Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Eισηγήσεις από ημερίδα για τα Μαθηματικά της Γ΄ Λυκείου

Διαβάστε παρακάτω τις εισηγήσεις από την ημερίδα για τα Μαθηματικά της Γ΄  Λυκείου που οργάνωσε το παράρτημα Λάρισας της Ελλ. Μαθηματικής Εταιρείας, κάνοντας κλικ πάνω στο θέμα της αντίστοιχης εισήγησης.


Eπισκόπηση τύπου από το Υπουργείο Παιδείας

Ενημερωτική ομιλία στο Γυμνάσιο Μαραθώνα

Ανακοινώνεται προς τους γονείς και κηδεμόνες του Γ/σίου Μαραθώνα ότι, μετά και από συνεννόηση με το νέο Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου κ. Σπύρο Ζαχαριουδάκη,  την επόμενη Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.30 θα μιλήσει ο διαχειριστής  αυτού του ιστολογίου και Δ/ντής του Σχολείου με θέμα "Πως μπορούμε να βοηθήσουμε εμάς και τα παιδιά μας από την κακή χρήση του διαδικτύου". Η ομιλία θα γίνει σε αίθουσα του Γυμνασίου μας που διαθέτει  διαδραστικό πίνακα για να είναι πιο αποτελεσματική. Μετά το τέλος της θα υπάρξει παρέμβαση από μέλος του Συλλόγου και απαντηθούν ερωτήματα.

Η λειτουργία του Γυμνασίου Μαραθώνα αύριο 24/2/2017

Ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή 24/2/2017 η λειτουργία του Γυμνασίου θα τερματιστεί στις 12.30 μετά από τα μαθήματα, τους αγώνες  basket και την αποκριάτικη γιορτή των μαθητών μας. Τα σχολικά λεωφορεία θα αναχωρήσουν την ώρα που αναχωρούν καθημερινά,  δηλ. στις 14.00. 

Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Aπρόσμενο.....Απρόσμενο το σημερινό τηλεφώνημά σου. Ευχάριστο το άκουσμα. Με γέμισε χαρά και συγκίνηση για σένα. Με γέμισε περηφάνια. ¨Ημουν σίγουρος για την έγκαιρη έκβαση της μάχης σου. Επειδή, όσο κι αν έδειχνα να μένω έξω απ την πίεση του χρόνου και των επιθυμιών σου, το ένστικτό μου δονούσε τη σκέψη μου......
Σε άφηνα ν΄ανέβεις την ανηφοριά που συ επέλεξες. Τώρα νιώθεις τη δικαίωση των κόπων σου αλλά και του δύσκολου αγώνα. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Αυτή η ανηφόρα προς τη γνώση είναι τραχιά αλλά σα φτάσεις στο τέρμα νιώθεις αλλιώτικα......Το άνοιγμα της σκέψης, το πέταγμα προς τις αλήθειες αυτού του κόσμου σε οδηγεί σε άλλα επίπεδα συμπεριφορών αλλά και θεώρησης της ζωής!!!! Το πρωί, όταν μου τηλεφώνησες, ένιωθα πως ήμουν εγκλωβισμένος στο κύκλο της πεζότητας μα το άγγελμα της νίκης σου οδήγησε το νου μου στο...υπερσύνολο των εσωτερικών σημείων αυτού του κύκλου......Σ΄ευχαριστώ από καρδιάς επειδή μου έδωσες την ευκαιρία να πετάξω ψηλά. Σε ασπάζομαι εγκάρδια και σ΄ακολουθώ...Με περηφάνια, έμπλεος χαράς αλλά και με συγκίνηση. Τελειώνοντας θα σου θυμίσω μια φράση του μεγάλου Leonardo Da Vinci. Μια φράση που είχε επιλέξει ένας φιλόλογος καθηγητής μου στο εξώφυλλο του βιβλίου, στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Είχε πει λοιπόν ο Da Vinci..." Συ ω Θεέ μου μας παρέχεις όλα τ΄αγαθά σου με αντίτιμο την εργατικότητά μας". Να μη το ξεχνάς ποτέ αυτό!!!!

Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Άρρητα ρήματα....

Διαβάστε ή και κατεβάστε από εδώ την εξαιρετική εργασία "Άρρητα ρήματα" του αδελφικού μου φίλου και εξαιρετικού συναδέλφου Σωκράτη Ντριάνκου , Δ/ντή στο 1ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου,  που αναφέρεται στη διερεύνηση της αρρητότητας. Η εργασία έγινε στη χρονιά που ο Σωκράτης ήταν καθηγητής στο Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου. Επισημαίνω εδώ τη φράση που έχει στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του ιστολογίου του "Δρόμος δεν υπάρχει, τον ανοίγεις προχωρώντας"...... 

Συνέντευξη του Γ. Δάσιου προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Εξετάσεων στην Αυγή της Κυριακής.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη του πανεπιστημιακού Γ. Δάσιου σχετικά με το θεσμό των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Ζάκερμπεργκ: Αλγόριθμοι του Facebook θα εντοπίζουν τρομοκράτες και bullying

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα από την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Αλ. Παπαδιαμάντης – Γιατί πληρώνεται ο δάσκαλος; Γιατί γίνηκε το σκολειό;

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το antikleidi.com

Οι αλγόριθμοι και γιατί χρειάζονται περισσότερο κοινωνικό έλεγχο

Διαβάστε εδώ την ανάρτηση από το antikelidi.com

Οι αγέλαστες νύφες του Αουσβιτς

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Σταύρου Τζίμα που αναφέρεται στους γάμους Εβραίων που επέζησαν του ολοκαυτώματος.
Ταιριαστοί οι στίχοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη...
"Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια,  όταν τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις"!!!!

Αθέατες κόγχες στη Ρόμβης, στη Θησέως και στην Περικλέους

Διαβάστε εδώ για τεχνοτροπίες που συναντάμε στο κέντρο της Αθήνας μας.

Στα ανεμοδαρμένα ύψη της Αθήνας

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα του Νίκου Βατόπουλου που αναφέρεται σε μια όμορφη γειτονιά της Αθήνας.

O αρχηγός...

Αποβραδίς τον είχαν κάνει αρχηγό
κι αυτός ρωτούσε αν θα τον γράψει η ιστορία!!!