Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

To θέατρο στην εκπαίδευση

Πλαίσιο κειμένου:            ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ  ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση
έχει ξεκινήσει μια σειρά από μηνιαίες συναντήσεις των μελών και φίλων του, με στόχο να γνωριστούμε καλύτερα, να επικοινωνήσουμε και να μοιραστούμε ιδέες, πληροφορίες και απόψεις. Φέτος πραγματοποιήσαμε ήδη τρεις συναντήσεις που είχαν ως επίκεντρο την προβολή ταινιών σχετικών με θεατρικές τεχνικές. Στις επόμενες συναντήσεις στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο Θέατρο ως καλλιτεχνικό γεγονός (Φεβρουάριος) και στη σχολική πραγματικότητα και τις προκλήσεις της (Μάρτιος ).

Πλαίσιο κειμένου:             Πάμε θέατρο – Φεβρουάριος 2010

Ø Σάββατο 20/2/2010 στις 19.00

Όσοι θέλετε να απολαύσουμε όλοι μαζί μία παράσταση γεμάτη ποίηση και πάθος είστε καλεσμένοι στο θέατρο «Επί Κολωνώ - Black Box» (Ναυπλίου 12, Μεταξουργείο, Γέφυρα Λένορμαν), για να παρακολουθήσουμε την παράσταση: «Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι: Ιδού Εγώ»


Η παράσταση βασίζεται στο ερωτικό και επαναστατικό ποίημα του ποιητή "Σύννεφο με παντελόνια".
Η σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία είναι του συνεργάτη μας από τα
πρώτα βήματα του Δικτύου και μέλους μας, Τάκη Τζαμαργιά. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Σμαρώ Κώτσια (μέλος του Δικτύου).
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της. Και με όσους αντέχουν μπορούμε να συνεχίσουμε στο μπαράκι με κουβέντα και ποτό.

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα υπάρχει ειδική τιμή (13 ευρώ), επιβεβαιώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στη γραμματεία του Δικτύου: 210 6541600 ή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@theatroedu.gr Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε (σημειώνοντας όνομα και τηλέφωνο).

Πλαίσιο κειμένου:          Γνωριζόμαστε μέσα από τις δουλειές μας-Μάρτιος 2010

Ø Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

«Δημιουργώντας με αφετηρία την επέτειο της 25ης Μαρτίου»

Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι σχολικές γιορτές αποτελούν ένα πεδίο ιδιαίτερα απαιτητικό, αλλά και πρόσφορο για δημιουργία και συνεργασία, σας καλούμε να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τις ιδέες και τους πειραματισμούς μας.

Στη συνάντηση αυτή τα μέλη θα μπορέσουν να παρουσιάσουν τις δουλειές που υλοποίησαν με την τάξη ή την ομάδα τους. Στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε ιδέες, πληροφορίες και υλικό, να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε ο ένας τον άλλον.


Όσα μέλη επιθυμούν να παρουσιάσουν τις δουλειές τους μπορούν να επικοινωνούν με τη Νάντια Τσενέ, tsene@theatroedu.gr, τηλ. 22950 41365 (πρωί) και 2106212672 (απόγευμα) και την Ιωάννα Παλαιορούτη, jopal@otenet.gr, τηλ. 6974740848, μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2010.


Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας και να σας δούμε στη συνάντησή μας.

Ώρα: 18.30 – 20.30

Τόπος: Γραφεία Δικτύου, Σαρρή 14, Ψυρρή

Το Γραφείο Αθήνας του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου