Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Αποχώρησε ο Σχ. Σύμβουλος κ. Πέτρος Βερύκιος.

Ειλικρινά στεναχωρέθηκα όταν πληροφορήθηκα την αποχώρηση από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Σχ. Συμβούλου κλ. Μαθηματικών της Αν. Αττικής κ. Πέτρου Βερύκιου. Είχα την τύχη μα και την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του πολλές φορές και μου έκανε εντύπωση η σύνεση με την οποία ενεργούσε καθώς και η σοβαρότητα των συμπεριφορών του. Στην προ ημερών επιστολή του προς εμάς τους Μαθηματικούς, ας μου επιτραπεί να δημοσιοποιήσω την δική μου απάντηση.

Αγαπητέ Σύμβουλε, συνάδελφε και φίλε Πέτρο.

Πήρες τη μεγάλη απόφαση να κλείσεις τον κύκλο της προσφοράς σου στην Ελληνική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ήταν μια απόφαση που μας λυπεί. Και αυτό δεν είναι ένας λόγος υπερβολής αλλά ένας λόγος αλήθειας.
Συνεργαστήκαμε πολύ εποικοδομητικά επί 4 χρόνια. Χάρηκα που ανταλλάξαμε απόψεις και προβληματισμούς. Βρεθήκαμε ακόμη σε στιγμές που έπρεπε να συνεργαστούμε και σε φθοροποιά...θέματα, που αφορούσαν συναδέλφους μας. Εκτίμησα τότε το μέτρο με το οποίο συμπεριφέρεσαι και την πραότητα που επέδειξες, στοιχεία αναγκαία για εμάς τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα για όσους από εμάς η πολιτεία εμπιστεύτηκε θέσεις ευθύνης.
Σ΄ευχαριστώ για την βοήθειά σου προς εμένα ως Δ/ντή σχολικής μονάδας αλλά και ως απλό συνάδελφο Μαθηματικό. Διατηρώ πάρα πολύ καλές αναμνήσεις. Θυμάμαι πάντα τις απόψεις σου, απόσταγμα διδακτικής εμπειρίας και πνευματικού πλούτου.

Πιστεύω η καθημερινότητα να μη μας στερήσει το δικαίωμα να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις γύρω από τους προβληματισμούς μας.

Εύχομαι υγεία και επιτυχία στους στόχους που είμαι σίγουρος πως θα βάλεις και τώρα, στο νέο κύκλο της ζωής σου.

Να πορεύεσαι με χαμόγελο και εσύ και η οικογένειά σου.

Ώρα καλή στο νέο διάβα σου.

Σ΄ ευχαριστώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου