Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το πρόγραμμα των εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2010

Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων περιόδου Σεπτεμβρίου 2010 του σχολείου μας.

Θέματα εξετάσεων Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου

Δείτε παρακάτω τα θέματα Βιολογίας Α΄ Γυμνασίου στα οποία εξετάστηκαν σήμερα οι μαθητές του σχολείου μας.



Κάντε κλικ πάνω στην κάθε σελίδα για να τη δείτε με ευκρίνεια.

Εξέταση των μαθητών στο μάθημα της Γαλλικής Γλώσσας


Διαβάστε παρακάτω το τρόπο εξέτασης των μαθητών στο μάθημα της Γαλλικής Γλώσσας σύμφωνα με τις οδηγίες της αρμόδιας Σχολικης Συμβούλου του μαθήματος.

Σελίδα 1



Σελίδα 2




Σελίδα 3.

Κάντε κλικ στην κάθε σελίδα για να τη διαβάσετε ευκρινώς.

Δυό λόγια

Καθόμουν δίπλα τους...

Κι ακούω...

--Μην προσπαθείς να το πετύχεις...

_ Γιατί δεν μπορώ;

_ Για να πετύχεις, πρέπει να θέλεις.

_ Σύμφωνοι.

_ Ναι, αλλά συ δε θέλεις...

Μπορούσα να διαφωνήσω;

Xτες βράδυ...

Δειλινό στο Στιβάρι...λίγο πριν την αυγουστιάτικη πανσέληνο.Ακόμη κι αυτός ο ανταριασμένος Καβοντορίτικος βοριάς ηρεμεί απο την ομορφιά της φύσης στο λιόγερμα.


Χτες βράδυ καθώς συζητούσαμε για τις εντυπώσεις από το πρόσφατο ταξίδι στο νησί μας, ένιωσα μια περίεργη παρουσία... ΄Ενιωσα πως ήταν εκεί μαζί μας, καθόταν δίπλα, μας άκουγε και χαιρόταν, ξέρεις γιατί... Εκεί, στις υπώρειες της Πεντέλης, καθώς όλοι μας είχαμε μεταφερθεί στα σοκκάκια και στα καταπράσινα χωριά του νησιού..., η ψυχή της ένιωθα να είναι ζωντανή δίπλα μας. Και χαιρόταν κι εκείνη μαζί μας. Αχ! αυτή η ψυχή της. Πόσες και πόσες φορές δεν μου συμπαραστέκεται σε δύσκολες μα και σε ευχάριστες στιγμές της ζωής μου!!! Το αισθάνομαι έντονα. Και το αίσθημα αυτό είναι μοναδικό. Είναι μονοσήμαντα βιώσιμο από μένα!!!

Θέματα Φυσικής Β΄Γυμνασίου Σεπ 2010

Δείτε παρακάτω τα θέματα στη Φυσική της Β΄ Γυμνασίου στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου μας σήμερα.


Kάντε κλικ στο πλαίσιο του κειμένου για να διαβάστε με ευκρίνεια.

Συστάσεις

Πολλές φορές συμβαίνει να με ρωτούν γονείς σχετικά με τον αριθμό και το είδος των τετραδίων που πρέπει να αγοράσουν για τα παιδιά τους. Στα σχετικά ερωτήματα απαντώ να περιμένουν την άποψη των διδασκόντων καθηγητών και να μην κάνουν βιαστικές και ίσως άσκοπες αγορές.
Τα τελευταία χρόνια επίσης υπάρχει η τάση της άκριτης αγοράς σχολικών "βοηθημάτων", όπως κάποιοι αποκαλούν βιβλία που ισχυρίζονται πως βοηθούν τους μαθητές. Το τελευταίο δε συμβαίνει πάντα. Ελάτε σε επαφή με τους διδάσκοντες πρώτα. Δεν είναι απαραίτητα τα βοηθήματα σε όλα τα μαθήματα. Εξάλλου αν ψάξετε στο διαδίκτυο μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε πολλά βοηθήματα ανέξοδα. Και αυτό είναι σημαντικό στις μέρες μας. Μα έχω την άποψη πως το καλύτερο βοήθημα είναι η διάθεση του γονέα να συμπαρασταθεί ουσιαστικά στο παιδί του και να βοηθήσει ειδικότερα όπου και όπως μπορεί.

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά.


Όπως είναι ήδη γνωστό στους περισσότερους ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα γίνει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Η ακριβής ώρα του αγιασμού για το Γυμνάσιο Μαραθώνα θα σας ανακοινωθεί από αυτό το ιστολόγιο την Παρασκευή 10/9/2010.