Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018

Μαθητές/μαθήτριες απ το Γυμνάσιο Μαραθώνα σε εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία.Μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές του σχολείου μας αναμένεται να αποτελέσει το εκπαιδευτικό ταξίδι στη Γερμανία στα τέλη Νοεμβρίου.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί, προσκεκλημένοι από το Ελληνικό Λύκειο Αννοβέρου, θα έρθουν σε επαφή με συνομήλικούς τους μαθητές της ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία με στόχο να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για την ελληνική γλώσσα και τη σπουδαία προσπάθεια που γίνεται από φορείς, όχι μόνο του απόδημου ελληνισμού,  για την ανάδειξή της.
Στο ίδιο πλαίσιο, λοιπόν, έχουν προγραμματιστεί και επισκέψεις στο Κέντρο Νέου Ελληνισμού (CeMoG) του Freie Universität του Βερολίνου καθώς και στο Κρατικό Ευρωπαϊκό Σχολείο όπου θα παρουσιαστεί στους μαθητές μας το δίγλωσσο ευρωπαϊκό μοντέλο που εφαρμόζεται στο σχολείο.
Είμαστε σίγουροι πως οι μαθητές μας θα επιστρέψουν με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες καθώς τέτοιες δράσεις έχουν μεγάλη μορφωτική αξία για τους ίδιους και αποδεικνύουν πως η παιδεία είναι μια διαρκής διαδικασία που δεν περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: