Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

Φωτό από το Ρέθυμνο.

Κάτι της διέκοψε την ηρεμία...Ακόμη και οι κορμοί ξεκουράζονται...(στη παραλία του Ρέθυμνου).
Ο φάρος στην άκρη του παλιού λιμανιού του Ρεθύμνου.


Εφηβοι - άγγελοι καλών ειδήσεων

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η ώρα των μεγάλων αλλαγών στα ΑΕΙ

Διαβάστε εδώ το άρθρο του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου.

Αυτή είναι η Ελλάδα;

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Φώτη Καλλιαγκόπουλου από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Χάρισμα, ήθος και δουλειά, συστατικά της επιτυχίας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που αναφέρεται σε έναν άλλον Ολυμπιονίκη μας...

Νέοι Αμερικανοί ανακαλύπτουν την παιδεία μας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Aπάντηση προς ανώνυμο σχολιαστή Νο-2

Οι εσωτερικές δυνάμεις μερικές φορές είναι πιό δυνατές αφού μπορεί να είναι και εγκλωβισμένες... Έτσι μην απορείτε για τη δύναμη που μετασχηματίζει τη σκέψη σε γραφίδα και εκφράζεται όπως εκείνη θέλει. Αναφαίρετο δικαίωμά της είναι αυτό, άλλως τε. Δε θε έλεγα πως γεμίζει τετράδια, όπως σημειώνετε. Απλά εκφράζεται με το δικό της τρόπο, αφειδώλευτα και ασταμάτητα. Και η διαρκής κίνηση σημαίνει ζωή. Διαφωνείτε;

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Η ανωνυμία στο Διαδίκτυο

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Γιάννη Κτιστάκι από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Ανθρωποι στην περιφέρεια

Διαβάστε εδώ το άρθρο της Ρίτσας Μασούρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η μεταφορά των μαθητών μας στην επόμενη σχ. χρονιά

Διαβάστε εδώ πως θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών των σχολείων στην επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012. Η ενημερώση προσφέρεται από την ιστοσελίδα της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Φθιώτιδας.

Τα ανέφικτα ταξίδια στον ποταμό του χρόνου

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Σπύρου Μανουσέλη από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Η ελευθερία και η ασυδοσία

Διαβάστε εδώ το άρθρο της Μαρίας Μυστακίδου από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που αναφέρεται στα ιστολόγια και τους δημιουργούς των. Το βρήκα αξιόλογο.

Ατενίζοντας την απεραντοσύνη του Κρητικού Πελάγους...


Αυτή η θέα από το ύψωμα πάνω από τη Ι.Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς Χανίων καθήλωσε το βλέμμα μου. Γύρισε τη σκέψη μου πολλά χρόνια πίσω...Όταν εδώ οι λίγοι έδιναν τον αγώνα της αξιοπρέπειας της Ελλάδας. Και σαν το βλέμμα χόρτασε από το απέραντο γαλάζιο και στράφηκε εξερευνώντας κάθε σπιθαμή γης του εκεί...δε μπόρεσε ο νους μου παρά να αφεθεί στη συγκίνηση που ένιωσε σα διάβασε τη μαντινάδα που αναφερόταν στους γενναίους...


"Κι έγινε γκρίζος ο ουρανός
κι εμαύρισε η καρδιά μας
όταν επολεμούσατε
για την ελευθεριά μας".

Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2011

Φωτό από το Ρέθυμνο

Ομορφιές...Μπαίνοντας στη παλιά πόλη.Στενό.Από το δωμάτιο που έμεινα τούτη η θέα.

Τι θα διδαχτεί φέτος η Α’ Λυκείου

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα μαθημάτων που θα διδαχτούν φέτος στην Α΄ Λυκείου.

Η ευδαιμονία σήμερα και στο παρελθόν

Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

Οι νέοι Δ/ντές Γυμνασίων και Λυκείων της Ανατολικής Αττικής.

Διαβάστε εδώ τα ονόματα των νέων Δ/ντών Γυμνασίων και Λυκείων της Ανατολικής Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους.

Επιστροφή.

Επέστρεψα σήμερα από ένα σύντομο ταξίδι στη μεγαλόνησο Κρήτη. Είχα πάει εκεί θέλοντας, ανάμεσα στ άλλα, να εκπληρώσω ένα χρέος όπως εγώ το αντιλαμβανόμουν για τον πατέρα μου. Η διαμονή μου υπήρξε απρόσμενα γεμάτη από στιγμές που μου άρεσαν. Αναβαπτίστηκα όμως στο νάμα της Ελληνικότητάς μας τόσο με την επίσκεψη στην Ι. Μονή Αρκαδίου όσο και με εκείνη στην Ι. Μονή Παναγίας Γωνιάς στο Κολυμπάρι. Απέθεσα νοερά λίγα φύλλα δάφνης στο ύψωμα βόρεια του Κολυμπαρίου, εκεί που ο πατέρας μου έδωσε μαζί με τους άλλους...το δικό του αγώνα για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας, απέναντι στους Γερμανούς. Ο τόπος αυτός θα μιλάει πάντα στη ψυχή μου...
Μα και στο Αρκάδι, στο τόπο της θυσίας των γενναίων, δε μπορεί παρά να συγκλονιστείς σαν κατέβεις τα σκαλιά της μπαρουταποθήκης όταν εκείνοι προτίμησαν το θάνατο και την αξιοπρέπεια από την ατίμωση.
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω και από εδώ τους συναδέλφους μου, το Σωκράτη και τη Μαργαρίτα που με βοήθησαν σε αυτό το οδοιπορικό. Οι εικόνες από το νησί του Καζαντζάκη είναι τόσο εντονες.

Συνέχεια...

Με βάση την απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης Αττικής αναλαμβάνω εκ νέου τα καθήκοντα του Δ/ντή του Γ/σίου Μαραθώνα, για μια ακόμη τετραετή θητεία. Ευχαριστώ τα μέλη του συμβουλίου επιλογής που με τη βαθμολογία τους μου έδωσαν το δικαίωμα να εξακολουθώ να είμαι Δ/ντής στο σχολείο για 4η συνεχόμενη θητεία. Αναλαμβάνω γνωρίζοντας τις δυσκολίες που με περιμένουν. Χαίρομαι που οι υπηρετούντες συνάδελφοι στο σχολείο είναι για μένα βοηθοί και στήριγμα στον κοινό αγώνα για την παιδεία της περιοχής μας.