Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Τα πλοία που πήγαιναν στην Ανδρο

Eπειδή είμαι λάτρης της Ιστορίας και η ενασχόλησή μου με αυτήν με γεμίζει πνευματικά, σκέφτηκα να αναρτήσω εδώ μερικές φωτό από πλοία που στα χρόνια τα παλιότερα μας πήγαιναν στο νησί της μάνας μου. Στην Ανδρο μας. Δείτε τα και αφήστε το νου σας να πετάξει...Θα έχετε σύμμαχο τον άνεμο. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακαλέσετε εικόνες της ψυχής σας...Οι εικόνες μου προσφέρθηκαν από το καλό φίλο και συνάδελφο Αν. Λαζ Καθηγητή Βιολογίας σε γειτονικό Λύκειο.
Το "σκέτο" SUPERFERRY. Εκτελούσε τη συγκοινωνία Ανδρος-Ραφήνα για μικρό διάστημα στο 1990 και δεν μπορούσε εύκολα να κάνει μανούβρες στο μικρό λιμάνι του Γαυρίου. ΄Ετσι το απέσυραν νωρίς και στη θέση του έβαλαν το SUPERFERRY II που υπάρχει ως τις μέρες μας.


Το "ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ". Εκτελούσε τη συγκοινωνία στα μέση της δεκαετίας του 1980 και οι κάτοικοι του νησιού το προτιμούσαν...Αργότερα το έβαλαν στη γραμμή της Κεφαλλονιάς.


Το "BARI EXPRESS γερμένο από το καιρό λίγο έξω από το λιμάνι του Γαυρίου. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80. Ο θείος ο Καπτα-Γιάννης από τα Υψηλού μου έλεγε "Να το προτιμάς γιατί έχει καρίνα"

Το μικρό "ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ" αραγμένο στο λιμάνι της Τήνου




Το μικρό αλλά ατρόμητο "ΑΝΝΑ Λ." στο μώλο της Ραφήνας. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 και μετά.




Κι άλλη μια φωτό από το "BARI EXPRESS".





O "ΠΑΝΤΕΛΗΣ". Στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Εκανε το δρομολόγιο Πειραιάς-Ανδρος(Χώρα)-Κόρθι-Τήνος-Σύρος-Μύκονος και επιστροφή.







Και ο μετέωρος Κυρ-Μέντιος καθώς μεταφέρεται πρωτόγονα στο λιμάνι του Γαυρίου. το πλοίο πρέπει να είναι ή το "ΚΑΡΥΣΤΟΣ" ή το "ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΟΓΙΑΣ".






Το ξαδελφάκι του "ΠΑΝΤΕΛΗΣ", το "ΔΕΣΠΟΙΝΑ" εδώ. ΄Εκανε το ίδιο δρομολόγιο με το "ΠΑΝΤΕΛΗΣ". Ξεκινούσε από Πειραιά γύρω στις 9 το πρωί και λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έφτανε στη Χώρα της ΄Ανδρου.





Αυτό πρέπει να είναι το "ΕΛΛΑΣ" ιδιοκτησίας ΔΙΑΠΟΥΛΗ.





Και το θρυλικό "ΜΟΣΧΑΝΘΗ". Κάποτε στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 φύγαμε από Χώρα για Κόρθι και άλλα λιμάνια με τελικό προορισμό το Πειραιά. Μόλις βγήκαμε έξω από το Τουρλίτη το μπότζι ήταν η αιτία οι καμαρώτοι να μαζεύουν πλήθος σπασμένα ποτήρια στο σαλόνι του πλοίου.






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου