Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Οφειλόμενη απάντηση έστω και μέσω διαδικτύου....

Φίλε Γιώργο. Είναι γεγονός πως οι δρόμοι μας διασταυρώθηκαν κάποτε στις περιοχές των αναζητήσεών μας και όχι μόνο. Είμαστε φίλοι και παραμένουμε νομίζω. Έστω κι αν οι δρόμοι μας απέκκλιναν κάποια στιγμή. Στο ξαναείπα βεβαίως πως εγώ, υπακούοντας στα κελεύσματα των νέων "θέλω" μου, αναζήτησα αλλού αυτά που με γεμίζουν και δίνουν νόημα στη ζωή μου. Κι αυτό είναι δικό μου αναφαίρετο δικαίωμα.
Τούτες τις μέρες βρισκόμαστε σε διαφορετικά μετερίζια. Δικαίωμα και των δυό μας. Και θα χαιρόμουν να είχαμε μια ανταλλαγή απόψεων εκφράζοντας διαφωνίες και διαφορετικές πολιτικές θέσεις. Δεν έτυχε μα πιστεύω πως πάλι θα βρεθούμε συνδαιτημόνες ακούγοντας πνευματοφόρα θέματα...
Θα έπρεπε όμως να με έχεις γνωρίσει καλύτερα. Κι αν ο λόγος μου ενίοτε είναι σιβυλλικός, εδώ θέλω να είναι καθάριος, απλός, εκφραστικός. Και απαντώντας στο ερώτημα που διατύπωσες, σου απαντώ. Ναι, κατεβαίνω στις εκλογές προσβλέποντας να εκλεγώ, αν με τιμήσει το εκλογικό σώμα. Θα ταίριαζε σε μένα να κατέβω ως διακοσμητική μαριονέτα ή σαν ένας άχρωμος, απλός, αδιάφορος ίσως υποστηρικτής; Εσύ που με ξέρεις τι λες; Είναι δυνατό να φερόμουν με αυτό το τρόπο; Κατεβαίνω και στηρίζω τον αρχηγό του συνδυασμού μας Ιορδάνη Λουίζο. Αν δε πίστευα σ΄ αυτόν δεν θα κατέβαινα. Και θα μάχομαι με ευπρέπεια αλλά και με αποφασιστικότητα και για την επικράτηση του συνδυασμού και για τη δική μου πρόκριση.
Καλή δύναμη και επιτυχία βεβαίως εύχομαι και σε σένα προσωπικά. Θα ήμουν ψεύτης, σαν τους γνωστούς "ψευτόγιαννους" αν ευχόμουν να νικήσετε. Κι αν ρωτήσεις για τη ταυτότητα των τελευταίων, η απάντηση βρίσκεται παντού, εδώ που ζω, που εργάζομαι. Σε κάθε σπιθαμή αυτής γης που νόμισαν πως μπορούν να έχουν την πλήρη χρήση και κυριότητα... Σου επισημαίνω λοιπόν.... στην πολιτική είναι δυνατό να εύχεσαι να νικήσει ο αντίπαλος; Να εκλεγείς προσωπικά το εύχομαι, όχι όμως ο συνδυασμός σου.
Καλημέρα φίλε.

Απορία...

Είναι δυνατό να παίρνεις υπόψη σου ένα τηλεφώνημα διαμαρτυρίας από κάποιον που έχει αντίθετη αποψη από σένα , να το γενικεύεις και να ονομάζεις τούτη την έκφραση ως έκφραση όλου του κόσμου; Είναι αλήθεια δυνατόν;

Στο αρχοντικό μετά...

Η συζήτηση με καλούς φίλους συνεχίστηκε το βράδυ, στο αρχοντικό του Λέκκα, εδώ στο Μαραθώνα. Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση, είχα την ευκαιρία να ακούσω τις πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις ενός συνηποψηφίου μου μα και των άλλων φίλων. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις επόμενες μέρες. Η νίκη θα έρθει μετά από δυναμικό αγώνα όλων μας.

Χτες βράδυ....

΄Εγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου χτες βράδυ. Ο λόγος του νυν Δημάρχου Νέας Μάκρης και υποψηφίου Δημάρχου τοιυ νέου Δήμου Μαραθώνα μεστός, περιεκτικός, και πολύ ενδιαφέρων. Η φωνή του Δημάρχου στρωτή, δίχως σαρδάμ, ήρεμη αλλά αποφασιστική, δίχως ρητορικές κορώνες, άρεσε πολύ σε όσους ρώτησα σχετικά. Αλλά ο προεκλογικός αγώνας συνεχίζεται.