που με τη στάση σου απέναντι στη ζωή, έδωσες κι ένα άλλο νόημα στην εκπαιδευτική μου σταδιοδρομία. Ο δάσκαλος υψώνεται παιδί μου, όταν δίνει αφειδώλευτα. Οταν δίνει εκτός από τη γνώση και άλλα. Όπως λέω και στους συναδέλφους μου, η πολιτεία έδωσε στο χέρι μας νόμους. Νόμους για να τους χρησιμοποιούμε επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου κι όχι για να στεκόμαστε κοντόφθαλμοι απέναντί σε αυτούς. Νόμους που αν χρησιμοποιηθούν σωστά κάνουν το δάσκαλο πραγματικό δάσκαλο κι όχι μόνον κατ΄ όνομα. Χαίρομαι λοιπόν επειδή μας έδωσες την προνομία της προσφοράς. Κι αυτό δεν είναι λίγο. Μας έδωσες την προνομία να σκύψουμε πάνω σε ένα μικρό πρόβλημα. Δεν κάναμε κάτι σημαντικό. Eπιτελέσαμε ένα χρέος. Και για μένα, η εκπλήρωση ενός χρέους είναι επιτυχία ζωής. Να ξέρεις πως θα παρακολουθώ και θα ενδιαφέρομαι για σένα. Θα εύχομαι και θα προσεύχομαι να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες και να σταθείς με τόλμη κι αξιοσύνη απέναντι σε όλα τα θέλω και τα όνειρά σου. Μα θέλω να σου πω και μια άλλη μεγάλη αλήθεια. Να θυμάσαι στη ζωή σου πως μεγάλους μας κάνουν οι δυσκολίες της ζωής. Αυτές, που ενώ εμείς τις νομίζουμε εμπόδια, είναι αφετηρία για το ανάβλεμμα της ψυχής και του νου μας. Κι εσύ παιδί μου με όσα πέρασες και με τις μάχες που έδωσες είσαι πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ. Αυτό θα το θυμάμαι πάντα. Καλό απόγευμα. Σ΄ ευχαριστώ που διάβασες τις σκέψεις μου. Θα χαίρομαι να τα λέμε και να μαθαίνω καλές ειδήσεις από εσένα και τους γονείς σου.


Τούτες τις αράδες έστειλα σε ένα αγαπημένο μου παιδί. Σ΄ ένα παιδί που επαναλαμβάνω πως είχα την μεγάλη προνομία μιας ελάχιστης προσφοράς σε αυτό. Και προχτές Κυριακή απόγευμα, μέσα από την πίκρα από τα διαδραματισθέντα, βρήκα τη δύναμη μιας άλλης έκφρασης...

Κυριακή, 25 Απριλίου 2010

Ακριβό σπορ το διάβασμα στην Ελλάδα

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ που αναφέρεται στην πώληση των βιβλίων στη χώρα μας.

Ο κακός δάσκαλος "χαντακώνει" τους καλούς μαθητές

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από ΤΟ ΒΗΜΑ.

Δήλωση του Πρωθυπουργού από το Καστελλόριζο

Αφού κλείστε την μουσική του blog ( στα δεξιά του ) δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελλόριζο, με θέμα στη στήριξη της οικονομίας μας.Να βάλουμε σε τάξη τη χώρα μας

Διαβάστε εδώ τη δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου προς τις Ελληνίδες και τους ΄Ελληνες, σχετικά με το μηχανισμό στήριξης της οικονομίας μας.

Οια άλλοι θέλουν να μας βοηθήσουν. Εμείς;

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του κ. Αλ. Παπαχελά από τη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

H παιδεία: καταλύτης για την ανάκαμψη

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα που υπογράφει ο κ. Χρήστος Γιανναράς, στη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Διαφωνείτε ή συμφωνείτε;