Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Φοίτηση μαθητών σχολείων Β/Θμιας Εκπ/σης ΦΕΚ 5130( τεύχος Β' )/ 10-9-2024

 Φοίτηση Μαθητών σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης.

Άρθρο 20

Φοίτηση

1. Η προαγωγή και η απόλυση των  μαθητών/τριών των Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., Γυμνασίων Ε.Α.Ε., Λυκείων Ε.Α.Ε, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και Ε.Ε.Ε.ΕΚ. εξαρτάται εκτός από την  επίδοσή τους κι από την  τακτική τους φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η φοίτηση συνεπάγεται το δικαίωμα και την υποχρέωση πα­ ρακολούθησης όλων  των  μαθημάτων  που αναφέρονται στο πρόγραμμα σπουδών. Ως παρακολούθηση νοείται η τακτική παρακολούθηση καθώς και η έγκαιρη προσέλευση στα μαθήματα που αναφέρονται στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

2. Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 25.

3. Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία (1) για κάθε διδακτική ώρα υπό την επιφύλαξη της παρ. 7 του παρόντος.

4. Απουσία μαθητή/τριας από πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προ­ βλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγμα­ τοποίησής τους.

5.  Απουσία μαθητή/τριας από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις του σχολείου θεωρείται αδικαιολόγητη απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.

6. Απουσία μαθητή/τριας από περίπατο χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής του. Οι απουσίες αυτές δεν  λαμβάνονται υπόψη στον  χαρακτηρισμό φοίτησης. Στις εκδρομές στις οποίες δεν  συμμετέχουν  οι μαθητές/ τριες χωρίς όμως να παραμένουν  στο σχολείο προκειμένου  να  παρακολουθήσουν  ειδικά  διαμορφωμένο ωρολόγιο πρόγραμμα ή δεν  συμμετέχουν  σε σχολικές δραστηριότητες με απόφαση του Συλλόγου Διδασκό- ντων/ουσών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην οικεία υπουργική απόφαση, οι απουσίες καταχωρίζονται ως αδικαιολόγητες απουσίες.

7.  Η καθυστερημένη προσέλευση μαθητή/τριας μετά την  είσοδο του/της εκπαιδευτικού εντός της αίθουσας θεωρείται απουσία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου