Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

΄Εκθεση παλαιάς φωτογραφίας στην Ανδρο

Στη τελευταία επίσκεψή μου στο νησί των ανέμων , στην ΄Ανδρο μας, ήμουν τυχερός διότι πρόλαβα και είδα (ήμουν ο τελευταίος επισκέπτης) την έκθεση παλαιάς φωτογραφίας που στεγάστηκε στις αίθουσες του Εμπειρικείου Γυμνασίου της Χώρας. Η ευγενέσταστη κυρία Φραντζέσκα Κεραμά-Κακλαμάνη, εμψυχώτρια της έκθεσης και κάτοχος των παλαιών φωτό, μου επέτρεψε να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφική μηχανή με σκοπό να αναρτήσω κάποιες φωτό στο blog μου. Την ευχαριστώ θερμά και από εδώ. Κυρία Κεραμά-Κακλαμάνη εύχομαι να είστε καλά και του χρόνου να οργανώσετε μια έκθεση αντάξια της σκέψης και των πονημάτων σας μα και του νησιού μας.
Η πινακίδα έξω από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο της Χώρας στην ΄Ανδρο.Η είσοδος του Γυμνασίου που φιλοξένησε την έκθεση.Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καπαριάς Κορθίου το 1939.Η φωτό αυτή λίγο πριν την είσοδο της Ι.Μ. της Αγίας έχει τραβηχτεί το 1945.


Το μικρό ξενοδοχείο και κάτω το εμπορικό κατάστημα Λ. Μαμάη στο Γαύριο.Σελίδες από την εφημερίδα ΑΝΔΡΙΑΚΗ του τότε.Ατμόπλοιο του εφοπλιστή Διαπούλη στη Χώρα το 1945.Παλιό φύλλο της τότε εφημερίδος ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
Πολλές φωτό μαζί.Παρέλαση μαθητών στη Χώρα.

Η είσοδος του Εμπειρικείου Γυμνασίου.
Τα Γιάλια.Tο Νειμποριό, στη Χώρα.Σύμφωνα με την κ. Κεραμά-Κακλαμάνη αυτή είναι η πρώτη φωτό που τραβήχτηκε ποτέ στην Ανδρο.Όπως αναγράφεται, η φωτό τραβήχτηκε στην αυλή του Γυμνασίου, το έτος 1929.Φωτό τραβηγμένη το 1900.
Κι εδώ στο χωριό της γιαγιάς που τότε θα έλειπε στο Cardiff της Ουαλλίας.
Θαλασσοταραχή στη Πλακούρα, της Χώρας.
Το Α/Π Γλάρος στο λιμάνι της Χώρας.
Εδώ, ο προσφάτως αποβιώσας θείος και γιατρός Πέτρος Καΐρης, υποδεχόμενος τη πριγκίπισσα Αλίκη.
Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Αφανή Ναύτη στη Ρίβα, της Χώρας.Σε αντριώτικο στενό.Η ανακοίνωση της έκθεσης μπαίνοντας στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο.
Κατεβαίνοντας τις σκάλες από το 1ο όροφο του σχολείου προς το ισόγειο.


Είναι αυτονόητο πως οι φωτό δε μου ανήκουν. Αν κάποιος θελήσει να τις χρησιμοποιήσει θεωρώ ότι είναι και τίμιο και νόμιμο να ζητήσει την άδεια της κ. Φραντζέσκας Κεραμά-Κακλαμάνη.

1 σχόλιο:

Boul_boul είπε...

Υπέροχες Δημήτρη, είχε καιρό να τι ς ξαναδώ. Να είσαι καλά.